ΜΜΕ και Εθνικά Θέματα: Το πρόβλημα είναι η ύπαρξη εθνικής πολιτικής (video)

Κάποτε τα εθνικά θέματα εθεωρούντο ταμπού για την εθνική εξωτερική πολιτική. Και τώρα φτάσαμε στο σημείο να αντιμετωπίζονται από κουτσομπολίστικα έως και ενημερο – διασκεδαστικά.

Περισσότερα


«Νέα Ενοριακή» 18 – 25 Μαρτίου 2018

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


«Μικρές Στάσεις στην Κλίμακα του αγίου Ιωάννου» στον Πειραιά

Η Κλίμακα είναι αναμφίβολα ένα από τα κυριότερα βιβλία της Ορθοδόξου πνευματικής ζωής. Συγκεφαλαιώνει όλους τους προηγούμενους νηπτικούς Πατέρες και επιδρά εμφανώς, σε όλους τους μεταγενέστερους.

Περισσότερα


Αρχιμ. Μεθόδιος Κρητικός: «Για να γίνει το θαύμα χρειάζεται η παντοδυναμία του Θεού, αλλά και η πίστη του ανθρώπου» (video)

Η πίστη χρειάζεται, ψυχή, χρειάζεται αποφασιστικότητα. Να αποδεχθείς τον Θεό, να δεχτείς την αλήθεια του. Και να τον εμπιστευθείς.

Περισσότερα


Αρχιμ. Δαμασκηνός Γαβαλάς: «Όπου υπάρχει ο Χριστός, υπάρχει ο Σταυρός» (video)

Αν δεν υπήρχε η Ανάσταση, ο Σταυρός δεν θα είχε καμία σημασία. Υπάρχει η πορεία η ανηφορική, αλλά υπάρχει στο τέλος και ο Χριστός που περιμένει και αγκαλιάζει τον καθένα από εμάς.

Περισσότερα


Η υποδοχή του Τιμίου Ξύλου στην Ευαγγελίστρια Πειραιώς (video)

Ο Τίμιος Σταυρός μας θυμίζει ότι κατά Χριστόν ζωή, σημαίνει σταυρική πορεία, σημαίνει θυσιαστική αγάπη και υπακοή στο θέλημα του Κυρίου.

Περισσότερα


Αρχιμ. Αθανάσιος Παπασταύρου: «Όταν δοξάζουμε την Παναγία μας, εμείς δοξαζόμαστε» (video)

Η Παναγία μας είναι τείχος, σκέπη και φρουρός για όλους μας, γιατί είναι η εκλεκτή στην οποία απεφάσισε να κατοικήσει ο Υιός και Λόγος του Θεού.

Περισσότερα


«Νέα Ενοριακή» 11 – 18 Μαρτίου 2018

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα