π. λίβυος: Ο Θεός είναι μια βαθειά αίσθηση παρουσίας

Καλεί ο ζωντανός Θεός τον άνθρωπο σε μία σχέση. Χρειάζεται έτσι να κάνει ανατροπές, στον τρόπο που σκέφτεται, που κατανοεί τον εαυτό του, τους συνανθρώπους του, την ίδια την ζωή.

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»: Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Πέτρου (3η ομιλία) (video)

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Πέτρου, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, με θέμα: «Το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Εκκλησία του Χριστού», την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Οι Κανόνες είναι για να σώζουν τους ανθρώπους και όχι για να τους δεσμεύουν και να τους οδηγούν στην απόγνωση και στην απώλεια

Επιστημονική εσπερίδα για το Κανονικό Δίκαιο με τον γενικό τίτλο «Οι Κανόνες και η εκκλησιαστική ζωή» στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…».

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016» Εκ βαθέων με τον π. Λίβυο (video)

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Τσιμούρης, Θεολόγος, συζήτησε «εκ βαθέων» με τον π. Χαράλαμπο – λίβυο Παπαδόπουλο, συγγραφέα, Εφημέριο Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης Ηρακλείου Κρήτης. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016.

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»: Συζήτηση για το Κανονικό Δίκαιο «Οι κανόνες και η εκκλησιαστική ζωή»

Μίλησαν:

Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών με θέμα: «Η ποιμαντική θεωρία των Ιερών Κανόνων. Η φιλάνθρωπη οικονομία της Εκκλησίας»,
Θεόδωρος Γιάγκου, Καθηγητής Κανονικού Δικαίου στη Θεολογική Σχολή Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσσαλονίκης με θέμα: «Το ιερό πηδάλιο και η ψευδοκανονική παράδοση»,
Αρχιμ. Γρηγόριος Παπαθωμάς, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών με θέμα: «Κανονικές προκλήσεις στην Εκκλησία του σήμερα».
Συντόνισε ο Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Τσιμούρης.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016.

Περισσότερα


«Νέα Ενοριακή» 18 – 25 Δεκεμβρίου 2016

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς

Περισσότερα


Αρχιμ. Δανιήλ Αεράκης: Κάθε πιστή καρδιά είναι σκηνή του σαρκωμένου Λόγου

Σκήνωσε σ᾽ εμάς και μ᾽ εμάς, για εμάς. Δεν Του αρκούν οι ουρανοί. Θέλει και την δική μας σκηνή και την δική μας καρδιά και την δική μας πίστη και την δική μας λατρεία και τον δικό μας λόγο.

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»: «Ονειρευτείτε τη Βηθλεέμ…» (video)

Ένα μουσικό ταξείδι με ύμνους του Αγίου Δωδεκαημέρου.
Συμμετέχουν:
• Χορωδία Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς υπό τη διεύθυνση του Πρωτοπρεσβυτέρου Γρηγορίου Καραλή και
• Βυζαντινή Χορωδία Ιεροψαλτών Θηβών «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς» υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου Αντωνίου Τσαρουχά.

Περισσότερα