Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Γιαννιός: Ο πνευματικός πατέρας γίνεται για εμάς εγγυητής στον ουρανό (video)

Αν θέλουμε να ασκηθούμε πνευματικά, θα πρέπει να έχουμε έναν δείκτη στην πνευματική μας πορεία. Χωρίς πνευματικό οδηγό, χανόμαστε.

Περισσότερα


Πρωτ. Σπυρίδων Βασιλάκος: Ο άνθρωπος του Θεού, μπορεί να γίνει τα πάντα για όλους (video)

Στο όρος, δεν μεταμορφώθηκε ο Χριστός αλλά οι τρεις μαθητές. Οι μαθητές έκαναν μια μετακίνηση από τη σάρκα στο πνεύμα και από την θέση που βρέθηκαν, είδαν την δόξα του Θεού.

Περισσότερα


«Ενορία εν δράσει 2018»: π. Αλέξιος Γιαννιός (video)

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Γιαννιός, κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενορία εν δράσει» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


«Ενορία εν δράσει 2018»: Ο π. Σπυρίδων Βασιλάκος (2η ομιλία) στο «Ενορία εν δράσει» (video)

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Βασιλάκος, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018, με θέμα: «Ο άνθρωπος της Μεταμορφώσεως» στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


Φέτος θα ξεχειμωνιάσω στην Πόλη… (video)

Με τον Σεβ. Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνο.
Λοιπόν, φέτος θα ξεχειμωνιάσω στην Πόλη. Δεν είναι απειλή ούτε βαρέθηκα την Νότιο Ασία. Aπλά είμαι μέλος της Αγίας Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Για τους επόμενους μήνες θα ταξιδεύω συχνά στην Κωνσταντινούπολη αφού η «θητεία» διαρκεί 12 μήνες και οι συνεδρίες λαμβάνουν χώρα στο Φανάρι κάθε μήνα.

Περισσότερα


Σωτήρης Δεσπότης: Όταν είναι κάτι αυθεντικό, όταν μεταγγίζει έρωτα και πάθος, αυτό σίγουρα θα αλλοιώσει και θα επηρεάσει.

Ο Παύλος ήταν αυθεντικός, γιατί ένιωσε τον Χριστό να τον αγαπά κι ένιωσε τον Θεό, Πατέρα.

Περισσότερα


Τελικά ο «ασθενής» απεβίωσε… (video)

Με τον Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνο.
Όλες οι μέρες δεν είναι ίδιες. Κάποιες είναι φωτεινές και ηλιόλουστες και κάποιες άλλες συννεφιασμένες και βροχερές.Το ίδιο συμβαίνει όταν πρέπει να πάρεις αποφάσεις που αφορούν εσένα και άλλους ανθρώπους. Δεν είναι πάντοτε εύκολες. Έχουν κόστος και δεν μπορείς να τις αποφύγεις.Είναι μονόδρομος… Τελικά, μόνο στο σινεμά όλα έχουν αίσιο τέλος.

Περισσότερα


«Ενορία εν δράσει»: «Ο ‘‘άγνωστος’’ Θεός και ο ‘‘άγνωστος’’ απόστολος των ‘‘αλλοδαπών’’ Παύλος» (video)

«Ενοριακό Αρχονταρίκι»
«Ο ‘‘άγνωστος’’ Θεός και ο ‘‘άγνωστος’’ απόστολος των ‘‘αλλοδαπών’’ Παύλος»
Ο Ηλίας Λιαμής, Δρ. Θεολογίας – Μουσικολόγος – Συγγραφέας, συζητάει το θέμα με τον Σωτήρη Δεσπότη, Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών – Πρόεδρο του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας.

Περισσότερα


Αφιέρωμα στον ιερέα των αναπήρων π. Θησέα Κυπριώτη, από το «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» (video)

Ήταν ένας άνθρωπος πραγματικά χριστοφόρος. Ένας λειτουργός του Χριστού, που ήξερε μόνο να μιλάει για τη χάρη Του και να έχει την χαρά Του.

Περισσότερα


Δέηση Μνήμης για τον Στρατηγό Νικηταρά στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» (video)

Ο Νικηταράς μας αφήνει μια παρακαταθήκη. Αυτό το έθνος, να μην το αφήσουμε, μετά από τόσους αγώνες που έχουν γίνει, να χαθεί.

Περισσότερα