Καλύτερα να δρας, παρά να αντιδράς

Aρχιμ. Παύλος Παπαδόπουλος
Είναι κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι ότι και να πεις θα αντιδράσουν, θα σε διορθώσουν, θα το σχολιάσουν, θα σου προτείνουν (πάντα) κάτι καλύτερο.

Περισσότερα


Το πλουσιόπαιδο και το φτωχόπαιδο

Μια αραβική ιστορία λέει ότι κάποτε δύο αγόρια, ένα πλουσιόπαιδο κι ένα φτωχόπαιδο, επέστρεφαν στα σπίτια τους από τα ψώνια που είχαν κάνει στην αγορά.

Περισσότερα


Ο Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης προστάτης των Διαβιβαστών

Κατόπιν αιτήματος της Διευθύνσεως Στρατιωτικών Ιερέων του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης η Εκκλησία της Ελλάδος, με απόφαση της ΔΙΣ ανακήρυξε τον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, ως Προστάτου του Στρατιωτικού Σώματος των Διαβιβάσεων.

Περισσότερα


Η ανάγκη για λόγο αλήθειας

π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός
Πόσο αληθινός είναι λόγος της Εκκλησίας στους καιρούς μας; Δεν μιλούμε για το Ευαγγέλιο ή τον πατερικό λόγο. Μιλούμε για το κατά πόσον ο λόγος τόσο των κληρικών, όσο και του κάθε χριστιανού, συμβαδίζει με την ζωή και τα έργα μας και ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων, ιδίως των νέων.

Περισσότερα


Αρχιμ. Διονύσιος Κατερίνας: Για όλους η δύναμη του Χριστού είναι μια μεγάλη αγκαλιά (video)

Οφείλουμε κι εμείς να κοπιάσουμε για την μεταμόρφωσή μας, για την σωτηρία της ψυχής μας και των αδελφών μας. Να γίνουμε άγγελοι καλών ειδήσεων μέσα στην πολύπαθη κοινωνία μας.

Περισσότερα


π. Ανδρέας Κονάνος: Ο Χριστός είναι η ελευθερία η μεγάλη, το οξυγόνο το απέραντο

Ο Χριστός δίνει το οξυγόνο του σε εμάς, κυρίως τις στιγμές που φτάνουμε σε οριακά σημεία στη ζωή μας. Κι αυτά είναι οι στιγμές του πόνου. Το οξυγόνο το αισθάνεσαι κυρίως όταν πνίγεσαι.

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2017» Αρχιμανδρίτης Ανδρέας Κονάνος (2η ομιλία) (video)

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Αρχιμανδρίτης Ανδρέας Κονάνος, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, με θέμα: «Ο Χριστός είναι οξυγόνο», την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2017»: π. Διονύσιος Κατερίνας (video)

Στιγμιότυπο από την ομιλία που πραγματοποίησε ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κατερίνας κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017, στα πλαίσια του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


Μεσογαίας Νικόλαος: Αν θέλεις θέωση, κοινωνία με τον Θεό, εμπιστεύσου ! (video)

Είναι πολύ ωραίο να στέκεσαι ενώπιον του μυστηρίου του Θεού ταπεινωμένος, παρά με το θράσος της γνώσης των μυστικών, δήθεν, του Θεού.

Περισσότερα