Βυζαντινή Θεσσαλονίκη

Τα τελευταία δύο χρόνια αναπτύσσεται έντονος και γόνιμος προβληματισμός για την ενίσχυση της ιστορικής ταυτότητας της Θεσσαλοπνίκης και την ανάπτυξη εξωστρέφειας μέσω της αξιοποίησης της ιστορικής διαδρομής της πόλης.

Περισσότερα


«Νέα Ενοριακή» 30 Οκτωβρίου – 6 Νοεμβρίου 2016

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


Συνεδριακή Συνάντηση για το παρόν και το μέλλον

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών συνδιοργανώνουν, για πρώτη φορά, συνεδριακή Συνάντηση Επιμόρφωσης Στελεχών Νεότητας, με κεντρικό θέμα «Η Κατήχηση ως αγωγή – Η Θεολογία ως βίωμα και νόημα ζωής».

Περισσότερα


Πρωτ. Σπυρίδων Βασιλάκος: Κάποτε δεν είχαμε πατρίδα, είχαμε Έλληνες. Σήμερα έχουμε πατρίδα, αλλά δεν έχουμε Έλληνες!

Ας κάνει ο καθένας μας αυτήν την ερώτηση στον εαυτό του: γιατί πολεμήσαμε, γιατί αγωνιστήκαμε, γιατί ζήσαμε; Κι εκεί θα καταλάβουμε πόσο κενοί, άδειοι, φτωχοί είμαστε.

Περισσότερα


Η Άννα Συνοδινού ό,τι έκανε, ήταν αποτέλεσμα σοβαρότητας, παιδείας και πνευματικού προβληματισμού

Και η σφραγίδα που άφησε με το έργο της στο Ελληνικό θέατρο, ήταν υψηλού επιπέδου.

Περισσότερα


Ἀξιομακάριστε π. Νικόλαε Θεοδωρόπουλε ἔστω ἡ μνήμη σου αἰώνιος

Χαίροις Γορτυνίας θεῖος βλαστός. Χαίροις Πειραιῶς τε πολυσέβαστος κληρικός, χαίροις ἐνορίας τε διδάσκαλος ὁ θεῖος, Νικόλαε θεόφρον ηὐλόγη τά τέκνα σου.

Περισσότερα


Το κασκόλ και τα γάντια

Κατά ένα περίεργο και παράδοξο τρόπο, όλα τα τατουάζ από το σκήνωμα του ευλαβούς αυτού μοναχού είχαν εξαφανιστεί. Το σώμα του καθαρό από κάθε τι ξένο είχε επανέλθει στην πρωτινή του κατάσταση, αλέκιαστο εντελώς.

Περισσότερα


Η δικαιοσύνη του ουρανού

π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός. Οι άνθρωποι συχνά συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με τους άλλους και παραπονιόμαστε ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη στη ζωή, ιδίως όταν είμαστε εμείς αυτοί που δεν έχουμε τα πράγματα όπως τα θέλουμε.

Περισσότερα


Kι έτσι καθαρά ύψωνε τα χέρια σου σε προσευχή

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος
Πριν υψώσουμε, λοιπόν, ικετευτικά τα χέρια μας στον ουρανό, ας βάλουμε αρχή μετάνοιας.

Περισσότερα


Ο κίνδυνος από την αμέλεια

Γιατί στην συγκυρία που η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ελλάδα διανύει από απόψεως δυνατοτήτων ίσως την καλύτερή της περίοδο, η χώρα κι ο λαός της αποδεδειγμένα εμφανίζουν σημεία προκεχωρημένης σήψης;

Περισσότερα