Μιά ἔγνοια μέ πνίγει (διήγημα)

π. Σταύρου Τρικαλιώτη

«Ὁ ἀγέρας φυσάει ξαφνικός ἡ καρδιά μου παγώνει καί ρωτιέμαι μά δέν ξέρω τό γιατί· μιά ἔγνοια μέ πνίγει γιά ὅ,τι συμβαίνει ὅ,τι δέν συμβαίνει γιά ὅ,τι θά συμβεῖ καί ψάχνω μά δέ βρίσκω τό γιατί.»

Περισσότερα


Ο Παράδεισος δεν είναι μακριά μας

Είναι όμορφο να διαβάζεις δυο ωραίες σε περιεχόμενο σελίδες. Να θαυμάζεις μια ανθισμένη γλάστρα ή να απολαμβάνεις μια δύση ηλίου. Όμορφο είναι να δέχεσαι ένα αγνό χαμόγελο. Να φέρνεις στο νου μια σκέψη ελπίδας, να οραματίζεσαι ένα αύριο καλύτερο.

Περισσότερα


Τα παιδικά χρόνια του αγίου Γερβασίου (video)

Τα παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων του Ιερού Ναού Γενεσίου Τιμίου Προδρόμου Παραλίας Πατρών παρουσίασαν την ταινία στα πλαίσια των Γ΄ Προδρομείων την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Περισσότερα


Ένας Νομπελίστας διδάσκει ταπείνωση και συναδελφοσύνη

Δρ. Πέτρος Παναγιωτόπουλος.
Το φετινό Νόμπελ Χημείας πήραν από κοινού ο Jacques Dubochet (γένν. 1942) μαζί με τον Joachim Frank και τον Richard Henderson για τη συνεισφορά τους στην ανάπτυξη κρυοηλεκτρονικής μικροσκοπίας για τον προσδιορισμό δομής υψηλής ανάλυσης βιομορίων που βρίσκονται μέσα σε διάλυμα.

Περισσότερα


Αντικοινωνικός μαθητής σήμερα… αντικοινωνικός άνθρωπος αύριο !

Κωνσταντίνα Αρκουμάνη.
Στη σημερινή εποχή παρατηρούμε το πόσο δύσκολο είναι να εντοπίσει κανείς ψυχικά και σωματικά ισορροπημένους ανθρώπους, με όρεξη για ζωή και προσφορά στον πλησίον.

Περισσότερα


Ο Χριστός και το κοινωνικό πρόβλημα

Γέροντας Γεώργιος Καψάνης.
Όσο καθαρίζεται ο άνθρωπος από τα πάθη, τόσο αποκτά τη δυνατότητα της αληθινής κοινωνίας με το Θεό και τα άλλα ανθρώπινα πρόσωπα.

Περισσότερα


Γιατί κερδίσαμε στον Μακεδονικό αγώνα;

Κωνσταντίνος Χολέβας.
Ο θάνατος του Παλληκαριού αφύπνισε τον Ελληνισμό. Ο ανθυπολοχαγός Παύλος Μελάς σκοτώθηκε από τουρκικό βόλι στη Στάτιτσα (σημερινό χωριό Μελάς) της Καστοριάς, στις 13 Οκτωβρίου 1904.

Περισσότερα


7ο Εθελοντικό Λιομάζωμα στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

Για 7η συνεχόμενη χρονιά θα διενεργηθεί λιομάζωμα στους δρόμους και της πλατείες της Αργυρούπολης και του Ελληνικού. Το λάδι και οι βρώσιμες ελιές που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν σε συσσίτια των ενοριών και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, για την κάλυψη αναγκών απόρων συμπολιτών μας.

Περισσότερα


Μακάριοι οι νυσταγμένοι γιατί γρήγορα θα τους πάρει ο ύπνος

Το να χειρίζεται μια επιχείρηση τον τρόπο που θέλει να προβάλει τα προϊόντα της ασφαλώς είναι αναφαίρετο δικαίωμα της και συνήθως ρυθμίζετε μέσα από τους κανόνες της αγοράς που δυστυχώς στην Ελλάδα ποτέ δε υπήρχαν ή κι αν κάποτε υπήρξαν ποτέ δεν εφαρμόστηκαν.

Περισσότερα


Ο αθλητισμός και ο αθλητικός τύπος, στο «Ενορία εν δράσει…» (video)

Το πρώτο «εμείς» που νιώθουμε, ο πρώτος τρόπος να σπάσει το «εγώ» και να χωρέσει σε μια μεγαλύτερη συλλογικότητα, κάτι που απευθύνεται σε όλα τα στρώματα, περνάει από τον αθλητισμό και κυρίως από το ποδόσφαιρο.

Περισσότερα