«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2017»: «Ας ακούσουμε τα παιδιά μας, κάτι έχουν να μας πουν…» (video)

Η επικοινωνία ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά να είναι υγιής. Οι γονείς να ακούν, να συζητούν, να νιώθουν ασφάλεια τα παιδιά. Να είναι διακριτικοί, να συμπεριφέρονται σε κάθε λάθος συμπεριφορά του παιδιού με αγάπη. Όσες φορές και να πέσει το παιδί, ο γονέας είναι εκεί για να το βοηθήσει να σηκωθεί

Μια ακόμη πολύ χρήσιμη συζήτηση, αφιερωμένη κυρίως στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, στα πλαίσια του προγράμματο «Ενορία εν δράσει».

 

Aπό αριστερά: κα Σταυρούλα Ζώρζου, κα Μαρία Μενενάκου, κα Μερόπη Σπυροπούλου, κα Κέλλυ Κούβαρη.

Το θέμα της συζήτησης ήταν «Ας ακούσουμε τα παιδιά μας, κάτι έχουν να μας πουν…» και συνδιοργανώθηκε από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιώς και τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Πειραιώς.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» και συμμετείχαν η κα Μερόπη Σπυροπούλου, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, η κα Κέλλυ Κούβαρη, Διευθύντρια του Γυμνασίου της «Πειραϊκής Εκκλησίας» και η κα Σταυρούλα Ζώρζου, Οδοντίατρος, συγγραφέας.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κα Μαρία Μενενάκου, Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς.

Μερόπη Σπυροπούλου

Η γνωστή και καταξιωμένη πανεπιστημιακός και συγγραφέας κα Σπυροπούλου, μίλησε για τα προβλήματα που παρουσιάζει το παιδί όσο είναι μέσα στην οικογένεια.

Στις δύσκολες περιόδους της ζωής των παιδιών, που αρχίζουν κυρίως με την εφηβεία, πολλές φορές οι γονείς σχεδόν δεν μπορούν να κουβεντιάσουν με τα παιδιά. Σαν να υψώνεται ένας τοίχος ανάμεσά τους, υπογράμμισε…..

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΔΩ

Τη συζήτηση μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ: