Η πατρίδα στο σήμερα

Χρειαζόμαστε άραγε σήμερα την πατρίδα; Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, για τους πολλούς πατρίδα είναι ο τόπος καταγωγής και ο τόπος διαβίωσης.

Περισσότερα


Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ Ιγνάτιος στην TRT 181016 (video)

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα της TRT στις 18 Οκτωβρίου 2016.

Περισσότερα


Ο νέος ορισμός του ήρωα!

Ἠλία Λιαμῆ
Ὅλα δείχνουν πώς τά τραγικά ἐλλείμματα ἀνθρώπων σέ ὅλες τίς θέσεις ἐξουσίας ἔχουν τή ρίζα τους στήν ἔλλειψη ποιοτικῶν ἀνθρώπων μέσα στό μεγάλο σύνολο τῶν καθημερινῶν ἀνθρώπων.

Περισσότερα


Ἡ Ἐκκλησία τὴ δεκαετία τοῦ 1940

Χρειάζεται νὰ εἶναι κανεὶς ἐντελῶς ἀνιστόρητος καὶ κακοπροαίρετος γιὰ νὰ ἀμφισβητεῖ τὴν συμβολὴ τῆς Ἐκκλησίας μας στοὺς ἐθνικούς μας ἀγῶνες.

Περισσότερα


Μπάσιμο

Αλλάζουμε ραγδαία, μα όχι ως προϊόν μιας ελεγχόμενης και ποθητής επιμιξίας ή ως καταστάλαγμα της ώσμωσης του ντόπιου με το άξιο λόγου αλλότριο. Αλλάζουμε με το στανιό, εμπαθώς, παθητικά κι ασύνταχτα.

Περισσότερα


Οι εξισλαμισμένοι Τσάμηδες και η ένοπλη δράση τους στην κατοχή

Ἡ Ἑλλάς εἶναι χώρα φιλειρηνική καί δημοκρατική, ἀλλά αὐτό δέν σημάινει ὅτι λησμονεῖ τήν Ἱστορία της ἤ ὅτι ἀποδέχεται ἰταμές ἀπαιτήσεις γειτόνων.

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»: Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Αεράκης (video)

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Αεράκης κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


«Νέα Ενοριακή» 23 – 30 Οκτωβρίου 2016

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς…

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»: Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Πέτρου (video)

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Πέτρου, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, με θέμα: «Η ορθόδοξη πίστη και οι δογματικές αλλοιώσεις της μέσα στην ιστορία», την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


Αρχιμ. Γερβάσιος Ραπτόπουλος: Πώς να μην τους αγαπήσεις; Η Ενορία Ευαγγελιστρίας Πειραιώς τίμησε τον Διάκονο των κρατουμένων

Ώσπου να κλείσει τα μάτια του, δεν θα σταματήσει να πετά από φυλακή σε φυλακή, να επισκέπτεται τους περιθωριοποιημένους, κοινωνικά αποκλεισμένους και ξεχασμένους συνανθρώπους μας. Και να τους φέρνει το μήνυμα της ελπίδας, της αισιοδοξίας και της αγάπης του Χριστού στις καρδιές τους.

Περισσότερα