Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας Γαβριήλ: Η Εκκλησία διατηρεί την ελπίδα

Ο Επίσκοπος είναι και πατέρας και αδελφός και φίλος, επισκοπεί, παρατηρεί, και έτσι χρειάζεται να μπορεί να έχει δύναμη ψυχική και σωματική.

Περισσότερα


Πλήθος κόσμου… «Με τον καιρό να είναι κόντρα»

«Με τον καιρό να είναι κόντρα». Είναι μία πρόταση να ξαναδούμε τον εαυτό μας μέσα στον κόσμο και την Εκκλησία. Να ξαναδούμε τη ζωή μας μέσα από το πνευματικό μας σπίτι, ακόμη κι αν αυτό μας πληγώνει.

Περισσότερα


«Δυό στάλες κουρἀγιο για συντρόφους και γονείς» (video)

Η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ηλία Λιαμή «Δυό στάλες κουρἀγιο για συντρόφους και γονείς» στο πλαίσιο της 5ης Έκθεσης Ορθοδόξου Χριστιανικού Βιβλίου στην Αθήνα την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016.

Περισσότερα


«Θαυμαστός ο Θεός» Μορφές Αγίων μέσα από τη Θεολογία (video)

Η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Δορμπαράκη «Θαυμαστός ο Θεός» Μορφές Αγίων μέσα από τη Θεολογία της λατρείας στο πλαίσιο της 5ης Έκθεσης Ορθοδόξου Χριστιανικού Βιβλίου στην Αθήνα την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016.

Περισσότερα


Όταν σε καλεί η Αγάπη…

Μητροπολίτου Χονγκ Κονγκ κ. Νεκταρίου. Εκείνη η ημέρα υπήρξε ιδιαίτερα ευφρόσυνη για εμένα. Είναι η ημέρα κατά την οποία τελέσθηκε η εις Επίσκοπον χειροτονία του αδελφού μου Κωνσταντίνου.

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016» Εκ βαθέων με τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ (video)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, σε ελεύθερη συζήτηση με τον Ηλία Λιαμή, Μουσικό – Θεολόγο, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016.

Περισσότερα


Τα οκτώ ψέματα της μητέρας μου.

Τότε γύρισε και μου είπε «Γιε μου μην κλαις και μην στεναχωριέσαι, εγώ είμαι μια χαρά» και μου κράτησε το χέρι. Αυτό ήταν το όγδοο ψέμα της κι εκείνη τη στιγμή έκλεισε τα μάτια της για πάντα…”

Περισσότερα


Τσάμπα Κλάψα….

π.λίβυος. Πολλές φορές δεν θέλουμε το θαύμα της αγάπης στην ζωή μας, γιατί η αγάπη σημαίνει ευθύνη και θυσία.

Περισσότερα


Αρχιμ. Διονύσιος Κατερίνας: Εισέρχεται η Θεοτόκος για ιεροπρεπή και θαυματουργική ανατροφή και διατροφή

Η Παναγία μας έγινε η πραγματοποίηση του αδύνατου, ως δυνατού. Και όπου ο Θεός θέλει, χαρίζει στον άνθρωπο στα αδιέξοδα, νέους δρόμους και διέξοδα.

Περισσότερα