Πολλές φορές κάνουμε μια προσευχή και δεν βρίσκουμε ανταπόκριση

Αγώνας είναι παιδιά μου η ζωή. Και σε κανέναν αθλητή, σε κανένα αγώνισμα δεν χαρίζεται το μετάλλιο. Τουλάχιστον τώρα γνωρίζεται κάποια μυστικά του αγωνίσματος που συμμετέχουμε. Προπονηθείτε αληθινά, αγωνιστείτε σωστά και το μετάλλιο θα έρθει. Το θαύμα που ζητάτε θα έρθει. Το έχω δει να συμβαίνει πολλές πολλές φορές. Πιστέψτε με.

Περισσότερα


Η μετάνοια του κυρ-Αλέκου την εσχάτη ώρα..

Ανδρόγυνο ο κυρ-Αλέκος και η κυρά-Καίτη, παντρεμένοι το 1920 περίπου. Κατοχή-εμφύλιος-φτώχεια κάργα και των γονέων. Η κυρά-Καίτη ευλαβέστατη, προσευχή, εξομολόγηση, θεία κοινωνία κλπ.

Περισσότερα


Κόλλυβα το Ψυχοσάββατο

Η Μαρία δεν την ήξερε αυτή την ιστορία. Αφού πήραν ευλογία, πήραν το δρόμο για το σπίτι. Η μικρή σκεφτόταν το θαύμα του αγίου Θεοδώρου. Της είχε κάνει μεγάλη εντύπωση. Η μητέρα χαιρόταν που έβλεπε την κόρη της έτσι σκεφτική. Μα πιο πολύ χαιρόταν που είχε φτιάξει και προσφέρει κόλλυβα και θα μνημονεύονταν οι ψυχές των ανθρώπων που είχαν φύγει. Και φυσικά χαιρόταν, που η κόρη της είχε μάθει για το Ψυχοσάββατο από πρώτο χέρι.

Περισσότερα


«Νέα Ενοριακή» 11 – 18 Φεβρουαρίου 2018

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


Ο χρόνος μπροστά στην οθόνη: Συμβουλές για γονείς

Ανησυχείτε για το πόσο χρόνο ξοδεύει το παιδί σας στο τηλέφωνο, το tablet ή τον υπολογιστή; Παρακάτω θα βρείτε έναν οδηγό για γονείς με συμβουλές για εποικοδομητική συζήτηση με το παιδί σας για την ώρα που μπορεί να βρίσκεται μπροστά από μία οθόνη.

Περισσότερα


Happy(;) School Friday…

Η «Ευτυχισμένη Παρασκευή» είναι μία αφελής και κάπου αντιδημοκρατική και προβληματική έμπνευση, η οποία ακυρώνει τις προθέσεις όσων την σκέφτηκαν και την επέβαλαν.

Περισσότερα


Οι τρεις εβδομάδες των Αποκριών

Από πλευράς εκκλησιαστικής παραδόσεως, ξεχωριστή είναι η ακολουθία του Εσπερινού «της Συγνώμης», η οποία κάθε χρόνο τελείται από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ με την μετοχή Κλήρου και Λαού, το εσπέρας της Κυριακής   της   Τυρινής.

Περισσότερα


Θεοτόκος και Θεομήτωρ

«Ω πανύμνητε μήτερ, η τεκούσα τον πάντων αγίων αγιώτατον Λόγον» (και όχι απλώς κάποιον άνθρωπο), σώσε μας από κάθε συμφορά και λύτρωσε από τη μέλλουσα κόλαση όλους εμάς, που σε τιμούμε ως Θεοτόκο και με πίστη ψάλλουμε:
«Χαίρε σκηνή του Θεού και Λόγου»

Περισσότερα