«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»: 150 χρόνια από το ολοκαύτωμα του Αρκαδίου (video)

Εκδήλωση μνήμης για την κορυφαία πράξη του απελευθερωτικού αγώνα των Κρητών, το σύμβολο ηρωισμού και θυσίας, το Αρκάδι, πραγματοποιήθηκε σε συνετργασία με την Αδελφότητα Κρητών «Η Ομόνοια» το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016, στα πλαίσια του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


Στην απογοήτευση λέμε όχι….

π.Λίβυος. Τους γιατρούς και τα φάρμακα έδωσε ο Θεός λεει η Αγία Γραφή. Αλληλοσυμπληρώνονται πάντα προς όφελος του ανθρώπου.

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ… 2016»: Τοπωνύμια και Μικροτοπωνύμια του Πειραιά (video)

Στο Ενοριακό Αρχονταρίκι του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενορία εν δράσει…», σε συνεργασία με την Φιλολογική στέγη Πειραιώς, ο Ερευνητής της ιστορίας του Πειραιά Δημήτριος Κρασονικολάκης και ο Δημοσιογράφος-Συγγραφέας Στέφανος Μίλεσης, παρουσίασαν το θέμα «Τοπωνύμια και Μικροτοπωνύμια του Πειραιά» την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016.

Περισσότερα


Ο Απόστολος της Κυριακής 6 Νοεμβρίου 2016

Ἀδελφοί, πρέπει νὰ ξέρετε πὼς τὸ εὐαγγέλιο ποὺ σᾶς κήρυξα ἐγὼ δὲν προέρχεται ἀπὸ ἄνθρωπο. Γιατὶ κι ἐγὼ οὔτε τὸ παρέλαβα οὔτε τὸ διδάχτηκα ἀπὸ ἄνθρωπο, ἀλλὰ μοῦ τὸ ἀποκάλυψε ὁ ᾿Ιησοῦς Χριστός.

Περισσότερα


Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 6 Νοεμβρίου 2016 – Ζ´ Λουκά

Κάποιος μὲ ἄγγιξε, γιατὶ ἐγὼ ἔνιωσα νὰ βγαίνει ἀπὸ μένα δύναμη».

Περισσότερα


Ιερομ. Νήφων Βατοπαιδινός: Όλοι μας είμαστε υποψήφιοι Άγιοι! Να το εκμεταλλευθούμε

Ιερομ. Νήφων Βατοπαιδινός. Το μεγάλο σκάνδαλο στον αιώνα μας, είναι η αγάπη του Χριστού μας. Που ανέδειξε και φανέρωσε πλήθος Αγίων, που πολλοί από εμάς αξιωθήκαμε να τους δούμε, σαν απάντηση αν είναι εφικτός ο αγιασμός σήμερα.

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016» Σμυρνέϊκα τραγούδια (video)

‘‘Στο ᾽πα και στο ξαναλέω, στο γιαλό μην κατεβείς…’’ Ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει γνωστά και αγαπημένα Σμυρνέϊκα τραγούδια.
Η μουσική βραδυά πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016 στα πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


Τοιούτος ημίν έπρεπε Αρχιερεύς

Όποιος τον άκουσε, και εχθρός του να ήταν, έγινε οπωσδήποτε φίλος του.
Όποιος είχε αντίρρηση στα λεγόμενά του, μερικώς τουλάχιστον αφοπλίστηκε.

Περισσότερα


Αφιέρωμα στον ήρωα του αλβανικού μετώπου, Δημήτρη Κασλά (video)

Έμεινε γνωστός μετά θάνατον για την συνεισφορά του ως διοικητής στο ΙΙ/5 τάγμα πεζικού στην απόκρουση της Ιταλικής επίθεσης στο 731 ύψωμα.

Περισσότερα