Αρχιμ. Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος: Αυτό που θα μας σώσει, είναι η μετάνοια

Μπορούμε να γίνουμε όσιοι μέσα στην ζωή και στην δύσκολη εποχή που ζούμε, που δυστυχώς κάποιοι θέλουν να απαλείψουν και τον Χριστό, και τον Σταυρό και να παραχαράξουν και αποδομήσουν τα δίκαια και όσια μας, που ομολογούμε και πιστεύουμε αιώνες.

Περισσότερα


«Νέα Ενοριακή» 7 Απριλίου – 14 Απριλίου 2019

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


«Νέα Ενοριακή» 31 Μαρτίου – 7 Απριλίου 2019

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


Πρωτ. Γεώργιος Θεοδωρόπουλος: Στην ταπείνωση σκύβει ο Θεός (video)

Μπορούμε κι εμείς να γεννάμε τον Θεό μυστικώς, εν Αγίω Πνεύματι στη ζωή μας, όταν υπάρχει η αληθινή πορεία μας που οδηγεί στην ταπείνωση.

Περισσότερα


Αρχιμ. Δανιήλ Αεράκης: Ο απρόσιτος Θεός, γίνεται προσιτός (video)

Γίνεται άνθρωπος με τον μετασχηματισμό που λέγεται σάρκωση, ενανθρώπηση. Και περπάτησε ανάμεσα μας, μας αγάπησε και μας ευεργέτησε.

Περισσότερα


π. Μαυρουδής Γκούμας: Η Παναγία έγινε η θυσία την οποία προσέφερε το γένος των ανθρώπων στο Θεό, για την σωτηρία του (video)

Για να μιμηθούμε την Παναγία μας, θα πρέπει να παραμερίσουμε το εγώ μας και να αναλογιστούμε αν στην καθημερινότητα μας αποδεχόμαστε το θέλημα του Θεού και αν παραμερίζουμε το θέλημα μας, για το θέλημα του Θεού.

Περισσότερα


Όταν κοιτάς από ψηλά… (video)

Με τον Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνο.Συνεχίζουμε το ταξίδι στην Καππαδοκία της Μικράς Ασίας. Η μέρα ξεκινά από ψηλά με τη βοήθεια των αερόστατων, συνεχίζουμε χαμηλά με την επίσκεψή μας στην υπόγεια πόλη και ολοκληρώνουμε με την βόλτα μας στα άλλοτε «ελληνικα χωριά» της περιοχής όπως ήταν το Προκόπι, Σινασός και η Καρβάλη.

Περισσότερα


Η εμπειρία του θανάτου

(Μιά συζήτηση μέ τόν μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου καί Σιατίστης Παῦλο)

Περισσότερα


«Ευαγγελίστρια 2019»: »1821:. Η δυναμική της παλιγγενεσίας»: Παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Καραμπελιά (video)

Στο κοινοβούλιο μας, συνέλληνες, άνθρωποι βγαλμένοι μέσα από τη σάρκα μας, ψηφίζουν ότι πιο παράδοξο, παρανοϊκό, την ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας, τη νέα θρησκεία του δικαιωματισμού.

Περισσότερα


Ο Αι Βασίλης δεν μένει πια εδώ! (video)

Με τον Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνο.Καππαδοκία, Η πατρίδα του Μεγάλου Βασιλείου, των Καππαδοκών Πατέρων της Εκκλησίας μας, και η πατρίδα πολλών φιλοσόφων, ανθρώπων της τέχνης και των γραμμάτων. Εμείς επισκεφθήκαμε τα μέρη αυτά και είδαμε από κοντά και την φυαική μοναδική ομορφιά του τοπίου.

Περισσότερα