Είναι πονηρές οι μέρες

π. Θεμιστοκλή Μουρτζανού

 «Είναι πονηρές οι μέρες» (Εφεσ. 5, 16). Αυτός ο αποστολικός λόγος δεν φαίνεται να έχει χάσει το περιεχόμενό του, παρότι πέρασαν περίπου δύο χιλιάδες χρόνια από την στιγμή που γράφτηκε. Είναι πονηρές οι μέρες  διότι οι άνθρωποι παραμένουμε «άσοφοι», «άφρονες» και «άσωτοι».

Read More


Φιλί πνοής

Η ζωή μου, το πολυτιμότερο δώρο, η ζωή μου,
ένα ατύχημα,
απόρροια παράνομων προσπεράσεων,
ύβρις σε κάθε νόμιμη προτεραιότητα
και τώρα,
κείτομαι ξαπλωμένος ανάσκελα,
όχι νικητής πάνω στην ασπίδα μου,
αλλά ηττημένος πάνω στη καυτή άσφαλτο,
στην άσφαλτο των επιλογών μου.

Read More


Στον Πειραιά «Μιλώντας με τα παιδιά μας για όλα …» ! (video)

Στο αρχοντικό του παλιού Ταχυδρομείου, στη σημερινή Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, οι εκδόσεις ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ πρόσφεραν στους Πειραιώτες την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 μια ζεστή βραδιά! Όσοι οργάνωσαν και συμμετείχαν στην παρουσίαση του Συλλογικού Τόμου με τίτλο "ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΛΑ...", συνέθεσαν μια εξαιρετική εκδήλωση.

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2017»: π. Σπυρίδων Τσιμούρης – π. Λίβυος (video)

Ο π. Σπυρίδων Τσιμούρης, Θεολόγος, συζήτησε το θέμα: «Je m'en fous» (Δεν με νοιάζει), με τον π. Χαράλαμπο – Λίβυο Παπαδόπουλο, συγγραφέα, Εφημέριο Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης Ηρακλείου Κρήτης στα πλαίσια του προγράμματος «Ενορία εν δράσει» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017.

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2017»: «Ας ακούσουμε τα παιδιά μας, κάτι έχουν να μας πουν…» (video)

Η επικοινωνία ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά να είναι υγιής. Οι γονείς να ακούν, να συζητούν, να νιώθουν ασφάλεια τα παιδιά. Να είναι διακριτικοί, να συμπεριφέρονται σε κάθε λάθος συμπεριφορά του παιδιού με αγάπη. Όσες φορές και να πέσει το παιδί, ο γονέας είναι εκεί για να το βοηθήσει να σηκωθεί.

Read More


«Νέα Ενοριακή» 3 Δεκεμβρίου – 10 Δεκεμβρίου 2017

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2017»: 5ο Θεολογικό Αρχονταρίκι (video)

Η κοινωνία των φύλων μέσα στο γάμο συνιστά θεόσδοτη πραγματικότητα ικανή να ανταποκριθεί στο σχέδιο ζωής του Θεού για τον άνθρωπο και να ταιριάξουν τα φύλα τα δικά τους σχέδια, με το σχέδιο του Θεού.

Read More


Παρασκευή  κολλύβων στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»

Στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…», του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, δόθηκε η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούσαν, την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, να μάθουν όλα όσα χρειάζονται για την ετοιμασία των κολλύβων.

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2017»: Λαϊκή Ορχήστρα Μουσικού Σχολείου Πειραιά (video)

Μουσική παράσταση: «Μάρκος ...από τη Σύρα στον Πειραιά» με τη Λαϊκή Ορχήστρα Μουσικού Σχολείου Πειραιά σε αγαπημένα τραγούδια που έχουν αφήσει, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017, στα πλαίσια του προγράμματος «Ενορία εν δράσει» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς,
• Ενορχηστρώσεις - Διασκευές: Φάνης Σταυρακάκης,
• Υπεύθυνοι καθηγητές: Γεράσιμος Μορφέσης, Φάνης Σταυρακάκης.

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2017»: 5ο Θεολογικό αρχονταρίκι (video)

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Ενορία εν δράσει" του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς και σε συνεργασία με το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πειραιώς «Κοινωνία - Πολιτισμός - Θρησκεία» την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2017 συζητήθηκε το θέμα: «Γάμος και πνευματικότητα – Θεολογία της Ηθικής στο σύγχρονο κόσμο»
Συμμετείχαν:
• Σταμάτιος Ζούλας, M.Sc. Ποιμαντικής Θεολογίας – Εκπαιδευτικός,
• Βασίλειος Γκρίλλας, M.Sc. & Υποψήφιος Διδάκτωρ της Δογματικής Θεολογίας.
Συντόνίσε ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, Θεολόγος, προϊστάμενος Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Αττικής.

Read More