«1821. Η παλιγγενεσία» (video)

Παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Καραμπελιά: «1821. Η παλιγγενεσία»
Συμμετέχουν:
• Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
• Αρχοντία Παπαδοπούλου, Φιλόλογος, Ιστορικός, πρ. Δ/ντρια Δ.Ε.Πειραιά.
• Εμμανουήλ Εγγλέζος-Δεληγιαννάκης, Δικηγόρος.
• Ο συγγραφέας Γεώργιος Καραμπελιάς.
Εισαγωγή – χαιρετισμός από τον Παναγιώτη Χαρατζόπουλο, Φυσικό, Msc, MEd, Πρόεδρο του Συνδέσμου Επιστημόνων Πειραιώς.
Εκδήλωση σε συνεργασία του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς με τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Πειραιώς και το Κίνημα «ΑΡΔΗΝ» Πειραιά.

Περισσότερα


«Νέα Ενοριακή» 24 Μαρτίου – 31 Μαρτίου 2019

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


Πρωτ. Ελισσαίος Κυνούσης: Η Παναγία ανοίγει και πάλι τον Παράδεισο (video)

Βρίσκεται στο κέντρο της Εκκλησίας, γιατί Αυτή γίνεται η πύλη δια της οποίας μπορεί κάποιος να περάσει στην βασιλεία του Θεού.

Περισσότερα


Αρχιμ. Διονύσιος Κατερίνας: Ποια είναι η Παναγία; Είναι η Μάνα! (video)

Αυτήν την Μητέρα έχουμε βοηθό, σκέπη και προστασία. Αυτήν τιμητικώς προσκυνούμε και υμνούμε. Αυτή η Μητέρα ας κρατήσει στην αγκαλιά της όλους μας.

Περισσότερα


Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Σμύρνη!

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, η Ένωση Μικρασιατών Θήβας, πραγματοποίησε ένα τετραήμερο ταξείδι στη Σμύρνη και στις αλησμόνητες πατρίδες. Σκοπός του ταξειδιού ήταν, τα μέλη και οι φίλοι της Ένωσης να επισκεφθούν, κάποιοι από αυτούς να αντικρύσουν για πρώτη φορά τις ρίζες των προγόνων τους και όλοι μαζί να μοιραστούν την ευλογημένη παράδοση.

Περισσότερα


Η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παρθενίου στην Ευαγγελίστρια Πειραιώς

Ο Άγιος ευλογεί και θεραπεύει όσους, με πίστη προς τον Κύριο, επικαλούνται το όνομα του και η Εκκλησία μας τον θεωρεί προστάτη των καρκινοπαθών.

Περισσότερα


Οι Ασιάτες έφθασαν στην Πόλη ! (video)

Με τον Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνο.
Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Φανάρι.
Μια ξεχωριστή ημέρα γι όλους τους Ορθοδόξους.
Μοναδική όμως υπήρξε και για 40 ασιάτες ορθοδόξους από την Σιγκαπούρη και την Ινδονησία που ήρθαν να γιορτάσουν και αυτοί στην Κωνσταντινούπολη και να συναντήσουν από κοντά τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο.

Περισσότερα


Κων. Χολέβας: Οι πρωταγωνιστές του ‘21, θα διαφωνούσαν ριζικά με την πρόταση για συνταγματική κατοχύρωση του θρησκευτικώς ουδετέρου κράτους

Στα Συντάγματα των τριών πρώτων Εθνοσυνελεύσεων στη διάρκεια του αγώνος, καταγράφεται η διάθεση των εξεγερμένων Ελλήνων, να έχουν πολύ μεγάλη σύνδεση με την Ορθόδοξη πίστη. Ο Ελληνισμός θέλει ως ταυτότητα την Ορθοδοξία.

Περισσότερα


«Ευαγγελίστρια 2019»: κ. Κωνσταντίνος Χολέβας (video)

Ομιλία του Πολιτικού Επιστήμονα κ. Κωνσταντίνου Χολέβα με θέμα: «Τα πρώτα συνταγματικά κείμενα της Ελληνικής Επαναστάσεως και ο όρος »επικρατούσα θρησκεία»».
Η Εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Σωματείο «Ο Πειραϊκός Φάρος» στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ευαγγελίστρια 2019» την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019.

Περισσότερα