Ο Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ Νεκτάριος, σε έναν ζωντανό διάλογο μέσω Skype, με τα παιδιά των κατηχητικών της Ευαγγελιστρίας Πειραιώς

Μια μοναδική ευκαιρία είχαν τα παιδιά της Νεανικής Συντροφιάς Γυμνασίου & Λυκείου του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, να συνομιλήσουν μέσω Skype, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χονγκ-Κονγκ κ. Νεκτάριο, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου.

Παλαιό στέλεχος της Ενορίας και ό ίδιος, ως λαϊκός, ανταποκρίθηκε με πολύ αγάπη και συνομίλησε με τα παιδιά της νεανικής συντροφιάς, σε έναν ζωντανό διάλογο που συμμετείχαν όλοι, καταργώντας τις αποστάσεις με την χρήση του διαδικτύου.

Απαντώντας στις ερωτήσεις τους, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε σε μια σειρά θεμάτων που του έθεσαν, όπως την έκταση και τη δικαιοδοσία της Μητρόπολης Χονγκ Κονγκ, τις χώρες που περιλαμβάνει, τις δυσκολίες της ιεραποστολής, την αντιμετώπιση των Ορθοδόξων από τις τοπικές κοινωνίες, τις δραστηριότητες που αναπτύσσει η Εκκλησία στις επιμέρους χώρες, τη ζωή μακριά από την πατρίδα, την πολυπλοκότητα των γλωσσών που χρησιμοποιούνται στην λατρεία, την δύναμη της προσευχής από μέρους όλων μας για την στήριξη του ιεραποστολικού έργου.

Ήταν αναμφίβολα μια ευλογημένη «συνάντηση» που και οι δύο πλευρές υποσχέθηκαν να επαναλάβουν, αυτή τη φορά με την φυσική παρουσία του Σεβασμιωτάτου στην επόμενη επίσκεψη του στην Ενορία της Ευαγγελιστρίας.