Μπορεί να εξυγιανθεί το Ποδόσφαιρο;

Του Κωνσταντίνου Ερρίπη. Όχι, με τίποτα. Διότι δεν φταίει αυτό καθ’ εαυτό το άθλημα. Δεν φταίει ο τρόπος που διεξάγεται ούτε οι φίλαθλοι που το επιδοτούν. Φταίει ο εκφυλισμός του αθλήματος, ο οποίος είναι αποτέλεσμα του εκφυλισμού της κοινωνίας.

Περισσότερα


«Το παραμύθι σου άνοιξε…» στη 14η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη

Οι εκδόσεις ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του
π. Σπυρίδωνος Βασιλάκου «ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΟΥ ΑΝΟΙΞE, από τα παραμύθια του
χθες στην αλήθεια του σήμερα!» που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 14ης ΔΕΒΘ.

Περισσότερα


Η τυραννία του ψέματος (video)

«Αν πέσω σε ένα πηγάδι, χρειάζομαι κάποιον να μου βάλει μία σκάλα για να ανέβω… Όσες όμως σκάλες και αν μου βάλουν,άμα δεν αποφασίσω να περπατήσω τα σκαλιά,δεν πρόκειται να βγω ποτέ.» Το μεγαλύτερο ψέμα στη ζωή του ανθρώπου είναι η αμαρτία. Παρουσιάζεται σαν λύση σε κάποια θέματα. Μέχρι ο άνθρωπος να συνειδητοποιήσει αυτό το υπαρξιακό ψέμα και να απεμπλακεί από αυτό, θα περάσει μία μακριά διαδρομή επαναλήψεων, πισογυρισμάτων και ανόρθωσης… Αν δεν τα αποδεχθούμε όλα αυτά, δεν πρόκειται να απαλλαγούμε ποτέ από το ψέμα που μας τυραννάει…

Περισσότερα


Η ιστορία μακριά από πρότυπα…

π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός. Εκκλησία και Παιδεία πρέπει να αφυπνιστούν και να αφυπνίσουν!

Περισσότερα


Το ασημένιο βέλος

π. Δημήτριος Μπόκος. Δὲν εἶναι αὐτὸ τὸ σπουδαιότερο, οἱ στόχοι σου καὶ οἱ ἐπιθυμίες σου, ἀλλὰ ἐσύ. Εἶσαι πάνω ἀπὸ τοὺς στόχους σου. Εἴτε τοὺς πετύχεις εἴτε ὄχι, αὐτὸ ποὺ ἀξίζει εἶσαι σύ.

Περισσότερα


Μια φορά κι έναν καιρό στη Θήβα…

Την επομένη κιόλας ημέρα της κυκλοφορίας του, την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017, η πόλη της Θήβας επιφύλαξε μια μοναδική έκπληξη στο νέο βιβλίο του π. Σπυρίδωνα Βασιλάκου «ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΟΥ ΑΝΟΙΞΕ… από τα παραμύθια του χθες στην αλήθεια του σήμερα!».

Περισσότερα


Να χάνομαι στην απουσία σου…

π. λίβυος. Πόσες φορές με εκνεύρισες που έμεινες σιωπηλός όταν εγώ χανόμουν σε δρόμους που δεν ήξερα που οδηγούν, σε μονοπάτια που για πρώτη φορά ρακένδυτός περπάτησα.

Περισσότερα


Τι τον θέλουμε τον Χριστό; Κάδρο στον τοίχο; (video)

Τον Χριστό τον θέλουμε σύμβουλο στη ζωή μας και όχι κάδρο στον τοίχο, λέει ο π. Αλέξανδρος Καρυώτογλου, εφημέριος Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Ραγκαβά, τ. σχολικός σύμβουλος, στη σχετική ομιλία του διευκρινίζοντας πως το γεγονός ότι αυτό δεν το έχουμε καταλάβει είναι μία βασική ασθένεια από την οποία πάσχουμε οι χριστιανοί.

Περισσότερα


Άδειες ψυχές

π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός. Πόσο άδειες είναι οι ψυχές των νέων ανθρώπων σήμερα; Πόσο εύκολο είναι αυτό να γίνει αφορμή αφύπνισης;

Περισσότερα


Χριστιανική κατασκήνωση: Μία ανεπανάληπτη εμπειρία

Του Ηλία Λιαμή. Νομίζουν πολλοί, πως το καλοκαίρι είναι ένας επίλογος ενός έντονου και κοπιαστικού χειμώνα. Αυτή είναι η μισή αλήθεια. Υπάρχει και το άλλο μισό της αλήθειας

Περισσότερα