«Ευαγγελίστρια 2017» κ. Κωνσταντίνος Χολέβας (video)

Το θέμα: «Θα ήθελαν οι αγωνιστές του ᾽21 μιαν ουδετερόθρησκη Ελλάδα; ένα ουδετερόθρησκο σχολείο;» ανέπτυξε ο Πολιτικός Επιστήμων Κωνσταντίνος Χολέβας στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Σωματείο «Ο Πειραϊκός Φάρος» την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευαγγελίστρια 2017» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας .

Περισσότερα


«Ευαγγελίστρια 2017» Πρωτ. Ρηγίνος Σταματίου (video)

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Ρηγίνος Σταματίου κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευαγγελίστρια 2017» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


Πειραιώς Σεραφείμ: Το μεγάλο γεγονός, της δια βίου μαθήσεως εν Θεώ – Η τελετή λήξης των επιμορφωτικών σεμιναρίων της Ευαγγελιστρίας Πειραιώς

Με επιτυχία και πολυπληθή συμμετοχή, ολοκληρώθηκε και ο φετινός κύκλος των επιμορφωτικών σεμιναρίων που διοργάνωσε ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Πειραιώς.

Περισσότερα


Ιστορίες από το Εξομολογητάρι και όχι μόνο (12)

Παπά, σε θέλει ο Γέροντας, ο Ηγούμενος», είπε ο μοναχός στον νεαρό ιερομόναχο Νικόδημο. «Θέλει κάτι να σου πει».
«Να ‘ναι ευλογημένο», απάντησε ο Νικόδημος, κι αμέσως άλλαξε πορεία από το προγραμματισμένο διακόνημά του.

Περισσότερα


Eσύ είπες τη γνώμη σου για την πόρσε;

Τώρα που καταλάγιασε η είδηση… ας δούμε το γεγονός. Κι ο Θεός να συγχωρεί εμένα, που φταίω για όλα…

Περισσότερα


Νηστεία σημαίνει πείνα για τον Θεό

Η πείνα και η δίψα της νηστείας είναι στο βάθος της πείνα και δίψα για τον Θεό. Αυτό το ζεις πραγματικά στην εσπερινή λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων, όταν όλη μέρα πεινάς και διψάς τον Άρτο και τον Οίνο της Ευχαριστίας.

Περισσότερα


Η αδιόδευτος πύλη

Αὐτὴν τὴ σωτήρια πύλη, ἀπ’ τὴν ὁποία δὲν διῆλθαν οὔτε κἂν λογισμοὶ πονηροὶ («λογισμοῖς ἀδιόδευτος»), ἂς τιμοῦμε, ἂς ὑμνοῦμε, ἂς ἐπικαλούμαστε καὶ ἐμεῖς.

Περισσότερα


Ένα νήπιο γνωρίζει το Χριστό στη μακρινή Ταϊβάν

Ένα πολύ συγκινητικό περιστατικό. Τα παιδάκια επειδή έχουν αγνή καρδιά καταλαβαίνουν το Χριστό…

Περισσότερα


Διατροφή και πνευματική άσκηση (video)

Ο Καθηγητής Διατροφολογίας Claude Pichard, στο τρίτο μέρος της συνέντευξής του στην Πεμπτουσία, περιγράφει τις εμπειρίες του από την επίσκεψη στο Άγιον Όρος και για τον συνδυασμό της πνευματικής άσκησης με τη νηστεία στη ζωή των μοναχών.

Περισσότερα


Αρχιμ. Θεόφιλος Προυσαλίδης: Σωτηρία χωρίς ελεύθερη βούληση, δε νοείται

Ο Σταυρός είναι η αρχή της προσπάθειας να πλησιάσουμε τον Θεό μας. Και τελικά το μέσο που θα μας οδηγήσει στην Ανάσταση.

Περισσότερα