Λεύκωμα Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Δαυγάτων Κεφαλληνίας

Το χωριό της Κεφαλονιάς, τα Δαυγάτα, το Σάββατο 12 Αυγούστου 2017 έζησε στιγμές πρωτόγνωρες, μοναδικές, πλημμυρισμένες από το άρωμα της αγάπης για τις ρίζες και τον τόπο!

Μια προσπάθεια τριών ετών, από τον Κεφαλονίτη Γιώργο Γαρμπή, ολοκληρώθηκε κι ένα όνειρό του, εκείνη τη μέρα έλαβε σάρκα και οστά.

Περισσότερα


«Νέα Ενοριακή» 19 – 26 Νοεμβρίου 2017

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2017»: Αφιέρωμα στον π. Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο (video)

Αφιέρωμα στον π. Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο, στα πλαίσια του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017.

Περισσότερα


Αγάπη προς κάθε μορφή ύπαρξης….

Αγάπη σε κάθε ύπαρξη!!!!!!!!!!!! Ολα είναι του Θεού!!!!

Περισσότερα


π.Βαρνάβας Γιάγκου -H μιζέρια του πλούτου (video)

…και προσπαθούμε ο καθένας μας απο κάπου να πιαστεί.Κάποιος είναι φιλήδονος με την ηδονή,κάποιος είναι φιλόδοξος θέλει να τον αναγνωρίζει όλος ο κόσμος.Να πουλάει ιδέες να τον θαυμάζουν.Κάποιος είναι φιλάργυρος με τα πράγματα.Είναι πλουτισμός εις εαυτόν μας,αλλά όχι θησαυρός στον Χριστό..

Περισσότερα


 «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2017»: «Τέχνη και Εκκλησιαστική Τέχνη – Η σχέση Θρησκείας και Τέχνης» (video)

Στην Εκκλησία μας, ο ρόλος της εικονογραφικής τέχνης γίνεται καθαγιαστικός, εξυπηρετεί την πνευματική ανάγκη του πιστού. Δεν ζωγραφίζονται οι τοίχοι των Ναών για να στολίσουν και να ευχαριστήσουν αισθητικά τους εκκλησιαζομένους.

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2017»: Αγαπημένα τραγούδια με το Γυναικείο τμήμα της «Χορωδίας Πειραιώς 1960» (video)

Γνωστά και αγαπημένα τραγούδια με το Γυναικείο τμήμα της «Χορωδίας Πειραιώς 1960» το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017, στα πλαίσια του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


Τα θεμέλιά μας και ο χρόνος

Ο σύγχρονος άνθρωπος θεμελιώνει την ζωή του στα επιτεύγματα του πολιτισμού και τον εαυτό του, στις ιδέες του, στις αξίες με τις οποίες μεγάλωσε και αυτές τις οποίες ενστερνίζεται. Ο πολιτισμός γεννά μια καθημερινότητα. Μας οδηγεί στην ευκολία, στις επιλογές,  στις εναλλακτικές λύσεις.

Περισσότερα


Για τις φυσικές καταστροφές και ένα «μνημόσυνο» για τις ψυχές των αδικοχαμένων…

Αρχιμ. Ιάκωβου Κανάκη
Η πρόσφατη καταστροφή της γενέτειράς μας της Μάνδρας στην Αττική μας διδάσκει πολλά. Ήταν ένα φαινόμενο που ούτε οι παππούδες μας δεν είχαν ξαναζήσει, όπως οι ίδιοι ομολογούν. Οι συνθήκες ήταν και είναι τρομερές και όλα μοιάζουν με σκηνικό πολέμου.

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2017»: 4ο Θεολογικό αρχονταρίκι (video)

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ενορία εν δράσει» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς και σε συνεργασία με το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πειραιώς «Κοινωνία – Πολιτισμός – Θρησκεία» την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 συζητήθηκε το θέμα: «Τέχνη και Εκκλησιαστική Τέχνη – Η σχέση Θρησκείας και Τέχνης».

Περισσότερα