Νέος Αναγνώστης στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς

Η πλέον έμπρακτη απόδειξη του ιερατικού ήθους ενός Ιερέως, είναι η μεταλαμπάδευση του ιερατικού πόθου, στα τέκνα του.

Περισσότερα


Με λαμπρότητα η πανήγυρη του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς

Η Υπεραγία Θεοτόκος εικονίζει την Εκκλησία και η Εκκλησία εικονίζει την Θεοτόκο.

Περισσότερα


«Ευαγγελίστρια 2017»: Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ (video)

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, κατά τη διάρκεια του Εσεπρινού στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς την παραμονή του Ευαγγελισμού Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017.

Περισσότερα


«Ευαγγελίστρια 2017» Αφιέρωμα στους Ρώσους Αγίους (video)

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Κρητικός, Ηγούμενος του Ιερού Ησυχαστηρίου του Αναστάντος Χριστού, στο αφιέρωμα στους Ρώσους Αγίους, την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευαγγελίστρια 2017» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


Τό μήνυμα τοῦ διπλοῦ Εὐαγγελισμοῦ

Ὁ μήνας Μάρτιος εἶναι ὁ μήνας τῆς Θρησκευτικῆς καί Ἐθνικῆς μας Ἐλευθερίας. Στέλνει τό μήνυμα τοῦ Οὐρανοῦ καί τῆς Ἱστορίας.

Περισσότερα


Κων. Χολέβας: Οι πρόγονοί μας αγωνίσθηκαν  για ένα κράτος με ταυτότητα Ελληνορθόδοξη και όχι ουδετερόθρησκη

Όσοι μιλούν για ουδετερόθρησκο σχολείο, δεν το κάνουν από σεβασμό στα άλλα θρησκεύματα. Θέλουν να αποκόψουν τελείως την παιδεία από κάθε χριστιανικό στοιχείο.

Περισσότερα


Νέοι και εθνικές ρίζες

Στην πατρίδα μας χρειάζεται να ξαναβρούμε το ενδιαφέρον για την παράδοσή μας. Όχι με αντιγραφή του χτες, αλλά με εγχρονισμό στο σήμερα.

Περισσότερα


Πρωτ. Ρηγίνος Σταματίου: Η περίοδος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, βοηθά πολύ τις ψυχές στην σωστή κατεύθυνση της ζωής

Δεν είναι μελαγχολική περίοδος, αλλά είναι περίοδος που έχει το στοιχείο της χαράς. Γιατί μας φέρνει πιο κοντά στον Θεό, πιο κοντά στον συνάνθρωπο, αλλά και πιο κοντά στον ίδιο μας, τον άγνωστο εαυτό.

Περισσότερα


«Ευαγγελίστρια 2017» κ. Κωνσταντίνος Χολέβας (video)

Το θέμα: «Θα ήθελαν οι αγωνιστές του ᾽21 μιαν ουδετερόθρησκη Ελλάδα; ένα ουδετερόθρησκο σχολείο;» ανέπτυξε ο Πολιτικός Επιστήμων Κωνσταντίνος Χολέβας στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Σωματείο «Ο Πειραϊκός Φάρος» την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευαγγελίστρια 2017» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας .

Περισσότερα


«Ευαγγελίστρια 2017» Πρωτ. Ρηγίνος Σταματίου (video)

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Ρηγίνος Σταματίου κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευαγγελίστρια 2017» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα