Τα θρησκευτικά μέσα από την ματιά ενός Θεολόγου

π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός
Ακόμη κι αν κάποιοι θεολόγοι νομίζουν ότι πρέπει να κάνουν προπαγάνδα (αν και πολλοί διορίστηκαν χωρίς να έχουν καμία σχέση με την Εκκλησία), η αμφισβήτηση των μαθητών τους είναι αρκετή για να τους συνεφέρει.

Περισσότερα


Αισχρά μηνύματα κατά της Εκκλησίας σε ποδοσφαιρικό αγώνα στη Θεσσαλονίκη

Σε αγώνα ερασιτεχνικού πρωταθλήματος στη Θεσσαλονίκη, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Προοδευτική Τούμπας λίγο πριν τη σέντρα ανήρτησαν πανό με περιεχόμενο εναντίον της Εκκλησίας.

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»: Αρχιμ. Δανιήλ Αεράκης (video)

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Αεράκης, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, με θέμα: «Λόγος και Γραφή: Λόγος αντιλεγόμενος», την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


Τόλμησε να ζεις (video)

Ο Αναστάσης Μαυρογιάννης τόλμησε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του TEDxAcademy και ήταν ομιλητής στο TEDxAcademy Youth 2015.

Περισσότερα


«Τέλειος Γονιός; …προτιμώ αληθινός!»

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος και η Σοφία Χατζή, συγγραφέας και ραδιοφωνική παραγωγός παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Κώστα Γανωτή με τίτλο «Τέλειος Γονιός; …προτιμώ αληθινός!».

Περισσότερα


Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Διαφωτισμός

Οι εισηγήσεις των ομιλητών οι οποίοι συμμετείχαν στο Δ´ Συνέδριο τον Οκτώβριο του 2015 με κεντρικό θέμα τον πολυσυζητημένο Διαφωτισμό σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Περισσότερα


Τι να λέω στην προσευχή μου

π.Εφραίμ Παναούση
Είναι σημαντικό να τονίσουμε την ανάγκη των προσευχών της εκκλησίας, γιατί αυτές οι προσευχές που έχουν συνταχθεί από Αγίους, έχουν όλο το πλήρωμα και την ομορφιά των αιτημάτων της ανθρώπινης καρδιάς.

Περισσότερα


Νέα ενδιαφέροντα μαθήματα στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο τής Στοάς τού Βιβλίου

Οι καθηγητές Γιώργος Μπαμπινιώτης, Χρήστος Ζερεφός, Βασίλης Λαμπρινουδάκης, Μάριος Μπέγζος, Χρήστος Γιανναράς, Δημήτρης Δημηρούλης θα διδάξουν μαθήματα που αφορούν αντίστοιχα στην ελληνική γλώσσα, στο περιβάλλον τού πλανήτη Γη, στον κυκλαδικό πολιτισμό, στη συγκριτική θρησκειολογία, τη φιλοσοφία τής τέχνης, τη λογοτεχνική κριτική.

Περισσότερα


Μην πέσει η σκυτάλη…

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου
Μένει σε εμάς να διαλέξουμε τί θα κάνουμε με τη σκυτάλη μας.

Περισσότερα