Ο χρόνος μπροστά στην οθόνη: Συμβουλές για γονείς

Ανησυχείτε για το πόσο χρόνο ξοδεύει το παιδί σας στο τηλέφωνο, το tablet ή τον υπολογιστή; Παρακάτω θα βρείτε έναν οδηγό για γονείς με συμβουλές για εποικοδομητική συζήτηση με το παιδί σας για την ώρα που μπορεί να βρίσκεται μπροστά από μία οθόνη.

Read More


Οι γονείς εθισμένοι στα social media

Το διαδίκτυο παραμένει ιδιαίτερα μεταβλητό και τα πάντα αλλάζουν με ταχύτατο ρυθμό, οπότε "οφείλουμε να είμαστε αναγκαστικά σε μια διαδικασία δια βίου εκπαίδευσης έτσι ώστε να αντιλαμβανόμαστε τις αλλαγές, τις προκλήσεις αλλά και τους κινδύνους.

Read More


Μεγάλη Τεσσαρακοστή και νηστεία (video)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος μιλάει στην Πεμπτουσία για το νόημα και το περιεχόμενο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και την αξία της Νηστείας κατά την περίοδο αυτή. Η πνευματική ζωή είναι ένας αγώνας άσκησης και εγκοπής του θελήματος του ανθρώπου. Ο πιστός αγωνίζεται για να ελευθερωθεί από το ζυγό της αμαρτίας και την κυριαρχία των παθών και με τη χάρη του Κυρίου να φθάσει στον αγιασμό και στη θέωση. Στον πνευματικό αυτό αγώνα και την πορεία της Μεγάλης Τεσσαρακοστής προς την Ανάσταση σημαντικότατη θέση κατέχει και η νηστεία.

Read More


Καλή καί εὐλογημένη Σαρακοστή

Φτάσαμε στή Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Αὐτή εἶναι μιά ἱερή περίοδος πνευματικῶν ἀγώνων, μετανοίας καί νηστείας.

Read More


Οι δυο φωνές

Αυτό που ανοίγει μπροστά μας, δεν είναι η Σαρακοστή είναι η ευκαιρία να δείξουμε και να αποδείξουμε στον εαυτό μας, ποιον πραγματικά αγαπάμε και ποιανού την φωνή ακούμε!

Read More


Ωραίος και λαθραίος !

ΠΩΣ ΑΝΑΤΡΕΧΕΙ κάμποσες φορές η σκέψη σαν  άπιαστο πουλί στα παλαιά και ξεχασμένα.
Τώρα δα θυμήθηκα τον «λαθραίο»της γειτονιάς μας.

Read More


Η δυσκολία μιας καλημέρας

Η απόσταση ανάμεσα στους ανθρώπους φαίνεται από την δυσκολία μιας καλημέρας. Αν διανοηθεί κάποιος να καλημερίσει το πρωί στο δρόμο ή στην αγορά κάποιον που δεν γνωρίζει, δεν είναι βέβαιο ότι θα λάβει απάντηση.

Read More


Το νέο βιβλίο του π. Αντωνίου Καλλιγέρη στην Αγία Φιλοθέη

Η πρώτη παρουσίαση του νέου βιβλίου των εκδόσεων «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ» του π. Αντωνίου Καλλιγέρη με τίτλο "ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ… ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ, δίνοντας ελπίδα στον γάμο!» πραγματοποιήθηκε στην πανέμορφη εκκλησία της Αγίας Φιλοθέης του ομωνύμου Δήμου, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018.

Read More


«Νέα Ενοριακή» 18 – 25 Φεβρουαρίου 2018

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Read More


Για 20η χρονιά «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ 2018» στον Πειραιά !

Από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι και το Σάββατο του Λαζάρου στην Ευαγγελίστρια Πειραιώς καλούμαστε να συμμετέχουμε σε Λατρευτικές ευκαιρίες κατάνυξης που η περίοδος αυτή πλούσια μας προσφέρει.
Επίσης πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων, με πλούσιο ορίζοντα ενδιαφερόντων, θα βοηθήσoυν να βρεθούν και πάλι όσοι επιθυμούν στην αγκαλιά της ενοριακής οικογένειας στοχεύοντας στην πνευματική τους οικοδομή.

Read More