π. Λίβυος (Πρωτ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος): Δεν έχει όραμα αυτός ο λαός, να πιστεύει σε κάτι κοινό

Η καλή αδιαφορία είναι να έρθει η ευλογημένη εκείνη στιγμή που με τη Χάρη του Θεού, θα εγκαταλειφθούμε στην πρόνοια Του. Να παύσουμε αυτό το φοβερό άγχος του προγραμματισμού και του ελέγχου.

Περισσότερα


«Τοπία» από ψυχικές διαδρομές – 44

Στην οικογένειά μας μιλάμε ανοιχτά για τον θάνατο. Παίρνουμε τα παιδιά μαζί μας σε κηδείες όπου το φέρετρο είναι ανοιχτό και μπορούν να δουν τον εκλιπόντα – αν και δεν θα το έκανα ποτέ σε περίπτωση που το παιδί μου εξέφραζε φόβο ή απροθυμία να έρθει μαζί μας. Και το ίδιο ανοιχτά μιλάμε για πρόσωπα αγαπημένα που έχουν φύγει από κοντά μας. Μνημονεύουμε τα ονόματά τους κάθε βράδυ στην προσευχή μας, δεν τους αφήνουμε ποτέ στην άκρη, δεν τους λησμονούμε αλλά δείχνουμε ότι αποτελούν ακόμα μέλη αυτής της κοινότητας.

Περισσότερα


Εκδήλωση για τον Γέροντα Μωυσή στην Θεσσαλονίκη

Ανάμεσα στις πιο αγαπητές μορφές των προσφάτως κοιμηθέντων αγιορειτών Πατέρων συγκαταλέγεται ο Γέρων Μωυσής Αγιορείτης. Η ακτινοβολία τόσο της προσωπικότητάς του όσο και του τεράστιου συγγραφικού του έργου απλώνεται εκτός των ορίων του Αγίου Όρους. Τρία έτη μετά την προς Κύριον εκδημία του, που συνέβει την 1η Ιουνίου του 2014, η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου αποφάσισε να εκδώσει Αφιερωματικό Τόμο προς τιμήν του με τον τίτλο «Μωυσέως Ωδή». Στον Τόμο 970 σελίδων, συμμετέχουν 90 συγγραφείς και περιλαμβάνει χαιρετισμούς εκκλησιαστικών προσώπων, εργοβιογραφικά του τιμωμένου προσώπου, θεολογικές και λοιπές επιστημονικές μελέτες.

Περισσότερα


Είναι πονηρές οι μέρες

π. Θεμιστοκλή Μουρτζανού

 «Είναι πονηρές οι μέρες» (Εφεσ. 5, 16). Αυτός ο αποστολικός λόγος δεν φαίνεται να έχει χάσει το περιεχόμενό του, παρότι πέρασαν περίπου δύο χιλιάδες χρόνια από την στιγμή που γράφτηκε. Είναι πονηρές οι μέρες  διότι οι άνθρωποι παραμένουμε «άσοφοι», «άφρονες» και «άσωτοι».

Περισσότερα


Φιλί πνοής

Η ζωή μου, το πολυτιμότερο δώρο, η ζωή μου,
ένα ατύχημα,
απόρροια παράνομων προσπεράσεων,
ύβρις σε κάθε νόμιμη προτεραιότητα
και τώρα,
κείτομαι ξαπλωμένος ανάσκελα,
όχι νικητής πάνω στην ασπίδα μου,
αλλά ηττημένος πάνω στη καυτή άσφαλτο,
στην άσφαλτο των επιλογών μου.

Περισσότερα


Στον Πειραιά «Μιλώντας με τα παιδιά μας για όλα …» ! (video)

Στο αρχοντικό του παλιού Ταχυδρομείου, στη σημερινή Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, οι εκδόσεις ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ πρόσφεραν στους Πειραιώτες την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 μια ζεστή βραδιά! Όσοι οργάνωσαν και συμμετείχαν στην παρουσίαση του Συλλογικού Τόμου με τίτλο «ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΛΑ…», συνέθεσαν μια εξαιρετική εκδήλωση.

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2017»: π. Σπυρίδων Τσιμούρης – π. Λίβυος (video)

Ο π. Σπυρίδων Τσιμούρης, Θεολόγος, συζήτησε το θέμα: «Je m’en fous» (Δεν με νοιάζει), με τον π. Χαράλαμπο – Λίβυο Παπαδόπουλο, συγγραφέα, Εφημέριο Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης Ηρακλείου Κρήτης στα πλαίσια του προγράμματος «Ενορία εν δράσει» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017.

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2017»: «Ας ακούσουμε τα παιδιά μας, κάτι έχουν να μας πουν…» (video)

Η επικοινωνία ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά να είναι υγιής. Οι γονείς να ακούν, να συζητούν, να νιώθουν ασφάλεια τα παιδιά. Να είναι διακριτικοί, να συμπεριφέρονται σε κάθε λάθος συμπεριφορά του παιδιού με αγάπη. Όσες φορές και να πέσει το παιδί, ο γονέας είναι εκεί για να το βοηθήσει να σηκωθεί.

Περισσότερα


«Νέα Ενοριακή» 3 Δεκεμβρίου – 10 Δεκεμβρίου 2017

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2017»: 5ο Θεολογικό Αρχονταρίκι (video)

Η κοινωνία των φύλων μέσα στο γάμο συνιστά θεόσδοτη πραγματικότητα ικανή να ανταποκριθεί στο σχέδιο ζωής του Θεού για τον άνθρωπο και να ταιριάξουν τα φύλα τα δικά τους σχέδια, με το σχέδιο του Θεού.

Περισσότερα