«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»: Ιερομόναχος Νήφων Βατοπαιδινός Β´ (video)

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Ιερομόναχος Νήφων Βατοπαιδινός, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, με θέμα: «Ο προσωπικός μας αγιασμός: Είναι εφικτός ο αγιασμός σήμερα;», την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


Γιατί μαλώνουμε με τα παιδιά μας;

π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός. Οι μεγάλοι χρειάζεται να αποδεχτούν ότι δεν μεγαλώνουν παιδιά για να τα κρατήσουν για πάντα κοντά τους.

Περισσότερα


Ζούμε στην εποχή μην τυχόν και πούνε

– Κάθε φορά που θα είσαι σίγουρος με τον εαυτό σου, θα Με αρνείσαι τρεις φορές.

Περισσότερα


«Μεγάλωσες, ωρίμασες, σπούδασες, καιρός να παντρευτείς»

Του Γιώργου Μπάρλα. ῞Ενας γάμος πού δέν σταυρώνει ἀδιάκοπα τήν ἐγωπάθειά του, πού δέν ἀποθνήσκει γιά τόν ἑαυτό του, ὥστε νά ἀτενίσει πέρα ἀπό τόν ἑαυτό του, δέν εἶναι χριστιανικός γάμος.

Περισσότερα


Απλές αλήθειες για το μάθημα των θρησκευτικών

Για να μη στερηθεί κανείς μαθητής αυτή τη διδασκαλία, πρέπει το μάθημα να είναι υποχρεωτικό, αλλά για να είναι υποχρεωτικό πρέπει να μην μπορεί κανείς γονέας να ισχυρισθεί ότι προσβάλλεται η θρησκευτική ελευθερία του παιδιού του.

Περισσότερα


Βυζαντινή Θεσσαλονίκη

Τα τελευταία δύο χρόνια αναπτύσσεται έντονος και γόνιμος προβληματισμός για την ενίσχυση της ιστορικής ταυτότητας της Θεσσαλοπνίκης και την ανάπτυξη εξωστρέφειας μέσω της αξιοποίησης της ιστορικής διαδρομής της πόλης.

Περισσότερα


«Νέα Ενοριακή» 30 Οκτωβρίου – 6 Νοεμβρίου 2016

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


Συνεδριακή Συνάντηση για το παρόν και το μέλλον

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών συνδιοργανώνουν, για πρώτη φορά, συνεδριακή Συνάντηση Επιμόρφωσης Στελεχών Νεότητας, με κεντρικό θέμα «Η Κατήχηση ως αγωγή – Η Θεολογία ως βίωμα και νόημα ζωής».

Περισσότερα


Πρωτ. Σπυρίδων Βασιλάκος: Κάποτε δεν είχαμε πατρίδα, είχαμε Έλληνες. Σήμερα έχουμε πατρίδα, αλλά δεν έχουμε Έλληνες!

Ας κάνει ο καθένας μας αυτήν την ερώτηση στον εαυτό του: γιατί πολεμήσαμε, γιατί αγωνιστήκαμε, γιατί ζήσαμε; Κι εκεί θα καταλάβουμε πόσο κενοί, άδειοι, φτωχοί είμαστε.

Περισσότερα


Η Άννα Συνοδινού ό,τι έκανε, ήταν αποτέλεσμα σοβαρότητας, παιδείας και πνευματικού προβληματισμού

Και η σφραγίδα που άφησε με το έργο της στο Ελληνικό θέατρο, ήταν υψηλού επιπέδου.

Περισσότερα