Εγώ όταν ξαναπεράσω θα σου το ξεπληρώσω…

Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός. Οι άνθρωποι θεωρούμε την αγάπη αυτονόητη υποχρέωση των άλλων ή αναζητούμε ιδιοτελή κίνητρα σ’ αυτήν και στην πράξη αρνούμαστε να αποδεχτούμε το κάλλος και την αξία της.

Περισσότερα


Μουσεία και Εκπαίδευση: η Μουσειοπαιδαγωγική του σήμερα, στη θεωρία και στην πράξη

Υπάρχει κατάλληλη ηλικία για να επισκεφτεί ένα παιδί ένα μουσείο; Ποια είναι αυτή;

Περισσότερα


Για νέους και γονείς που ελπίζουν…

π. Θεμιστοκλή Μουρτζανού. …»Με τον καιρό να είναι κόντρα»! Ο χριστιανός δεν εθελοτυφλεί. Γνωρίζει ότι οι εποχές των οραματισμών έχουν πάψει να υφίστανται.

Περισσότερα


Ευγένιος Βούλγαρης: Μέγας Διδάσκαλος του Γένους

Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος. Οι αντιεκκλησιαστικοί προπαγανδιστές υβρίζουν και συκοφαντούν την Εκκλησία, κλήρο και λαό, αντί να Την ευγνωμονούν…

Περισσότερα


Το ταξίδι μας για τα Χριστούγεννα

Του Μητροπολίτου Χονγκ-Κονγκ κ. Νεκταρίου. Η νηστεία πρέπει να συνδυάζεται με την προσευχή, την εξομολόγηση, και την ελεημοσύνη.

Περισσότερα


Η ψαλτική παράδοση του Αγίου Όρους στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»

Ψάλλοντας, απαρνιούνται τον εαυτό τους. Ψάλλουν και ξεχνούν ότι ψάλλουν. Δεν πιστεύουν στην αξία τους και την ικανότητα τους. Το στόμα τους γίνεται το ασίγητο στόμα της Εκκλησίας.

Περισσότερα


π. Λάζαρος Μαρόγιαννης: Το διαδίκτυο είναι ένα πολύ σπουδαίο εργαλείο, που κρύβει όμως και κινδύνους

Οι γονείς θα μπορούσαν να βάλουν κάποια όρια. Κι όσο πιο ξεκάθαρα είναι αυτά, τόσο πιο καλή σχέση εμπιστοσύνης θα έχουν με το παιδί κι αυτό θα χρησιμοποιεί σωστά το διαδίκτυο.

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»: Ο εκφοβισμός στον φυσικό και στο διαδικτυακό κόσμο. Ο ρόλος των γονέων (video)

Στο Ενοριακό Αρχονταρίκι του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…», σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Πειραιώς, ο Παναγιώτης Χαρατζόπουλος, Φυσικός Msc, Med, Πρόεδρος του Σ.Ε.Π., συζήτησε το θέμα «Ο εκφοβισμός στον φυσικό και στο διαδικτυακό κόσμο. Ο ρόλος των γονέων » με την Ελένη Τζαβέλα, Αναπτυξιακή Ψυχολόγο, την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016.

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»: Η Αγιορείτικη ψαλτική παράδοση ανά τους αιώνες (video)

Ψάλλοντας στο Περιβόλι της Παναγίας.
Στο Ενοριακό Αρχονταρίκι του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενορία εν δράσει…», o Πρωτοπρεσβύτερος Χρυσοβαλάντης Θεοδώρου, προϊστάμενος Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγίου Στεφάνου Αττικής, καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής (master Μουσικολογίας) και ο Κωνσταντίνος Μπουσδέκης συνιδρυτής του Σχολείου Ψαλτικής παρουσίασαν το θέμα «Η αγιορείτικη ψαλτική παράδοση ανά τους αιώνες» την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016.

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016»: Αφιέρωμα στην Κεφαλλονιά (video)

Ο Χορευτικός Όμιλος Ελληνικής Παράδοσης «Ο Σταυραετός» παρουσιάζει τη λαογραφία, τη ζωή και τους χορούς της Κεφαλλονιάς. Επιμέλεια – Παρουσίαση – Διδασκαλία: Κώστας Τσαπρούνης. Τη Χορωδία διευθύνει ο Ευάγγελος Κώτσου.

Περισσότερα