Μαθαίνοντας τη ζωή της Αγίας Φιλοθέης στο πατρικό σπίτι της…

Με ιδιαίτερη επιτυχία και συμμετοχή δεκάδων παιδιών από ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, πραγματοποιήθηκε στην οικία Μπενιζέλων στην Πλάκα, μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση.

Περισσότερα


«Νέα Ενοριακή» 14 Μαΐου – 21 Μαΐου 2017

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


Μουσική Πανδαισία Ανατολής και Δύσης

Σε ατμόσφαιρα κατάνυξης και γιορτής και με σεβασμό στην παράδοσή μας, τιμήθηκε το ιερό πρόσωπο της Παναγίας και κάθε μητέρας, με μια ξεχωριστή μουσική συναυλία- αφιέρωμα με έξι καταξιωμένα μουσικά σύνολα, τέσσερις χορωδίες και δύο ορχήστρες.

Περισσότερα


Το Απόστολος της Κυριακής 14 Μαΐου 2017 – Της Σαμαρείτιδος

Ἐκεῖνες τὶς ἡμέρες, οἱ ἀπόστολοι ποὺ εἶχαν διασκορπιστεῖ ἀπὸ τὰ ῾Ιεροσόλυμα, μετὰ τὸν διωγμὸ ποὺ ἀκολούθησε τὸν λιθοβολισμὸ τοῦ Στεφάνου, ἔφτασαν ὣς τὴ Φοινίκη, τὴν Κύπρο καὶ τὴν ᾿Αντιόχεια.

Περισσότερα


Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 14 Μαΐου 2017 – Της Σαμαρείτιδος

Τόν καιρό ἐκείνο, ἔρχεται ὁ Κύριος εἰς μίαν πόλιν τῆς Σαμαρείας ποὺ λέγεται Συχάρ, κοντὰ εἰς τὸ χωράφι ποὺ ἔδωκε ὁ Ἰακὼβ εἰς τὸν Ἰωσήφ, τὸν υἱόν του. Ἐκεῖ ὑπῆρχε τὸ πηγάδι τοῦ Ἰακώβ.

Περισσότερα


Η πρώτη συνέντευξη στην Πεμπτουσία του αείμνηστου Πρωτοψάλτη Μιχάλη Μελέτη (video)

Mετά την αναγγελία της εκδημίας του σεβαστού Πρωτοψάλτη Μιχάλη Μελέτη, επαναδημοσιεύουμε την πρώτη του συνέντευξη στην Πεμπτουσία, εκφράζοντας το σεβασμό μας στη μνήμη και το έργο του αειμνήστου δασκάλου της ψαλτικής, τον οποίο ευτυχήσαμε να γνωρίσουμε και να διδαχθούμε από το ήθος και τη τέχνη του.

Περισσότερα


Μπορεί να εξυγιανθεί το Ποδόσφαιρο;

Του Κωνσταντίνου Ερρίπη. Όχι, με τίποτα. Διότι δεν φταίει αυτό καθ’ εαυτό το άθλημα. Δεν φταίει ο τρόπος που διεξάγεται ούτε οι φίλαθλοι που το επιδοτούν. Φταίει ο εκφυλισμός του αθλήματος, ο οποίος είναι αποτέλεσμα του εκφυλισμού της κοινωνίας.

Περισσότερα


«Το παραμύθι σου άνοιξε…» στη 14η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη

Οι εκδόσεις ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του
π. Σπυρίδωνος Βασιλάκου «ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΟΥ ΑΝΟΙΞE, από τα παραμύθια του
χθες στην αλήθεια του σήμερα!» που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 14ης ΔΕΒΘ.

Περισσότερα


Η τυραννία του ψέματος (video)

«Αν πέσω σε ένα πηγάδι, χρειάζομαι κάποιον να μου βάλει μία σκάλα για να ανέβω… Όσες όμως σκάλες και αν μου βάλουν,άμα δεν αποφασίσω να περπατήσω τα σκαλιά,δεν πρόκειται να βγω ποτέ.» Το μεγαλύτερο ψέμα στη ζωή του ανθρώπου είναι η αμαρτία. Παρουσιάζεται σαν λύση σε κάποια θέματα. Μέχρι ο άνθρωπος να συνειδητοποιήσει αυτό το υπαρξιακό ψέμα και να απεμπλακεί από αυτό, θα περάσει μία μακριά διαδρομή επαναλήψεων, πισογυρισμάτων και ανόρθωσης… Αν δεν τα αποδεχθούμε όλα αυτά, δεν πρόκειται να απαλλαγούμε ποτέ από το ψέμα που μας τυραννάει…

Περισσότερα


Η ιστορία μακριά από πρότυπα…

π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός. Εκκλησία και Παιδεία πρέπει να αφυπνιστούν και να αφυπνίσουν!

Περισσότερα