«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2017»: 5ο Θεολογικό Αρχονταρίκι (video)

Η κοινωνία των φύλων μέσα στο γάμο συνιστά θεόσδοτη πραγματικότητα ικανή να ανταποκριθεί στο σχέδιο ζωής του Θεού για τον άνθρωπο και να ταιριάξουν τα φύλα τα δικά τους σχέδια, με το σχέδιο του Θεού.

Του Σταμάτη Μιχαλακόπουλου, Φωτογραφίες: Παναγιώτης Καράπασιας

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς και σε συνεργασία με το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πειραιώς «Κοινωνία – Πολιτισμός – Θρησκεία», την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε το 5ο Θεολογικό Αρχονταρίκι στο οποίο συζητήθηκε το θέμα: «Γάμος και πνευματικότητα – Θεολογία της Ηθικής στο σύγχρονο κόσμο».

Από αριστερά: κ. Βασίλειος Γκρίλλας, π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, κ. Σταμάτιος Ζούλας.

Στην συζήτηση συμμετείχαν ο κ. Σταμάτιος Ζούλας, M.Sc. Ποιμαντικής Θεολογίας, Εκπαιδευτικός και ο κ. Βασίλειος Γκρίλλας, M.Sc. και Υποψήφιος Διδάκτωρ της Δογματικής Θεολογίας.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, Θεολόγος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Αττικής, ο οποίος παρουσίασε τους συμμετέχοντες, κάνοντας παράλληλα μια πρώτη γενική τοποθέτηση επί του θέματος.

 

Σταμάτιος Ζούλας

Η ομιλία του κ. Ζούλα αφορούσε στην πνευματικότητα μέσα στον γάμο. Μια πτυχή πολύ σπουδαία για να πετύχει αυτός ο γάμος, σύμφωνα με τα εκκλησιαστικά δεδομένα. Γι’ αυτό και βασίστηκε αρχικά στην πηγή του μυστηρίου του γάμου, που είναι οι ευχές του….

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΔΩ

Το 5ο Θεολογικό αρχονταρίκι μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ:
<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/J7zkyvnDtN4″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>