Άγιος από τώρα στα χέρια του Θεού… (video)

Ο κλινήρης μοναχός Σωφρόνιος, ο οποίος πάσχει από την τερματική Νόσο Κινητικού Νευρώνος, παραχώρησε πρόσφατα μια συγκλονιστική συνέντευξη στο Crete TV, με την βοήθεια βλεμματικού συστήματος πληκτρολόγησης.

Περισσότερα


Η ζωή είναι ωραία… (video)

Η αυτοκτονία μιας μαθήτριας στην Κίνα και ο περίεργος τρόπος που οι περαστικοί αντιμετώπισαν το γεγονός είναι η αφορμή για μια συνομιλία με την εκπαιδευτικό ομογενή μας από την Αυστραλία Ρούλα Ροζακέας η οποία ζει και εργάζεται στην Ασία τα τελευταία 13 χρόνια.

Περισσότερα


«Νέα Ενοριακή» 15 Ἰουλίου – 22 Ἰουλίου 2018

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


1974-2018 44 Χρόνια! Μνήμη Κατεχομένων είναι Ελευθερία Κατεχομένων!

Για να βρούμε τον εαυτό μας που χάσαμε! 
Ελευθερώστε πρώτα μας απο την ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ και δώστε μας Ομόνοια, ομοφροσύνη! 
Και ύστερα ελευθερώστε τα Άγια Κατεχόμενα μας ! 

Περισσότερα


Ὥστε να μην τους λείψει τίποτα…

Ο αποστολικός λόγος αναδεικνύει το ήθος της Εκκλησίας. Κάθε άνθρωπος και σε κάθε περίσταση της ζωής του έχει συγκεκριμένες ανάγκες. Κάθε άνθρωπος έχει τον χαρακτήρα του, τις δυνατότητές του, το περιβάλλον στο οποίο ζει.

Περισσότερα


Το παραμύθι κι η παραβολή

Σχόλιο στό βιβλίο Τό παραμύθι σου ἄνοιξε τοῦ π. Σπυρίδωνα Βασιλάκου,
ἐκδ.: ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Περισσότερα


Πώς ζούσε την παρουσία των αγίων ο Γέροντας Παΐσιος (video)

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Δορμπαράκης, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, με θέμα: «Πώς ζούσε την παρουσία των αγίων ο Γέροντας Παΐσιος», την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ενορία εν δράσει…» και στη σειρά «Γνωριμία με τους Γεροντάδες».

Περισσότερα


Να κατανοήσουμε του θαύμα

Τελικά, δέν θά πρέπει νά ξεχνᾶμε ὅτι ὁ ἴδιος ὁ Κύριός μας δέν ἐπιτέλεσε ποτέ κανένα θαῦμα, ὅταν ἔβλεπε ἀπιστία στόν ἄνθρωπο. «Καί οὐκ ἐποίησε ἐκεῖ δυνάμεις πολλάς διά τήν ἀπιστίαν αὐτῶν» (Ματθ. 13, 58). Τό θαῦμα Του ἦταν πάντα ἡ ἀνταπόκριση καί ἡ ἐπιβράβευσή Του στήν ἤδη ὑπάρχουσα ἀπέναντί Του πίστη τοῦ ἀνθρώπου.

Περισσότερα


Λαμπρή πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίας Όλγας, Παρεκκλησίου Ευαγγελιστρίας Πειραιώς

Η πίστη μας δεν είναι μια ευσεβής προσέγγιση των πραγμάτων, αλλά είναι Αυτός ο αποκαλυφθείς Θεός. Και δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τη νοθεύουμε με δικές μας απόψεις και παραδόσεις.

Περισσότερα