«Ευαγγελίστρια 2024»: 18 Μαρτίου – 5 Μαΐου 2024

Πλησιάζει η ευλογημένη περίοδος της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και μαζί της ξεκινάει, για 26ηχρονιά, η σειρά λειτουργικών και άλλων εκδηλώσεων με τον γενικό τίτλο «Ευαγγελίστρια 2024».

Από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι και το Σάββατο του Λαζάρου, μπορούμε να συμμετέχουμε σε λατρευτικές ευκαιρίες κατάνυξης που η περίοδος αυτή πλούσια μας προσφέρει, με επίκεντρο την μεγάλη πανήγυρη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, αλλά και πλήθος άλλων εκδηλώσεων και δράσεων.

Κεντρική δράση, αποτελεί η σειρά καλλιτεχνικών παρουσιάσεων που θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη στο Ναό μας, με τον γενικό τίτλο «Μια Πέμπτη, μια Σαρακοστή», με την απόδοση επίκαιρων εκκλησιαστικών ύμνων, με αφηγήσεις και σχολιασμούς, καθώς και θεατρικών αναγνώσεων, με την συμμετοχή κληρικών, μουσικών, ηθοποιών και χορωδιών.

Επίσης, κάθε Δευτέρα θα πραγματοποιείται η σειρά εκδηλώσεων «Ενοριακό Αρχονταρίκι», με συζητήσεις αφιερωμένες στην Μεγάλη Τεσσαρακοστή με την συμμετοχή του Αρχιμανδρίτη π. Συμεών Βενετσιάνου, του Πρωτοπρεσβύτερου π. Ανδρέα Ανδρεόπουλου, του Πρωτοπρεσβύτερου π. Ματθαίου Χάλαρη, του Πρωτοπρεσβύτερου π. Σπυρίδωνα Τσιμούρη της Γερόντισσας Φιλοθέης, Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Παναγίας Βρυούλων, του ψυχοθεραπευτή Κυριάκου Βλασσόπουλου και του Ηλία Λιαμή, Μουσικού, Θεολόγου και Συγγραφέα.

Μεγάλη ευλογία θα αποτελέσει τέλος, η μεταφορά στο Ναό μας την Παρασκευή 22 Μαρτίου, της Τιμίας Κάρας του Νεομάρτυρος Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου που φυλάσσεται στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Ύδρας.

ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΩ: