«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» 2016: Γερμανικές αποζημιώσεις, κατοχικά δάνεια… (video)

Στο Ενοριακό Αρχονταρίκι του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενορία εν δράσει…», σε συνεργασία με την Φιλολογική στέγη Πειραιώςτο θέμα «Γερμανικές; αποζημιώσεις, κατοχικά δάνεια και κλαπέντες πολιτιστικοί θησαυροί».

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» 2016: Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας (video)

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας στο τέλος της αγρυπνίας την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016 , στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενορία εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 9 Οκτωβρίου 2016 – Γ´ Λουκά

Εκεῖνο τὸν καιρό, πῆγε ὁ ᾿Ιησοῦς σὲ μιὰ πόλη ποὺ λεγόταν Ναΐν. Μαζί του ἦταν ἀρκετοὶ μαθητές του καὶ πολὺ πλῆθος…

Περισσότερα


Ο Απόστολος της Κυριακής 9 Οκτωβρίου 2016

Αδελφοί, συνεργάτες τοῦ Θεοῦ καθὼς εἴμαστε, σᾶς παρακαλοῦμε νὰ μὴν ἀφήσετε νὰ πάει χαμένη ἡ χάρη τοῦ Θεοῦ ποὺ δεχτήκατε…

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016» ΚΑΠΗ Βασιλικού Δήμου Χαλκιδαίων (video)

Στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενορία εν δράσει…», το ΚΑΠΗ Βασιλικού του Δήμου Χαλκιδαίων, την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, παρουσίασε πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια από την Εύβοια και όλη την Ελλάδα. Υπεύθυνη της Χορωδίας η Όλγα Τσεσμενίδου και του Χορευτικού η Σπυριδούλα Σκλαβούνου.

Περισσότερα


Ιεροψαλτική διακονία: Μια πολύ σοβαρή υπόθεση

Με αφορμή το θάνατο του Αποστόλου Παπαχρήστου, Θεολόγου και Μουσικοδιδάσκαλου, αδελφού του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Περισσότερα


Τά μηνύματα (διήγημα) π. Σταύρου Τρικαλιώτη

π. Σταύρου Τρικαλιώτη
Ἕνα ἀλλόκοτο φθινοπωρινό πρωινό ξημέρωσε σ᾽ ἕνα μικρό ἀκριτικό νησί.

Περισσότερα


Αρχιμ. Δανιήλ Αεράκης: Ο Χριστός είναι σωτήρας, δεν είναι οδοστρωτήρας

Δεν ισοπεδώνει τους ανθρώπους, δεν ισοπεδώνει την ελευθερία του ανθρώπου. Η ελευθερία του ανθρώπου, είναι δώρο του Θεού. Αλλά αυτή η ελευθερία είναι και πτήση προς τα πάνω και πτώση προς τα κάτω.

Περισσότερα


Ο μπελάς του καθαρίσματος (video)

Καθώς το ακούμε και το βλέπουμε, να μαθαίνουμε…

Περισσότερα


Τα θρησκευτικά μέσα από την ματιά ενός Θεολόγου

π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός
Ακόμη κι αν κάποιοι θεολόγοι νομίζουν ότι πρέπει να κάνουν προπαγάνδα (αν και πολλοί διορίστηκαν χωρίς να έχουν καμία σχέση με την Εκκλησία), η αμφισβήτηση των μαθητών τους είναι αρκετή για να τους συνεφέρει.

Περισσότερα