Το πρόβλημα της διάλυσης των γάμων (video)

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Δορμπαράκης, Φιλόλογος, Θεολόγος και συγγραφέας πλήθους βιβλίων και ιδιαίτερα του γνωστού με τίτλο «Σχέση και σχέσεις», στην εκδήλωση που οργάνωσαν οι εκδόσεις «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ», στα πλαίσια Έκθεσης Χριστιανικού Βιβλίου των Εκδόσεων «ΕΝ ΠΛΩ» στον Πειραιά.
Το συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε ο Διευθυντής των Εκδόσεων «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ» κ. Νίκος Δ. Σαμπαζιώτης.

Περισσότερα


«Νέα Ενοριακή» 18 – 25 Ιουνίου 2017

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


Ο ευνουχισμός των υπευθύνων. Το αντίστροφο Bullying

Κωνσταντίνος Ερρίπης. Σε κάθε εργασία επικρατεί ένα αντίστροφο Bullying (Εκφοβισμός). Αντί να πιέζει ο προϊστάμενος τους υφισταμένους του, πιέζουν οι τελευταίοι εκείνον έμμεσα αλλά σταθερά μέχρις εξοντώσεως.

Περισσότερα


Γνωρίσματα προσευχῆς

π. Θεοκλήτου Λεγάτου. Ἡ προσευχή εἶναι ἡ ἐπικοινωνία μέ τόν Θεό. Εἶναι τό ἀνέβασμα τοῦ νοῦ καί τῆς καρδιᾶς στόν οὐρανό.

Περισσότερα


Ιστορίες από το Εξομολογητάρι και όχι μόνο (18)

π. Γεωργίου Δορμπαράκη. Ο… υποψήφιος! «Τον πάτερ θα θέλαμε!», ακούστηκε κάποια φωνή έξω από το γραφείο των ιερέων. «Μέσα είναι, περάστε», υπέδειξε ο νεωκόρος. Η πόρτα κτύπησε, άνοιξε. 

Περισσότερα


Το άρθρο 3 στόχος των αθέων

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου. Η από χρόνια επιδίωξη  των αθέων, και των «εκσυγχρονιστών», ιδεολόγων της πολτοποίησης των εθνικών ταυτοτήτων, είναι η κατάργηση του άρθρου 3 του Συντάγματος. Ο μύθος, που εκπέμπει  συστηματικά η πανίσχυρη επικοινωνιακά προπαγάνδα τους, είναι ότι η Ελλάδα, με την κατάργηση του άρθρου 3, θα προσχωρήσει στα «προοδευτικά ουδετερόθρησκα κράτη». 

Περισσότερα


Χάσμα γενεών ανάμεσα στην Εκκλησία και τους νέους;

π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός. Στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ζητήθηκε από τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων στο μάθημα της Έκθεσης να καταγράψουν τις απόψεις τους πάνω στο χάσμα των γενεών και τις συγκρούσεις που αυτό προκαλεί ανάμεσα στους νέους και τους μεγαλύτερους. 

Περισσότερα


Η χρυσή λίρα της ζωής

π. Εφραίμ Παναούση. Πριν λίγες μέρες συνέβη να βρεθούμε σε ένα χώρο κράτησης για νέους κυρίως ανθρώπους που δίνουν παράλληλα και τη μάχη τους με τις εξαρτήσεις.

Περισσότερα


Εκδήλωση για νέους και γονείς που ελπίζουν

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 στις 6:30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστού Λουκά Θήβας.

Περισσότερα


Συναυλία με τον τίτλο «Φως στην οικουμένη»

Το διαδικτυακό περιοδικό «Πεμπτουσία» σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και το Ίδρυμα «Μαγνήτων Κιβωτός» διοργανώνουν Συναυλία την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017 και ώρα 7:30 μ.μ. στην Παραλία Βόλου, στον χώρο έμπροσθεν του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Περισσότερα