Τι ωραία που μου το είπες…

Κι αν νιώθεις κουρασμένη και κουρασμένος από τους γύρω σου μην αποκάμεις. Βγες άλλο ένα ραντεβουδάκι μαζί Του να τα ξεχάσεις όλα.

Περισσότερα


33η Γιορτή Νεολαίας της Ι. Μ. Πειραιώς & τιμητική διάκριση στον Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινό (video)

Την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιώς πραγματοποιήθηκε η 33η Γιορτή Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, απένειμε στον Γέροντα Εφραίμ την ανώτατη τιμητική διάκριση της τοπικής Εκκλησίας, τον Σταυρό του Αγίου Σπυρίδωνος, Πολιούχου Πειραιώς.

Περισσότερα


Τή μία παιδοκτόνο σημαδέψαμε!

Ἔνοχη φόνου ἀσφαλῶς ἡ 22χρονη φοιτήτρια. Μὰ μυριάδες φορὲς πιὸ ἔνοχοι οἱ αὐτουργοὶ τῶν ἀμβλώσεων (ἐκτρώσεων). Ἑκατομμύρια φορὲς πιὸ ἔνοχο εἶναι τὸ Ἑλληνικὸ κράτος, πού μὲ νόμο του ἐπευλογεῖ τὸ φόνο ἀθώων παιδιῶν καὶ χρηματοδοτεῖ τοὺς φυσικοὺς αὐτουργοὺς τῆς βρεφικῆς μαζικῆς δολοφονίας.

Περισσότερα


«Τοπία» από ψυχικές διαδρομές – 50

Μια Εκκλησία, η οποία δέχεται τον σύγχρονο έφηβο όσο αμαρτωλός και αν είναι και όπως είναι, για να του δώσει όμως τη δυνατότητα να γίνει, όπως θέλει ο Θεός, μπορεί να αποτελέσει μια «διαφορετική» Εκκλησία η οποία σίγουρα θα γοητεύσει και θα  αποτελέσει  πόλο έλξης για τη δημιουργία μιας σχέσης φανερώνοντας ότι η Εκκλησία ταιριάζει στους έφηβους.

Περισσότερα


Ορθοδοξία ή βαρβαρότητα;

Η Ορθοδοξία θα διδάξει στον κόσμο την ανυπέρβλητη αξία του ανθρώπου ως πρόσωπο, την κοινωνία των προσώπων κατά το πρότυπο της Αγίας Τριάδας στη θέση της ατομοκρατίας ή του απρόσωπου και βάρβαρου κολλεκτιβισμού, την ελευθερία στο βασίλειο του πνεύματος, τον σεβασμό και την πίστη στον προσωπικό Τριαδικό Θεό, τη σχετική αξία των υλικών αγαθών, το πνεύμα της δημιουργικότητας και το φρόνημα της θυσίας.

Περισσότερα


Για μια χούφτα… φακή!

Βγῆκε ἀπό τό σπήλαιο πού ἀσκήτευε καί προχώρησε πρός τό γειτονικό του κελλί, τοῦ ἀββᾶ Ἰάκωβου. Τά λιγοστά του τρόφιμα τελείωναν κι ἔπρεπε νά ἐξασφαλίσει τά τῆς ἐρχόμενης ἑβδομάδας: λίγα παξιμάδια, λίγη φακή, λίγα ἀγριόχορτα. Ἀσκητικός στό ἔπακρο ὁ Ἰσαάκ ζοῦσε μέ ἐλάχιστα, ὅπως ἄλλωστε κι ὅλοι οἱ ἄλλοι Πατέρες πάνω σ’ αὐτό τό εὐλογημένο βουνό πού βρίσκονταν, ἕξι μίλια μακριά ἀπό τήν πόλη Λυκώ τῆς περιοχῆς τῆς Θηβαΐδας τῆς Αἰγύπτου, ἀλλά αὐτά τά ἐλάχιστα ἔπρεπε νά τά ἔχουν. Κι ὁ ἕνας ἐνίσχυε τόν ἄλλον, ὁ ἕνας ἐξυπηρετεῖτο ἀπό τόν ἄλλον…

Περισσότερα


Κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια…

Ο άνθρωπος τις περισσότερες φορές φαντάζει αδύναμος να τα ξεπεράσει τα πάθη του, για ένα πολύ απλό λόγο, που δυστυχώς μας διαφεύγει. Ότι για να ξεπεράσει κάποιος ένα πάθος, που έστω ψευδώς και καταστροφικά κάτι του δίνει, πρέπει να βρει ένα άλλο τρόπο να καλύψει την ανάγκη του. Με κενά δεν έζησε ποτέ κανείς, ή τα γέμισε ή τον άδειασαν…

Περισσότερα


Τα κρυπτά των ανθρώπων

Τα κρυπτά των ανθρώπων  έχουν να κάνουν με τις επιθυμίες μας. Έχουν να κάνουν με τις πράξεις μας, αυτά για τα οποία εξωτερικά θα ντρεπόμασταν να τα φανερώσουμε ή δεν θα θέλαμε να γίνεται λόγος.

Περισσότερα


Η εορτή του Αγίου Λουκά του ιατρού στον Πειραιά

Ο Άγιος Λουκάς πέρασε πολυώδυνα βάσανα. Αλλά έμεινε πιστός άχρι θανάτου. Και χάρισε στην οικουμενική Ορθόδοξη Εκκλησία ένα ορατό σημείο της ευλογίας και της χάριτος του Θεού.

Περισσότερα


Η Λιτανεία στον Άγιο Λουκά στη Συμφερούπολη (video)

Στιγμιότυπα από τη Λιτανεία στον Άγιο Λουκά τον ιατρό στη Συμφερούπολη της Κριμαίας τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018.

Περισσότερα