Για 26η χρονιά «Ευαγγελίστρια 2024» στον Πειραιά

Με την έναρξη της ευλογημένης περιόδου της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ξεκινάει, για 26η χρονιά, η σειρά λειτουργικών, πνευματικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς με τον γενικό τίτλο «Ευαγγελίστρια 2024».

Από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι και το Σάββατο του Λαζάρου, η λειτουργική ζωή της Ενορίας εμπλουτίζεται με τις λατρευτικές ευκαιρίες κατάνυξης που η περίοδος αυτή πλούσια προσφέρει, με επίκεντρο την μεγάλη πανήγυρη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Κεντρική πολιτιστική δράση, αποτελεί η σειρά καλλιτεχνικών παρουσιάσεων που θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη στο Ναό με τον γενικό τίτλο «Μια Πέμπτη, μια Σαρακοστή», με την απόδοση επίκαιρων εκκλησιαστικών ύμνων, με αφηγήσεις και σχολιασμούς, καθώς και θεατρικών αναγνώσεων, με την συμμετοχή κληρικών, μουσικών, ηθοποιών και χορωδιών.

Την φετινή περίοδο, μεταξύ άλλων, θα συμμετάσχουν Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος, ο Χορός Ψαλτών «Αντιφωνικό Μέλος», οι «Σύγχρονοι Νέοι Μελωδοί», και το Φωνητικό Σύνολο «Καλλιτεχνήματα».

Επίσης, κάθε Δευτέρα θα πραγματοποιείται η σειρά εκδηλώσεων «Ενοριακό Αρχονταρίκι», με συζητήσεις αφιερωμένες στην Μεγάλη Τεσσαρακοστή με την συμμετοχή της Γερόντισσας Φιλοθέης, Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Παναγίας Βρυούλων, του Αρχιμανδρίτη π. Συμεών Βενετσιάνου, του Πρωτοπρεσβύτερου π. Ανδρέα Ανδρεόπουλου, του Πρωτοπρεσβύτερου π. Ματθαίου Χάλαρη, του ψυχοθεραπευτή Κυριάκου Βλασσόπουλου, του Πρωτοπρεσβύτερου π. Σπυρίδωνα Τσιμούρη και του Ηλία Λιαμή.

Μεγάλη ευλογία θα αποτελέσει τέλος, η μεταφορά στην Ευαγγελίστρια την Παρασκευή 22 Μαρτίου, της Τιμίας Κάρας του Νεομάρτυρος Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου που φυλάσσεται στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Ύδρας και θα παραμείνει μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Αναλυτικά τι πρόγραμμα εδώ: