Το ξεθωριασμένο καρό φουστάνι – Μια απίστευτη αλλά αληθινή ιστορία

Ταξίδεψαν μέχρι το Πάλο Άλτο στην Καλιφόρνια όπου ίδρυσαν το Πανεπιστήμιο που φέρει το όνομά τους, το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, στη μνήμη ενός γιού τον οποίο το Χάρβαρντ είχε ξεχάσει…

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»: Μουσικές αναμνήσεις από τη γη της Ιωνίας (video)

Ένα μουσικό οδοιπορικό στις αλησμόνητες πατρίδες με γνωστά τραγούδια από την Κωνσταντινούπολη και τη Μικρά Ασία με την Γυναικεία Χορωδία του Ιερού Ναού Ευαγγελιστού Λουκά Θήβας.
Διευθύνει ο Πρωτοψάλτης Αλέξανδρος Φίλης.
Εκδήλωση στα πλαίσια του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016.

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016» Αρχιμ. Θεόκλητος Μέντης (video)

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Αρχιμανδρίτης Θεόφιλος Μέντης κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


Τα παιδιά ζητούν από τους γονείς τους, να αγαπούν ο ένας τον άλλον

Η όμορφη οικογενειακή ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι, είναι το εύκρατο κλίμα για να ανθίσουν οι ψυχές των παιδιών.

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»: Ιερομόναχος Νήφων Βατοπαιδινός (3η ομιλία) (video)

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Ιερομόναχος Νήφων Βατοπαιδινός, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, με θέμα: «Ο προσωπικός μας αγιασμός: Ο αγιασμός εν τω κόσμω», την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


Το Άγιον Όρος στην κατοχή, με τη ματιά ενός Νεοζηλανδού στρατιώτη

Απλοί μοναχοί ασκητές και επιφανείς Γέροντες Μοναστηριών, προστάτευσαν και φυγάδευσαν εκατοντάδες στρατιώτες, κυνηγημένους από τους Ναζί.

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»: «Τι θέλουν τα παιδιά από τους γονείς;» (video)

Στο Ενοριακό Αρχονταρίκι του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…», o Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Τσιμούρης συζήτησε το θέμα «Τι θέλουν τα παιδιά από τους γονείς;», με την Εκπαιδευτικό Σοφία Δορμπαράκη τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016.

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016» Η  Ήπειρος της Αγάπης (video)

Ο Ηπειρωτικός Σύνδεσμος Πειραιώς αναδεικνύει την «αγάπη» όπως εκφράζεται στη δημοτική μας παράδοση, μέσα από ένα όμορφο δρώμενο που ξετυλίγουν οι στίχοι των ηπειρώτικων τραγουδιών που παρουσιάζουν τα χορευτικά του τμήματα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016.

Περισσότερα


Δεν έπρεπε να λυθεί απ’ αυτά τα δεσμά;

Ο πολιτισμός μας έχει χρησιμοθηρικό χαρακτήρα. Μας χρησιμοποιεί ως καταναλωτικά όντα των ιδεών, των προϊόντων, της λογικής του. Είναι πολιτισμός εξουσίας επάνω μας. Μας κάνει γνήσια τέκνα του, όταν μας μεταδίδει αυτό το πνεύμα της χρήσης των άλλων.

Περισσότερα