Ο Απόστολος της Κυριακής 19 Μαρτίου 2017 – Σταυροπροσκυνήσεως

Κάθε ἀρχιερέας ποὺ προέρχεται ἀπὸ ἀνθρώπους ἐγκαθίσταται γιὰ νὰ ὑπηρετεῖ τὸν Θεὸ γιὰ χάρη τους καὶ γιὰ νὰ προσφέρει δῶρα καὶ θυσίες γιὰ τὶς ἁμαρτίες τους.

Περισσότερα


«Ευαγγελίστρια 2017» Αρχιμ. Σιλουναός Πεπονάκης (video)

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Αρχιμανδρίτης Σιλουναός Πεπονάκης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυροματίου, στο αφιέρωμα στους Πατέρες της Όπτινα της Ρωσίας την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευαγγελίστρια 2017» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


Τι κρύβει η… Σιωπή του Χόλιγουντ!

Γιατί δεν πήγε στα Οσκαρ η πολυσυζητημένη ταινία «Σιωπή». «Πρόκειται για ομολογία πίστης του σκηνοθέτη. Παίρνει θέση σε μια στιγμή που
ο χριστιανισμός είναι η υπ’ αριθμόν μία θρησκεία υπό διωγμόν» αναφέρει ο π. Πέτρος Μινώπετρος.

Περισσότερα


Γιατί να συγχωρέσω;

Αν ρωτήσουμε νέους και μεγαλυτέρους, θα μας απαντήσουν χωρίς υπεκφυγές: «γιατί να συγχωρέσω;». Αν έχω δίκιο και η συμπεριφορά του άλλου απέναντί μου είναι κακή, η συγχώρεση είναι σαν μία επιβράβευση της αδικίας.

Περισσότερα


Κρίση. Να κοιτάξουμε τα παιδιά στα μάτια… (video)

Να κοιτάξουμε τα παιδιά στα μάτια και να τους πούμε ότι τίποτε δεν θα τους χαριστεί, μας λέει στο τρίτο μέρος της αποκλειστικής του συνέντευξης στην Πεμπτουσία, ο Δρ. Δημήτρης Καραγιάννης, Παιδοψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής, επισημαίνοντας πως δεν μπορούμε να φορτώσουμε στα παιδιά μας την απογοήτευσή μας. Υπάρχουν πράγματα που δεν αγοράζονται, συνεχίζει επίσης ο κ. Καραγιάννης και τονίζει ότι «δεν πρέπει να αφήσουμε να μας κλέψουν την ψυχή μας».

Περισσότερα


Η Ιερά Πανήγυρις του Αγ. Ιωακείμ Παπουλάκη στο Βατοπαίδι (video)

Στιγμιότυπα από την Ιερά Πανήγυρι του αγίου Ιωακείμ Παππουλάκη στην Ι.Μ. Μ. Βατοπαιδίου, στην οποία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος. Ακούμε την παρουσίαση του Πανοσιολ. Καθηγουμένου κ. Εφραίμ και την Ομιλία του Σεβασμιωτάτου κατά τη διάρκεια της Λιτής.

Περισσότερα


Η νηστεία της Μεγάλης Τεσσαρακοστής

Έχουμε εισέλθει από την Καθαρά Δευτέρα, στην Αγία Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Στη καθομιλουμένη ο πολύ κόσμος την ονομάζει απλά Σαρακοστή και αποτελεί για τον κάθε πιστό, την αρχαιότερη, αυστηρότερη περίοδο νηστείας, ασκητικής και εγκράτειας της Εκκλησίας.

Περισσότερα


Ιστορίες από το Εξομολογητάρι και όχι μόνο (11)

Ένας νέος άνδρας περίμενε υπομονετικά τον ιερέα μετά την πρωινή Θεία Λειτουργία. Ο ιερέας κατέλυσε προσεκτικά το υπόλοιπο της Θείας Κοινωνίας, είπε την Ευχαριστία, και ξεφόρεσε. «Δόξα Σοι ο Θεός», ψέλλισαν τα χείλη του. Με την άκρη του ματιού του είδε τον άνδρα που περίμενε έξω ακριβώς από τη νότια θύρα του ιερού…

Περισσότερα


Πρεσβ. Βασίλειος Σιγάλας: Η αιτία και η ρίζα των περισσοτέρων ασθενειών, είναι η αμαρτία

Ο παραλυτικός ζητούσε την σωματική του υγεία, αλλά ο Κύριος του χαρίζει την ψυχική υγεία. Ενώ τα λόγια Του γιάτρευαν την ψυχή του, συγχρόνως του έδιναν και την υγεία του σώματος.

Περισσότερα


Αρχιμ. Μεθόδιος Κρητικός: Ο διωγμός κατά της Εκκλησίας, είναι διωγμός κατά του Χριστού

Εκείνο που έχει σημασία είναι αυτήν την πίστη να την κρατάμε και να φροντίζουμε να είμαστε ενωμένοι με τον Κύριο, προσανατολισμένοι σ’ Εκείνον κι αναζητώντας να γευθούμε και να χαρούμε την παρουσία αυτή και την σχέση μαζί Του.

Περισσότερα