Θέλει θόρυβο η πίστη;

π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός. Δε θέλει θόρυβο η ζωή. Η πίστη. Η σχέση με τον Χριστό. Δε θέλει καμία απαίτηση. Συναίσθηση της αναξιότητάς μας θέλει. Ελπίδα και τόλμη να αγγίξουμε, όχι όμως γιατί δικαιούμαστε, αλλά γιατί Εκείνος μας αγαπά.

Περισσότερα


Παιδικό χτύπημα (διήγημα)

π. Σταύρου Τρικαλιώτη. Ἔναυσμα γιά τήν μυθοπλασία τοῦ διηγήματος μοῦ ἔδωσε τό ποίημα τῆς Κικῆς Δημουλᾶ: «Γνήσιον», ἀπό τήν ποιητική της συλλογή: ΑΝΩ ΤΕΛΕΙΑ

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»: 150 χρόνια από το ολοκαύτωμα του Αρκαδίου (video)

Εκδήλωση μνήμης για την κορυφαία πράξη του απελευθερωτικού αγώνα των Κρητών, το σύμβολο ηρωισμού και θυσίας, το Αρκάδι, πραγματοποιήθηκε σε συνετργασία με την Αδελφότητα Κρητών «Η Ομόνοια» το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016, στα πλαίσια του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


Στην απογοήτευση λέμε όχι….

π.Λίβυος. Τους γιατρούς και τα φάρμακα έδωσε ο Θεός λεει η Αγία Γραφή. Αλληλοσυμπληρώνονται πάντα προς όφελος του ανθρώπου.

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ… 2016»: Τοπωνύμια και Μικροτοπωνύμια του Πειραιά (video)

Στο Ενοριακό Αρχονταρίκι του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενορία εν δράσει…», σε συνεργασία με την Φιλολογική στέγη Πειραιώς, ο Ερευνητής της ιστορίας του Πειραιά Δημήτριος Κρασονικολάκης και ο Δημοσιογράφος-Συγγραφέας Στέφανος Μίλεσης, παρουσίασαν το θέμα «Τοπωνύμια και Μικροτοπωνύμια του Πειραιά» την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016.

Περισσότερα


Ο Απόστολος της Κυριακής 6 Νοεμβρίου 2016

Ἀδελφοί, πρέπει νὰ ξέρετε πὼς τὸ εὐαγγέλιο ποὺ σᾶς κήρυξα ἐγὼ δὲν προέρχεται ἀπὸ ἄνθρωπο. Γιατὶ κι ἐγὼ οὔτε τὸ παρέλαβα οὔτε τὸ διδάχτηκα ἀπὸ ἄνθρωπο, ἀλλὰ μοῦ τὸ ἀποκάλυψε ὁ ᾿Ιησοῦς Χριστός.

Περισσότερα


Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 6 Νοεμβρίου 2016 – Ζ´ Λουκά

Κάποιος μὲ ἄγγιξε, γιατὶ ἐγὼ ἔνιωσα νὰ βγαίνει ἀπὸ μένα δύναμη».

Περισσότερα


Ιερομ. Νήφων Βατοπαιδινός: Όλοι μας είμαστε υποψήφιοι Άγιοι! Να το εκμεταλλευθούμε

Ιερομ. Νήφων Βατοπαιδινός. Το μεγάλο σκάνδαλο στον αιώνα μας, είναι η αγάπη του Χριστού μας. Που ανέδειξε και φανέρωσε πλήθος Αγίων, που πολλοί από εμάς αξιωθήκαμε να τους δούμε, σαν απάντηση αν είναι εφικτός ο αγιασμός σήμερα.

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016» Σμυρνέϊκα τραγούδια (video)

‘‘Στο ᾽πα και στο ξαναλέω, στο γιαλό μην κατεβείς…’’ Ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει γνωστά και αγαπημένα Σμυρνέϊκα τραγούδια.
Η μουσική βραδυά πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016 στα πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα