«Νέα Ενοριακή» 5 – 12 Νοεμβρίου 2017

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Read More


π. Χριστόδουλος Μπίθας: Να πάρουμε σοβαρά τον εαυτό μας και να βάλουμε στη ζωή μας ποιοτικό χρόνο (video)

Μια ασκητική στον κόσμο του διαδικτύου και της τηλεόρασης θα πει να μπορέσω να ελέγξω τον τρόπο με τον οποίο η κυριαρχία της εικόνας και της εικονικής πραγματικότητας ενεργεί στην ζωή μου.

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2017»: «Από την οικογένεια της εικόνας στην εικονική πραγματικότητα» (video)

Στα πλαίσια του προγράμματος «Ενορία εν δράσει» του Ιερού Ναου Ευαγγελιστρίας, την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017 ο Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Τσιμούρης συζήτησε το θέμα: “Από την οικογένεια της εικόνας στην εικονική πραγματικότητα” με τον Πρωτοπρεσβύτερο Χριστόδουλο Μπίθα, απόφοιτο του οικονομικού τμήματος της Νομικής και της θεολογικής, Συγγραφέα.

Read More


Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Πειραιά, στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»

Γνωρίζοντας την ιστορία του τόπου μας εκτιμούμε το που βρισκόμαστε. Κατανοούμε ότι προστατεύοντας τον τόπο μας βοηθούμε την ανάπτυξη του. Η ιστορία είναι πολιτισμικός θησαυρός. 

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2017»: «Πειραιάς: Κοινωνικό και πολιτιστικό παρελθόν και παρόν. Υπάρχει μέλλον;» (video)

Στα πλαίσια του προγράμματος «Ενορία εν δράσει» του Ιερού Ναου Ευαγγελιστρίας, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 σε συνεργασία με τον σύνδεσμο Επιστημόνων Πειραιώς οργανώθηκε συζήτηση με θέμα: «Πειραιάς: Κοινωνικό και πολιτιστικό παρελθόν και παρόν. Υπάρχει μέλλον;» 

Read More


«Εν δράσει 2017»: 3ο Θεολογικό Αρχονταρίκι (video)

Το κήρυγμα χαρακτηρίζεται ως «μυστήριο του λόγου», γιατί γεννιέται μέσα στο μυστήριο των μυστηρίων, τη θεία Λειτουργία, γιατί βιώνεται εν μυστηρίω, αλλά και λειτουργεί μυστηριακά, δηλαδή οδηγεί στη σωτηρία.

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2017»: Γνωριμία με τους Αγίους της Κρήτης με τον Σύλλογο Κρητών «Ομόνοια» (video)

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Ενορία εν δράσει" του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κρητών «Ομόνοια» γνωρίίσαμε τους Αγίους και τους Μάρτυρες της Κρήτης το Σἀββατο 4 Νοεμβρίου 2017.

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2017»: 3ο Θεολογικό αρχονταρίκι (video)

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Ενορία εν δράσει" του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς και σε συνεργασία με το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πειραιώς «Κοινωνία - Πολιτισμός - Θρησκεία» την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 συζητήθηκε το θέμα: «Εκκλησιαστική Διοίκηση και Εκκλησιαστικός λόγος στο σύγχρονο κόσμο».

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2017»: Ιστορική Χορωδία Νικαίας (video)

«Ελάτε να τραγουδήσετε μαζί μας...» με ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Το αντρικό τμήμα της Ιστορικής Χορωδίας Νικαίας διευθύνει ο Μαέστρος και Συνθέτης Μιχάλης Κοκκίνης.
Το γυναικείο τμήμα της Ιστορικής Χορωδίας Νικαίας διευθύνει ο Μαέστρος Γεράσιμος Κασφίκης.
Στο πιάνο ο μουσικοπαιδαγωγός και πιανίστας Ανδρέας Πριονάς.

Read More


Αρχιμ. Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος: Η Θεία Ευχαριστία υπερβαίνει όλους τους όρους με τους οποίους εκδηλώνονται οι φυσικοί νόμοι (video)

Η αφαίρεση των υποδημάτων του Μωϋσέως για την προσέγγιση του θαύματος της βάτου, αποτελεί προτύπωση της προσεγγίσεως του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας από κάθε άνθρωπο.

Read More