Κατήχηση: ἀναγκαία καί σημέρα!

Του Αθανασίου Μουστάκη
Ἀπὸ τὰ πρῶτα βήματά της ἡ Ἐκκλησία στήριξε τὸ ἄνοιγμα πρὸς τοὺς ἐκτὸς στὴν κατήχηση, μὲ ἀποτέλεσμα ἱεραποστολὴ καὶ κατήχηση νὰ εἶναι ἔννοιες στενότατα συνδεδεμένες

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»: Ιεραποστολή: τόσο σημαντική όσο το νερό (video)

Οι εθελοντές της 5ης αποστολής στην Ουγκάντα από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής, κατέθεσαν τις προσωπικές τους εμπειρίες και μαρτυρίες από την Ουγκάντα, και παρουσίασαν πλούσιο φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό.

Περισσότερα


«Νέα Ενοριακή» 16 – 23 Οκτωβρίου 2016

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς…

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»: Μουσικές διαδρομές (video)

Μουσική συνάντηση γνωστών και αγαπημένων τραγουδιών με τον Χαράλαμπο Παπανικολάου στην κιθάρα και το τραγούδι, την Αναστασία Φεργαδιώτη στο τραγούδι και τον Νικόλαο Τριήρη στο Μπουζοὐκι και το τραγούδι, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


Ο παπάς που δεν «έβγαζε» Ανάσταση αν δεν ήσαν όλοι οι χωριανοί παρόντες

Κάθε Μεγάλο Σάββατο την αναπολώ και η θύμησή της με συγκινεί βαθύτατα. Την θεωρώ πνευματική ένεση που με δυναμώνει και με ενισχύει πνευματικά για να γιορτάζω και εγώ, με την πρέπουσα ευλάβεια, την Ανάσταση του Κυρίου μου.

Περισσότερα


Μηνύματα από τη ζωή του Αγ. Λουκά του ιατρού στους μοναχούς των ημερών μας (video)

Η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναγίας Μικροκάστρου, Γερόντισσα Θεολογία, ομιλεί στην Στ΄ Μοναχική Σύναξη με θέμα: «Άγιος Λουκάς: Μια πορεία στενής και τεθλιμμένης οδού», που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά του Ιατρού, που βρίσκεται πλησίον της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά, στο πλαίσιο των ΚΒ΄ Παυλείων. Θέμα της ομιλίας της Γερόντισσας είναι: «Μηνύματα από τη ζωή του αγ. Λουκά του ιατρού στους μοναχούς των ημερών μας».

Περισσότερα


Τι χρειάζεται ένα ζευγάρι για να είναι ευτυχισμένο;

Πολύ συχνά έκαστος απαιτεί, χωρίς καθόλου να συνειδητοποιεί πως, ακριβώς επειδή απαιτεί, δεν πρόκειται ποτέ να πάρει αυτό που απαιτεί! Το αληθινό του αίτημα χάνεται, πίσω από το προπέτασμα της απαίτησης!

Περισσότερα


Τα άγια προσκυνήματα και η δαιμονοποίηση: μια «άσπονδη» συνύπαρξη

Όπου υπάρχει καθαρότητα δεν υπάρχει βρωμιά, αλλά, αν έρθει η βρωμιά, ζητούμενο είναι η καθαρότητα.

Περισσότερα


Το διπλό λειτούργημα του παπά και του δάσκαλου (video)

Συζήτηση με τον π. Σάββα Παπαδημητρίου και τον π. Κυριάκο Μανέττα. Παρεμβαίνουν τηλεφωνικά ο Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος και ο Αρχιμ. Καλλίνικος Μαυρολέων από την Ιερά Μητρόπολη Καρπάθου και Κάσου.

Περισσότερα


Γιατί οι νέοι ελκύονται από τη θέση του κακού;

Είναι στο χέρι του καθενός μας να μην ελκύεται από τη δαιμονική δύναμη του κακού, αλλά να διαλέγει την καλοσύνη, την αγάπη και τη συγχώρεση.

Περισσότερα