«Εν δράσει 2017»: Αρχιμανδρίτης Ανδρέας Κονάνος (1η ομιλία) (video)

Είναι ωραίο να είσαι καλά. Και είναι στο χέρι σου να είσαι καλά. Το να είμαστε καλά είναι ο πυρήνας μας. Η βασική μας κατάσταση στον ψυχισμό μας, εφόσον βαπτιστήκαμε, είναι η χαρά

 Ένας ακόμη χαρισματικός και αγαπημένος κληρικός, γνωστός σε πολλούς για τις ξεχωριστές ομιλίες του και το συγγραφικό του έργο, κόσμησε το πρόγραμμα του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς “ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…”.

Πρόκειται για τον Αρχιμανδρίτη Ανδρέα Κονάνο, εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα του Δήμου Αγίας Παρασκευής Αττικής. Ο π. Ανδρέας έχει ιδιαίτερα μεγάλη απήχηση στους νέους, ενώ όπου μιλάει, ο χώρος κατακλύζεται από εκατοντάδες ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Η συμμετοχή του π. Ανδρέα στο φετινό πρόγραμμα «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…», περιλαμβάνει τρεις ομιλίες. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου με θέμα “Ο Χριστός είναι χαρά”, ενώ η επόμενη ομιλία του θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου.

Της ομιλίας, στον κατάμεστο Ναό, προηγήθηκε Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο τη Βηματάρισσα, την Βατοπαιδινή, αντίγραφο της οποίας φυλάσσεται στο Ναό.

 

Μπαίνοντας κατευθείαν στο θέμα της ομιλίας του, ο π. Ανδρέας τόνισε ότι είναι μεγάλο πράγμα να έχεις χαρά στη ζωή σου, παρ’ όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις.

Έχει χαρά ο χριστιανός, αναρωτήθηκε. Και απαντώντας σημείωσε ότι ο Χριστός μας, αν τον ρωτούσαμε «γιατί ήρθες στον κόσμο αυτό Κύριε, τι θέλεις να μας δώσεις με όλα αυτά που έκανες και είπες, το καταστάλαγμα, το συμπέρασμα, γιατί, τι θέλεις από μας;», θα μας έλεγε «όλα αυτά τα είπα, τα έκανα για να σας δω χαρούμενους στο τέλος. Στο τέλος θέλω να σας βλέπω να γελάτε, να αναπαύεστε, να χαίρεστε. Για να σας βλέπω ευτυχισμένους, να απολαμβάνετε τη ζωή σας. Έτσι θα τιμήσετε τον Θεό

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΔΩ