Η τραγική δοκιμασία των πυρκαϊών να μεταστραφεί σε αφύπνιση και αλλαγή πορείας

Καιρός να μάθουμε από τα λάθη και τις παραλείψεις μας. Για ό,τι συνέβη δεν φταίει ο Θεός· φταίμε εμείς. Είναι ανάγκη να αναστηθεί στη ζωή μας πρωτίστως η πίστη στον Θεό και στη συνέχεια η σύνεση. Θα μπορούσε κάλλιστα αυτή η τραγική δοκιμασία να μεταστραφεί σε αφύπνιση και αλλαγή πορείας. Κάτι τέτοιο είναι μονόδρομος και επιταγή.

Περισσότερα


«Νέα Ενοριακή» 29 Ἰουλίου – 5 Αὐγούστου 2018

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


Στον εσπερινό της αγάπης…

Πολλούς που κάηκαν από την φωτιά, έστω και αν πριν λίγο δεν γνώριζαν καν ο ένας τον άλλον, τους  βρήκανε εναγκαλισμένους με ομοψυχία σαν να δίνανε την τελευταία συγχώρηση και ασπασμό  στον εσπερινό της αγάπης και της ζωής τους.

Περισσότερα


Εδώ τα καλά τα ψάρια! (video)

Το Πάρκο Θαλάσσιας Ζωής στην Σιγκαπούρη φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα Ενυδρεία στον κόσμο. Το πάρκο βρίσκεται στη νήσο Σεντόσα, ανοιχτά των νότιων ακτών της Σιγκαπούρης, και φιλοξενεί περισσότερους από 100.000 θαλάσσιους οργανισμούς από 800 διαφορετικά είδη και σχεδόν 50 βιοτόπους.

Περισσότερα


Τό πέλαγος τῆς ζωῆς

῾Ολόκληρη ἡ ἀνθρώπινη ζωή εἶναι ἕνα πέλαγος, μία ἀφρισμένη θάλασσα πού καλούμαστε νά διαπλεύσουμε ἀναζητώντας ὑπήνεμα λιμάνια. Τά κύματα τῶν θλίψεων, τῶν δοκιμασιῶν, τῶν πειρασμῶν, τῶν ποικίλων προβλημάτων τοῦ βίου, ξεσποῦν πάνω μας, συχνά μέ ἰδιαίτερη μανία, προσπαθώντας νά μᾶς καταποντίσουν καί νά μᾶς βυθίσουν στήν ἀπόγνωση καί στήν ἀπελπισία.

Περισσότερα


Κάτσε στο τέλος -τέλος τότε και συλλογίσου…

Κι αν δεν μπόρεσες, να ρίξεις έστω έναν κουβά νερό χτες, που καιγόταν ο κόσμος, σήκω τουλάχιστον κι άσε το χαζοκούτι…
Κι αν δε μπόρεσες, να στείλεις άλλη καμία βοήθεια, στείλε έστω μια προσευχή από όπου κι αν βρίσκεσαι…

Περισσότερα


Προς επικαλουμένους τον εμπρηστή και τιμωρό Θεό…

ΌΑδελφέ που βλέπεις τον Θεό να τιμωρεί και να καίει τους ανθρώπους, «πάντα για το καλό και την παιδαγωγία τους». Αναρωτήθηκες ποτέ ότι ίσως να μην είναι αυτός ο Θεός του Χριστού που λες ότι πιστεύεις; Σκέφτηκες άραγε ποτέ να έχεις κάνει τελείως λάθος, και ο Θεός να είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που οι ψυχικές σου ανάγκες σου υπαγορεύουν και επιβάλουν;
Το ότι δεν εκφράζεις την χριστιανική εκκλησία και τον λόγο του Χριστού, νομίζω ότι δεν πρέπει καν να στο πούμε γιατί το γνωρίζεις κι από μόνος σου. Άλλωστε ειλικρινά δε πιστεύω ότι ποτέ σε απασχόλησε ο Χριστός. Ουτε αισθάνομαι, ότι πάλεψες ποτέ με τον Θεό. Για σένα όλα αυτά ήταν μια ιδεολογία, μέσα από την οποία δόξα τω Θεώ καλά έζησες, αφού σκέπασες όλα εκείνα που σε τρόμαζαν. Γι αυτό και βλέπεις παντού αντιπάλους. Είναι χαρακτηριστικό της ιδεολογίας να μυρίζει αίμα. Ξέρεις ο Χριστός δεν εχει αντιπάλους. Έτσι το αναφέρω πληροφοριακά. Όπως επίσης να θυμίσω ότι όταν οι μαθητές του Κυρίου μπήκαν σε μια πόλη και δυσαρεστήθηκαν από τους κατοίκους αυτής, παραπονέθηκαν στο Χριστό ζητώντας του, να ρίξει φωτιά και να τους κάψει, και εκείνος ξέρετε τι είπε; Ότι λυπάμαι αλλά δεν ξέρετε ποιο είναι το πνεύμα μου. Δεν ήρθα για να κρίνω τον κόσμο, αλλα να το σώσω. Αλλα εδώ είναι και η ουσία νομίζω του όλου θέματος, ότι για να σώσει κανείς το κόσμο πρέπει να τον αγαπήσεις, και δυστυχώς πολλοί από εσας δεν αγαπήσατε ποτέ. Αυτό είναι και το πρόβλημα σας. Ότι αρνηθήκατε την αγάπη στο όνομα μιας «θρησκευτικής” ιδεολογίας. Ελα όμως που ο Θεός είναι σχεση, βίωμα και εμπειρία. Ο Θεός είναι η Αγάπη, κι αυτό μεταξύ μας, ποτέ δεν το αντέξατε. Και τι δεν κάνατε για να βγάλετε το ακάνθινο στεφάνι Του, δεν το αντέχατε να σας θυμίζει το πόσο αγάπησε τον κόσμο.

Περισσότερα


«Νέα Ενοριακή» 22 Ἰουλίου – 29 Ἰουλίου 2018

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


Γι᾽αυτούς η Μακεδονία τελείωσε για την Ελλάδα. Κρίμα!!!

Ὁ χρηματισμός δέν εἶναι μόνο τά χρήματα εἶναι καί τά λάφυρα τῆς Ἐξουσίας. Ψαχτεῖτε ἐσεῖς οἱ πολιτικές δυνάμεις γιά νά δεῖτε τί λέγατε παλαιότερα ἡ μία γιά τήν ἄλλη καί ἀφῆστε μας ἐμᾶς ἥσυχους στήν ταπεινή μας ἀγάπη γιά τήν πατρίδα μας.

Περισσότερα


Γιατί το ποδόσφαιρο;

Η Εκκλησία θα μπορούσε, χωρίς να απορρίψει την επίδραση του ποδοσφαίρου στην ζωή μας, να καταγγείλει την υποκρισία όσων την μέμφονται γιατί δεν λύνει το πρόβλημα της φτώχειας στον κόσμο, επικαλούμενη τα δισεκατομμύρια του ποδοσφαίρου με τα οποία ο κόσμος θα μπορούσε να βοηθήσει και να επισημάνει ότι ο χρόνος και το πάθος δεν θέλουν υποκατάστατα, αλλά πίστη και αγάπη. Η θεολογία είναι τελικά απάντηση σε όλες τις προκλήσεις της σύγχρονης ζωής!

Περισσότερα