Ξεκίνησαν τα Επιμορφωτικά Σεμινάρια στην Ευαγγελίστρια Πειραιώς για το 2018

Με μεγάλη συμμετοχή, ξεκίνησαν την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, τα σεμινάρια που διοργανώνει το πρόγραμμα «Ενορία εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Πειραιώς και θα ολοκληρωθούν στις 15 Μαρτίου.

Περισσότερα


Το «σκοπιανό» και η «Εθνική Ελλάδος»

Χρήστος Γιανναράς.
Εχει την παραμικρή σχέση ο σημερινός Ελληνας με τον Ελληνα που πολέμησε να ελευθερώσει τη γη των πατέρων του το 1912-13 ή με αυτόν του 1920-22 στη Μικρασία ή με αυτόν του 1940-41 στη Βόρεια Ηπειρο;

Περισσότερα


Γέμισε την καρδιά σου με τους άλλους…

π. Παύλος Παπαδόπουλος
Εάν γεμίσεις την καρδιά σου με τους άλλους…δεν χωρά πλέον το εγώ σου· μα τότε όμως είναι που βρίσκεσαι και υπάρχεις.

Περισσότερα


Η «αυγουλού» και ο επίσκοπος

«Μ’ ἔμαθε νά προσεύχωμαι κατανυκτικά καί μέ δάκρυα μία ἁπλῆ γυναικούλα, πού κατοικοῦσε στό Πέραμα Πειραιῶς καί τήν ἀποκαλοῦσαν περιφρονητικά ὄχι μέ τ’ ὄνομά της, ἀλλά μέ τό παρατσούκλι “ἡ Αὐγουλοῦ”, γιατί πούλαγε φρέσκα αὐγά, νά ἐξοικονομήση τόν “ἄρτον τόν ἐπιούσιον”.

Περισσότερα


Οι δύο εργάτες

Δημήτρης Μπουραντάς
Είναι δυο εργάτες που έσπαζαν πέτρες, τις οποίες χρησιμοποιούσαν οι κτιστάδες και έχτιζαν μια εκκλησία.
Ένας περαστικός παρατηρεί ότι ο ένας από τους δύο εργάτες δούλευε λες και ήταν σε καταναγκαστικά έργα, χωρίς διάθεση, με τη μέγιστη επιτρεπόμενη οκνηρία, αγανακτισμένος με την κακή του μοίρα που τον έφερε να σπάει πέτρες.

Περισσότερα


Αναζητώντας τον Θεό

π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός
Η πρώτη εντολή από τον Δεκάλογο της Παλαιάς Διαθήκης είναι «Εγώ είμαι ο Κύριος ο Θεός σου, δεν θα υπάρχουν για σένα άλλοι θεοί». Σήμερα όμως λατρεύουμε  το αυτοείδωλό μας. Αν σκεφτούμε ότι στα σχόλια στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που ανεβάζουν κυρίως οι έφηβοι στις φωτογραφίες των φίλων τους δεσπόζει το «θεός/θεά», θα διαπιστώσουμε ότι καμία απάντηση  στα ερωτήματα και την κριτική που κάνουν οι νέοι δεν θα έχει αντίκρισμα αν δεν παραιτηθούν από την θεοποίηση του εαυτού τους. 

Περισσότερα


«Νέα Ενοριακή» 21 – 28 Ιανουαρίου 2018

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


Μιά σημαντική εκδήλωση στο Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας

Δανάη Γεωργιάδου.
Η Εκδήλωση έγινε για να τελεστούν τα εγκαίνια της Νέας Πτέρυγας του Σχολείου, να παρουσιαστεί το έργο της ψηφιοποίησης του Αρχείου του Σχολείου και να γίνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του λογοτέχνη Κύπρου Χρυσάνθη στα Προπύλαια του κτηρίου του Σχολείου.

Περισσότερα


«Τοπία» από ψυχικές διαδρομές – 48

… Με αυτές τις φαντασιώσεις ο άνθρωπος αποκόπτεται από την αληθινή κοινωνία (communion) και απομονώνεται στην κόλαση του ατόμου, του ισχυρογνώμονα εαυτού.

Περισσότερα


Έφηβοι και Μανιοκατάθλιψη (video)

Η Παιδοψυχίατρος κα Μερσίνη Αρμενάκα μιλά στο φακό της «Πεμπτουσίας» για το φαινόμενο της μανιοκατάθλιψης στην εφηβική ηλικία και τους τρόπους αντιμετώπισής του.

Περισσότερα