Η ψαλτική παράδοση του Αγίου Όρους στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»

Ψάλλοντας, απαρνιούνται τον εαυτό τους. Ψάλλουν και ξεχνούν ότι ψάλλουν. Δεν πιστεύουν στην αξία τους και την ικανότητα τους. Το στόμα τους γίνεται το ασίγητο στόμα της Εκκλησίας.

Περισσότερα


π. Λάζαρος Μαρόγιαννης: Το διαδίκτυο είναι ένα πολύ σπουδαίο εργαλείο, που κρύβει όμως και κινδύνους

Οι γονείς θα μπορούσαν να βάλουν κάποια όρια. Κι όσο πιο ξεκάθαρα είναι αυτά, τόσο πιο καλή σχέση εμπιστοσύνης θα έχουν με το παιδί κι αυτό θα χρησιμοποιεί σωστά το διαδίκτυο.

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»: Ο εκφοβισμός στον φυσικό και στο διαδικτυακό κόσμο. Ο ρόλος των γονέων (video)

Στο Ενοριακό Αρχονταρίκι του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…», σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Πειραιώς, ο Παναγιώτης Χαρατζόπουλος, Φυσικός Msc, Med, Πρόεδρος του Σ.Ε.Π., συζήτησε το θέμα «Ο εκφοβισμός στον φυσικό και στο διαδικτυακό κόσμο. Ο ρόλος των γονέων » με την Ελένη Τζαβέλα, Αναπτυξιακή Ψυχολόγο, την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016.

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»: Η Αγιορείτικη ψαλτική παράδοση ανά τους αιώνες (video)

Ψάλλοντας στο Περιβόλι της Παναγίας.
Στο Ενοριακό Αρχονταρίκι του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενορία εν δράσει…», o Πρωτοπρεσβύτερος Χρυσοβαλάντης Θεοδώρου, προϊστάμενος Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγίου Στεφάνου Αττικής, καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής (master Μουσικολογίας) και ο Κωνσταντίνος Μπουσδέκης συνιδρυτής του Σχολείου Ψαλτικής παρουσίασαν το θέμα «Η αγιορείτικη ψαλτική παράδοση ανά τους αιώνες» την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016.

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»: Αφιέρωμα στην Κεφαλλονιά (video)

Ο Χορευτικός Όμιλος Ελληνικής Παράδοσης «Ο Σταυραετός» παρουσιάζει τη λαογραφία, τη ζωή και τους χορούς της Κεφαλλονιάς. Επιμέλεια – Παρουσίαση – Διδασκαλία: Κώστας Τσαπρούνης. Τη Χορωδία διευθύνει ο Ευάγγελος Κώτσου.

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»: π. Λάζαρος Μαρόγιαννης (video)

Στο Ενοριακό Αρχονταρίκι του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενορία εν δράσει…», ο π. Λάζαρος Μαρόγιαννης παρουσίασε το θέμα: «Διαδύκτιο: Φίλος ή έχθρός;» την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016.

Περισσότερα


Αρχιμ. Δανιήλ Αεράκης: Ο Χριστός είναι ο αξιέραστος και ο αξεπέραστος

Η καρδιά της Εκκλησίας είναι ο Ιησούς Χριστός. Η καρδιά του Χριστού είναι η αγάπη. Και η καρδιά της αγάπης είναι ο Σταυρός.

Περισσότερα


Η απογοήτευση στις σχέσεις σήμερα…

Η εποχή μας, μολονότι τραγουδά, υμνεί, ζωγραφίζει, εικονοποιεί τον έρωτα, δεν τον ζει.

Περισσότερα


Ὁ Ἀπόστολος τῆς Κυριακῆς 13 Νοεμβρίου – Ἰεράρχου

Ἀδελφοί, τέτοιος ἀρχιερέας μᾶς χρειαζόταν· ἅγιος, ἄκακος, ἀψεγάδιαστος, χωρὶς καμιὰ σχέση μὲ τὴν ἀνθρώπινη ἁμαρτία, ὁ ὁποῖος ἀνέβηκε πάνω ἀπὸ τὰ οὐράνια.

Περισσότερα