«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»: Μουσική βραδιά γεμάτη χρώματα (video)

• Η Xορωδία Libro Coro με υπεύθυνη την Mουσικό Ανθή Γουρουντή,
• Η Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων Πειραιά υπό την καθοδήγηση της Mουσικοπαιδαγωγού Σταυρούλας Μέντη και
• Η Santa Barbara Guitar Orchestra με υπεύθυνο Kαθηγητή τον Αλέξανδρο Παπαρίζο,
παρουσίασαν ένα μουσικό βραδυνό γεμάτο χρώματα, μουσικές και εικόνες από όλο τον κόσμο με πρωταγωνιστές τους μικρούς μας φίλους.
Σόλο κιθάρα ο Σπύρος Κουκάκης και ο Αχιλλέας Ακριτίδης.
Η μουσική βραδυά πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»: Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Αεράκης (Β´) (video)

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Αεράκης, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, με θέμα: «Λόγος και Γραφή: Αγάπη στο Χριστό – Ομολογία», την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


Η προσφορά του Γέροντος Γεωργίου Καψάνη στην Εκκλησία και την Ορθοδοξία

Πρόσωπο φωτεινό, καθαρό. Χαίρονταν οι άνθρωποι να είναι κοντά του, να τον ακούνε και να τον βλέπουνε. Νους οξυδερκής, φρόνημα ταπεινό, καρδιά ευσπλαχνική.

Περισσότερα


Δεν θα εορτάσω σήμερα…

Μητροπολίτου Χονγ-Κονγκ κ. Νεκταρίου.

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»: Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Χρυσόπουλος (video)

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Χρυσόπουλος κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


Η ζωή, ο Γολγοθάς και η κοίμηση του μακαριστού Γέροντα Μωυσή Αγιορείτη στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»

Ως μοναχός υπήρξε φιλακόλουθος και ακριβής. Επί ώρες στο γραφείο του συνεχώς έγραφε. Απλός, προσιτός, εγκάρδιος, αληθινός, προσπαθούσε να απαλύνει τον πόνο των ανθρώπων και όσον είναι δυνατόν να δώσει λύση στα προβλήματα τους.

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»: Η προσφορά του Γέροντος Γεωργίου Καψάνη στην Εκκλησία και την Ορθοδοξία (video)

Στο Ενοριακό Αρχονταρίκι του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενορία εν δράσει…», o Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Τσιμούρης συζήτησε το θέμα «Η προσφορά του Γέροντος Γεωργίου Καψάνη στην Εκκλησία και την Ορθοδοξία», με τον Ιερομόναχο Λουκά Γρηγοριάτη τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016.

Περισσότερα


Τιμούμε το Αρκάδι, αγωνιζόμαστε για τη Χειμάρρα

Κωνσταντίνος Χολέβας. Ενώ οι λεβέντες Κρητικοί αγωνίσθηκαν για την Ένωση με την Ελλάδα, οι εξισλαμισμένοι του νησιού, οι Τουρκοκρητικοί, πήραν το μέρος των κατακτητών και έσφαζαν τους Έλληνες στο Αρκάδι.

Περισσότερα