Βρεσθένης Θεόκλητος: «Ο Τίμιος Σταυρός είναι η απαρχή της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους» (video)

Δεν έχουμε άλλο στήριγμα, παρά μόνο τον Τίμιο Σταυρό, εναντίον όλων εκείνων που έχουν βαλθεί τα τελευταία χρόνια, να αλλοιώσουν και να καταστρέψουν ότι όμορφο και ωραίο έχει αυτός ο τόπος που λέγεται Ελλάδα.

Read More


Πρωτ. Γεώργιος Σχοινάς: «Ο Σταυρός είναι το μεγαλύτερο μάθημα ζωής» (video)

Κανένας που κοιτάζει μόνο τον εαυτό του, την καλοπέραση του και δεν σηκώνει Σταυρό και δεν αγαπά θυσιαστικά, δεν μπορεί να δει Ανάσταση.

Read More


Πρωτ. Σπυρίδων Τσιμούρης: Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι η αναμονή της συνάντησης με τον Αναστημένο Κύριο» (video)

Αν γίνει η παρουσία μας σε κάθε λατρευτική ευκαιρία στην Εκκλησία, προσδοκία συνάντησης και αναμονή συνάντησης με τον Θεό, τότε τα πάντα αλλάζουν.

Read More


Πρωτ. Βασίλειος Τσιμούρης: «Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να χωρέσει τον αχώρητο» (video)

Μετανοώντας, πλησιάζουμε τον Θεό και τον έχουμε όπως η Παναγία μέσα μας, με την θεία Ευχαριστία. Τότε γινόμαστε πραγματικά χώρα του αχωρήτου.

Read More


Πρωτ. Ανδρέας Λεούσης: «Το μεγαλύτερο και ωραιότερο δέντρο είναι η Παναγία» (video)

Η ρίζα του ανθρώπου δεν είναι κάτω, δεν είναι η γη, είναι ο ουρανός! Η αθάνατος και αιωνία ρίζα, που δίνει χυμό στον άνθρωπο για να καρποφορεί έργα αγαθά, είναι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός.

Read More


Αρχιμ. Ιερόθεος Βαμβακάρης: «Ενώπιον του Θεού καταλαβαίνουμε όλοι μας πόσο μικροί είμαστε» (video)

Μας λέει ο Άγιος Γρηγόριος, ότι είναι πολύ ωραίο να είμαστε φίλοι και να ακούμε τον Λόγο του Θεού, φίλοι στο να βλέπουμε τον Θεό. Αλλά, λίγοι είναι αυτοί που είναι φίλοι στις αρετές.

Read More


Αρχιμ. Παύλος Αλεξάς: “Ο άνθρωπος πλάσθηκε από τον Θεό για να μετέχει των ακτίστων ενεργειών” (video)

Είναι η δόξα του Θεού, η δικαιοσύνη Του, η φιλανθρωπία Του, το έλεός Του, η αγάπη Του. Αυτές είναι οι άκτιστες ενέργειες γιατί αυτές και μόνο έρχονται σε επαφή με εμάς.

Read More


Αρχιμ. Θεόφιλος Προυσαλίδης: «Με την ιερά εξομολόγηση, ανοίγουμε την ψυχή μας και μπαίνει μέσα μας η δροσιά του Αγίου Πνεύματος» (video)

Μέσα από το θαύμα που επιτελεί ο Κύριος, τονίζει την σπουδαιότητα της αφέσεως των αμαρτιών μας από τον Θεό. Σημασία πολύ μεγαλύτερη από την ίαση οποιουδήποτε ψυχικού και σωματικού νοσήματος.

Read More


«Νέα Ενοριακή» 4 – 11 Μαρτίου 2018

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Read More


Πρωτ. Αναστάσιος Βασιλόπουλος: «Η πιο ζωντανή πρόσκληση που μας παρουσίασε ο Χριστός, είναι η εικόνα της Μητέρας Του»

Μπορούμε να σταθούμε μπροστά στην Παναγία, να αναλογιστούμε τα λάθη μας και να πάρουμε την απόφαση να γυρίσουμε. Και ο Χριστός δε ήρθε στον κόσμο να τιμωρήσει, ήρθε να προσκαλέσει.

Read More