«Εν δράσει 2017»: 3ο Θεολογικό Αρχονταρίκι (video)

Το κήρυγμα χαρακτηρίζεται ως «μυστήριο του λόγου», γιατί γεννιέται μέσα στο μυστήριο των μυστηρίων, τη θεία Λειτουργία, γιατί βιώνεται εν μυστηρίω, αλλά και λειτουργεί μυστηριακά, δηλαδή οδηγεί στη σωτηρία

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς και σε συνεργασία με το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πειραιώς «Κοινωνία – Πολιτισμός – Θρησκεία», την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε το 3ο Θεολογικό Αρχονταρίκι στο οποίο συζητήθηκε το θέμα: «Εκκλησιαστική Διοίκηση και Εκκλησιαστικός λόγος στο σύγχρονο κόσμο».

Στην συζήτηση συμμετείχαν ο κ. Ισίδωρος Παχουνδάκης και ο κ. Ευστράτιος Σπύρου, Υπεύθυνοι Εκπαίδευσης του Προγράμματος, ο κ. Γεώργιος Μανώλης, M.Sc. Ερμηνευτικής Θεολογίας και ο κ. Βασίλειος Γκρίλλας, Μ.Sc. & Υποψήφιος Διδάκτωρ της Δογματικής Θεολογίας.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, Θεολόγος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Αττικής, ο οποίος παρουσίασε τους συμμετέχοντες, κάνοντας παράλληλα μια πρώτη γενική τοποθέτηση επί του θέματος.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΔΩ

Το Θεολογίκό Αρχονταρίκι μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=AIwBfgAD3S4