Ότι φόβω μεγάλω συνείχοντο…

Ο πολιτισμός μας ομνύει στο όνομα της ελευθερίας, της αυτογνωσίας, της υπέρβασης του φόβου ή της αντιμετώπισής του.

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016» Νησιώτικη ζυγιά του Κώστα Κίκκιλη (video)

H εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 21 Οκτωβρίου 2016 στο πλαίσιο του προγράματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ι. Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.
Στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου μέσα από την μουσική και το χορό μας ταξίδεψαν η Νησιώτικη ζυγιά του Κώστα Κίκκιλη (Κώστας Κίκιλης βιολί, Γιώργος Παπαϊωάννου λαούτο, Βασιλική και Αγγελική Κίκιλη τραγούδι και το χορευτικό τμήμα του Προοδευτικού Συλλόγου Λευκιανών Πάρου υπο την διδασκαλία της Ελιζαμπέτας Σκιαδά.
Παρουσίασε ο Παναγιώτης Κίκιλης.

Περισσότερα


Εσείς έρχεστε στη Γερμανία εγώ, όμως, φέυγω. Δεν αντέχω

Ξέρω, η καπιταλιστική πολιτική της Γερμανίας είναι στο στόχαστρο μιας γενικής κατακραυγής – και δικαίως. Ωστόσο εγώ, οφείλω να πω, ότι εδώ και ενάμιση χρόνο, παρότι δεν μιλώ τη γλώσσα τους, παρότι είμαι μια επισκέπτης εργαζόμενη, ένιωσα οικεία και φιλόξενα.
Όμως θα φύγω.

Περισσότερα


Μία θεολογική ματιά στην ειρήνη

Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου
Σύμφωνα με τη θεολογία της Εκκλησίας μας, τα μέλη του Σώματος του Χριστού διαθέτουν ένα δεσμό λειτουργικό παρά χρηστικό.

Περισσότερα


Πρωτ. Γεώργιος Σχοινάς: Ο Άγιος Γεράσιμος μας λέει ξανανιώστε. Πως; Διαρκώς μετανοώντας!

Με την μετάνοια αλλάζουμε κι αρχίζουμε να θέλουμε να αγκαλιάσουμε ο ένας τον άλλον. Με την μετάνοια η ψυχή του ανθρώπου γίνεται νεανική, γίνεται ζωντανή.

Περισσότερα


Πρωτ. Ανδρέας Μαρκόπουλος: Οι πτωχοί τω πνεύματι, εξαρτούν την σωτηρία τους μόνο από το έλεος του Θεού

Είναι οι αιώνιοι αναζητητές του Θεού. Είναι το πνευματικό μέλλον της ιστορίας.

Περισσότερα


Οι Φοιτητές και η Εκκλησία

Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός
Είναι γεγονός ότι σήμερα η φοιτητική ηλικία δε χαρακτηρίζεται από ιδεολογική διαπάλη, αγώνες με όραμα την κοινωνική δικαιοσύνη, την ειρήνη, την αλληλεγγύη.

Περισσότερα


Ο Απόστολος της Κυριακής 23 Οκτωβρίου 2016

Αδελφοί, πρέπει νὰ ξέρετε πὼς τὸ εὐαγγέλιο ποὺ σᾶς κήρυξα ἐγὼ δὲν προέρχεται ἀπὸ ἄνθρωπο. Γιατὶ κι ἐγὼ οὔτε τὸ παρέλαβα οὔτε τὸ διδάχτηκα ἀπὸ ἄνθρωπο, ἀλλὰ μοῦ τὸ ἀποκάλυψε ὁ ᾿Ιησοῦς Χριστός…

Περισσότερα


Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 23 Οκτωβρίου 2016  – Στ´ Λουκά

Εκεῖνο τὸν καιρό, καθὼς ἔφτασε ὁ ᾿Ιησοῦς στὴν περιοχὴ τῶν Γαδαρηνῶν, τὸν συνάντησε κάποιος ἄνδρας ἀπὸ τὴν πόλη, ποὺ εἶχε μέσα του δαιμόνια ἀπὸ πολὺν καιρό. Ροῦχο δὲν ντυνόταν οὔτε ἔμενε σὲ σπίτι, ἀλλὰ ζοῦσε στὰ μνήματα…

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»: π. Ανδρέας Μαρκόπουλος (video)

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Ανδρέας Μαρκόπουλος, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, με θέμα: «Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι», την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα