«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016» Λαϊκή Ορχήστρα Μουσικού Σχολείου Πειραιά (video)

Μουσική παράσταση από τη Λαϊκή Ορχήστρα Μουσικού Σχολείου Πειραιά στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016.

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016» Παναγίες της Ελλάδος… Παναγίες του κόσμου (Γ´) (video)

Στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, η Εκπαιδευτικός Μαρία Τζερμπίνου-Μιχαλακοπούλου, Πρόεδρος του «Πειραϊκού Φάρου» παρουσίασε το θέμα: «Παναγίες της Ελλάδος… Παναγίες του κόσμου (Γ´)». Αναφορά στα πολλά προσωνύμια της Μάννας Παναγιάς.

Περισσότερα


Ο πλούσιος και η βασιλεία του Θεού

Δεν είναι συχνό το φαινόμενο ένας πλούσιος να έχει υπαρξιακές ανησυχίες. Να θέλει να έχει σχέση με τον Θεό. Να είναι βέβαιος ότι τα αγαθά του δεν επαρκούν για να δει τη ζωή στην προοπτική της αιωνιότητας.

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»: Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος (video)

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016» Δημοτική Χορωδία Περάματος (video)

Η Δημοτική Χορωδία Περάματος σε γνωστά ελληνικά τραγούδια στο παλίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016.

Περισσότερα


Ο Απόστολος της Κυριακής 27 Νοεμβρίου

Εἴμαστε δημιούργημα τοῦ Θεοῦ, ὁ ὁποῖος διὰ τοῦ ᾿Ιησοῦ Χριστοῦ μᾶς ἔκανε καινούριους ἀνθρώπους, γιὰ νὰ μποροῦμε νὰ κάνουμε καλὰ ἔργα, ποὺ τὰ προετοίμασε ὁ Θεός, γιὰ νὰ εἶναι μ’ αὐτὰ γεμάτη ἡ ζωή μας.

Περισσότερα


Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 27 Νοεμβρίου – ΙΓ´ Λουκά

Πόσο δύσκολα θὰ μποῦν στὴ βασιλεία τοῦ Θεοῦ αὐτοὶ ποὺ ἔχουν τὰ χρήματα! Εὐκολότερο εἶναι νὰ περάσει καμήλα μέσα ἀπὸ βελονότρυπα, παρὰ νὰ μπεῖ πλούσιος στὴ βασιλεία τοῦ Θεοῦ.

Περισσότερα


Η ελεημοσύνη είναι η αρετή της καρδιάς

Πρωτ. Ανδρέας Μαρκόπουλος. Αν κάτι μας φέρνει κοντά στον Θεό και μας κάνει να του μοιάσουμε, αυτό είναι η αγάπη και η ελεημοσύνη. Ο ελεών άνθρωπος έχει το ίδιο ένδυμα του ελεούντος Θεού.

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»: Πρωτ. Ανδρέας Μαρκόπουλος-3η ομιλία (video)

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Ανδρέας Μαρκόπουλος, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, με θέμα: «Μακάριοι οι ελεήμονες ότι αυτοί ελεηθήσονται…», την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


«Δυο στάλες κουράγιο» στην Αθήνα!

Το απόγευμα της Κυριακής 20 Νοεμβρίου 2016 στην αίθουσα του ξενοδοχείου Caravel στην Αθήνα, στο πλαίσιο της 5ης Έκθεσης Ορθοδόξου Χριστιανικού Βιβλίου, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ηλία Λιαμή «ΔΥΟ ΣΤΑΛΕΣ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΓΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ» των εκδόσεων «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ».

Περισσότερα