«Νέα Ενοριακή» 2 Απριλίου – 9 Απριλίου 2017

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


Οι Άγιοι Πατέρες της Όπτινα, λαμπροί αστέρες του βορρά

Ομιλία αφιερωμένη στους αγίους Πατέρες της Όπτινα, πραγματοποίησε ο Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Κοσμάς, Καθηγούμενος της Ιεράς Συνοδικής Μονής Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου Καλάμου, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, την Πέμπτη 30 Μαρτίου.

Περισσότερα


«Ευαγγελίστρια 2017»: Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Βουρλάκος (video)

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Βουρλάκος, κατά την 3η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


«Ευαγγελίστρια 2017» Αρχιμ. Χριστόδουλος Κοσμάς (video)

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Κοσμάς, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου, στο αφιέρωμα στους Πατέρες της Όπτινα της Ρωσίας την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευαγγελίστρια 2017» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


Η «ελευθερία» των αθέων

Η χριστιανικής καταγωγής σύγχρονη
κοινωνία «παίζει» με την ελευθερία της και με την ύπαρξή της. Ο
πολιτισμός της είναι σε παρακμή και στο προστάδιο να καταρρεύσει,
όταν το Ισλάμ έρχεται ορμητικό να την κατακτήσει. Αυτή διαλέγει
το μέλλον της και έχει την ευθύνη της απόφασής της.

Περισσότερα


Η Νίκη στα 1821 οφείλεται αποκλειστικά στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας!

Εξαιρετική ομολογουμένως επιτυχία, σημείωσε η εκδήλωση που διοργάνωσε για μία ακόμη φορά το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου.

Περισσότερα


Ευαγόρας Παλληκαρίδης: 60 χρόνια από τη θυσία του!

Οι ήρωες, οι μάρτυρες και οι αγωνιστές του Κυπριακού Ελληνισμού μας καλούν να σταθούμε ορθοί, να ενώσουμε δυνάμεις και να αντλήσουμε θάρρος και υπομονή από τη θυσία τους, μέχρι να ανατείλει ο ήλιος της λευτεριάς και της δικαιοσύνης σ’ όλη την πολύπαθη Κύπρο μας.

Περισσότερα


Αθάνατο, ηρωικό, αξεπέραστο! Το 1821 ήταν και είναι πηγή έμπνευσης και στην Αυστραλία!

Έλληνες και ξένοι, φορείς της εκκλησιαστικής, πολιτικής, κοινωνικής και κάθε άλλης αρχής της Νέας Νότιας Ουαλίας της Αυστραλίας συνεόρτασαν την εθνική επέτειο της ελληνικής παλιγγενεσίας και εξήραν την αξιοσύνη των Ελλήνων τότε και τώρα.

Περισσότερα


Δημ. Μεταλληνός: Ι. Καποδίστριας, ο μέγιστος των Ελλήνων και των Ευρωπαίων της εποχής του

Αληθινά μέγιστοι στην ιστορία της ανθρωπότητας, αναδεικνύονται οι κατά χάριν Θεοί, δηλαδή οι Άγιοι, που ζουν αδιαλείπτως με την μνήμη του θανάτου τους. Η ίδια πνευματική αρχή διέπνεε την φιλόκαλη και νηπτική μορφή του Κυβερνήτη.

Περισσότερα


Με πρότυπο την Παναγία

Οι νέοι σήμερα δυσκολεύονται να κατανοήσουν τι σημαίνει πνευματική χαρά, αυτήν δηλαδή που βίωνε η Παναγία όντας κοντά στον Υιό της.

Περισσότερα