Από την μια το θυμιατό και από την άλλη το πούρο

Αρχιμ. Παύλος Παπαδόπουλος. Πως να μιλήσουμε για τα πνευματικά, όταν η ζωή μας είναι τόσο ρυπαρή;

Περισσότερα


Ιωάννης Καποδίστριας: 190 χρόνια από την εκλογή του

Στις ημέρες αυτές, που έχουν συσσωρευτεί βαριά τα σύννεφα πάνω από τη χώρα μας, είναι αναγκαία η προβολή σημαντικών, από κάθε άποψη, εθνικών προσωπικοτήτων. Μια τέτοια είναι του Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια. Φέτος είναι η 190ή επέτειος της εκλογής του από την 3η Εθνική Συνέλευση της Τροιζήνας.

Περισσότερα


Ο Δημιουργός, ο Διαχειριστής και ο Ράθυμος

Η υλική και πνευματική εργασία, όπως και η καλλιέργεια των χαρισμάτων απαιτούν από τον νέο να προσέξει ποιο δρόμο θα ακολουθήσει, του δημιουργού, του διαχειριστή ή του ράθυμου.

Περισσότερα


«Αέναο Ταξίδι» – Το Ντοκιμαντέρ της Πεμπτουσίας για την πολύπαθη Ίμβρο (video)

«Ίμβρος – Ένα αέναο ταξίδι»: Ένα ντοκιμαντέρ της Πεμπτουσίας, για το οποίο δίκαι καυχάται εν Κυρίω. Στο φακό της, αποτυπώνονται η Ιστορία της Εκπαίδευσης στο νησί, μέσα από την εμβληματική προσωπικότητα του Βαρθολομαίου Κουτλουμουσιανού, τα σκληρά χρόνια των διώξεων και η σύγχρονη προσπάθεια ανασύστασης της ρωμέικης κοινότητας του νησιού, μέσα από την επαναλειτουργία των ελληνικών σχολείων της Ομογένειας – ύστερα από 50 χρόνια!

Περισσότερα


Η επαναστατικότητα του Χριστιανισμού

Η «συνύπαρξη» θεωρείται μια προοδευτική ιδέα. Εντούτοις σε σύγκριση με το Χριστιανικό στόχο της παγκοσμίου αδελφότητας αποτελεί το μίνιμουμ, γιατί βασίζεται στην ανοχή και όχι στην αγάπη του συνανθρώπου.

Περισσότερα


«Νέα Ενοριακή» 15 – 22 Ιανουαρίου 2017

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


Ο Απόστολος της Κυριακής 15 Ιανουαρίου 2017 – Κθ´ Επιστολή

᾿Απονεκρῶστε ὅ,τι σᾶς συνδέει μὲ τὸ ἁμαρτωλὸ παρελθόν·

Περισσότερα


Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 15 Ιανουαρίου 2017 – ΙΒ´ Λουκά

Ἐκεῖνο τὸν καιρό, καθὼς ἔμπαινε ὁ ᾿Ιησοῦς σ’ ἕνα χωριό, τὸν συνάντησαν δέκα λεπροί· στάθηκαν λοιπὸν ἀπὸ μακριὰ καὶ τοῦ φώναζαν δυνατά· «᾿Ιησοῦ, ἀφέντη, ἐλέησέ μας!»

Περισσότερα


Νέοι, πίστη και επιστήμη

Οι νέοι μπορούν να κάνουν τον διαχωρισμό και να μην πέφτουν εύκολα θύματα της σύγχυσης των μεγάλων. Στην εποχή μας όμως κυριαρχεί το δόγμα «όλα επιτρέπονται» χωρίς Θεό.

Περισσότερα


Η επίγνωση των ορίων μας

Αν σκεφθούμε νηφάλια τότε θα αναγνωρίσουμε ότι τα όρια μας είναι δεδομένα, όπως και η θέση του πλανήτη μας στο σύμπαν.

Περισσότερα