“Με τον καιρό να είναι κόντρα” στη Θήβα !

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του π. Θεμιστοκλή Μουρτζανού «Με τον καιρό να είναι κόντρα- για νέους και γονείς που ελπίζουν» (εκδόσεις ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ)  έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 19 Ιουνίου 2017 στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού προσκυνηματικού ναού του Ευαγγελιστού Λουκά στην Θήβα εκδήλωση με θέμα «η ελληνορθόδοξη οικογένεια μπροστά στις προκλήσεις και τους κινδύνους του σήμερα».

Στην εκδήλωση ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός συζήτησε με τον π. Σπυρίδωνα Βασιλάκο, προϊστάμενο του ναού και υπεύθυνο του ραδιοφωνικού σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, για τις δυσκολίες που γονείς και νέοι αντιμετωπίζουν σήμερα σε μία σειρά θεμάτων όπως η φιλία και ο έρωτας, η βία, το διαδίκτυο, η απουσία χρόνου επικοινωνίας και διαλόγου ανάμεσα στους γονείς μεταξύ τους και με τα παιδιά, η κρίση του εκπαιδευτικού συστήματος και του σχολείου που έχει ως αποκλειστικό γνώμονα την γνώση και όχι την καλλιέργεια ήθους και την αγάπη για τα παιδιά και τους νέους, η δυσκολία της Εκκλησίας να διατυπώσει λόγο σύγχρονο και ταυτόχρονα αυθεντικά παραδοσιακό, όπως και η γενικότερη κρίση αξιών η οποία δε θέλει τον άνθρωπο προσωπικότητα, αλλά καταναλωτή.

Μέσα από την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, η οποία διανθίστηκε και από ερωτήματα του κοινού, διεφάνη η ανάγκη οι γονείς, όπως και  οι πνευματικοί πατέρες, αλλά και όσοι ασχολούνται με τους νέους, να διατυπώσουν λόγο αγάπης και Χριστού, να αφρουγκραστούν την ανάγκη των νέων για προσοχή και ενδιαφέρον, αλλά και να σπείρουν τον λόγο της αλήθειας χωρίς αγωνία για το αποτέλεσμα, το οποίο είναι του Θεού. Μπορεί ο καιρός να είναι κόντρα, όμως το χρέος της οικογένειας είναι να μην νικηθεί από τον φόβο, αλλά να αντιτάξει την αυθεντικότητα της πίστης στον Θεό, αλλά και της εκκλησιαστικής ζωής που δεν είναι συνήθεια, αλλά γιορτή. Η Εκκλησία δίνει χαρά και ελπίδα στον άνθρωπο. Αυτό είναι το νόημα των καιρών και σε όλα τα θέματα της εποχής υπάρχει λόγος εκκλησιαστικός, λόγος αυθεντικός, λόγος σωτηρίας και ανακαίνισης.

Η εκδήλωση έγινε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, ενώ προηγήθηκε η παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Το βιβλίο

«ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΡΑ»

του π. Θεμιστοκλή Μουρτζανού,

κυκλοφορείται

από τις εκδόσεις

«ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ»

(τηλ.: 210 9310605).