Ούτε τέλειοι είμαστε, ούτε άγιοι είμαστε

Αρχιμ.Παύλος Παπαδόπουλος
Άραγε είμαστε έτοιμοι να αποδεχτούμε μέσα στην καρδιά μας το "γεννηθήτω το θέλημά Σου", διότι ενώ το λέμε συνέχεια στην Κυριακή προσευχή σχεδόν ποτέ δεν το αποδεχόμαστε.

Read More


Πως φτάσαμε ως εδώ

Ελευθεριάδης Γ. Ελευθέριος, Ψυχολόγος M.Sc.
Λένε πως ό,τι αφήνεις, σε αφήνει και αυτό…Και είναι ο πρώτος λόγος που βλέπεις την σχέση σου, την οποιαδήποτε σχέση, έτσι να καταλήγει.

Read More


Ο Χριστός στο Club

π. Αλέξανδρου Σ. Καριώτογλου
Κύριε, ελάτε να μας δείτε λίγο, με παρακάλεσαν οι μαθητές μου κι εγώ δεν τους αρνήθηκα.

Read More


Μια εκκλησιαστική βιβλιοθήκη on line

Ο ηλεκτρονικός κατάλογος της βιβλιοθήκης του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος τώρα online.

Read More


Γερνάω μαμά…

Στεύη Τσούτση
Γερναώ μαμά. Γερνάω αλλά δε μαθαίνω. Μόνο ελπίζω. Και διαψεύδομαι. Και λέω θα προσέχω. Μα τα ξεχνάω και πάλι εμπιστεύομαι. Και ξανά και ξανά.

Read More


Οι νέοι και η προσευχή

π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός
Η συζήτηση που άνοιξε σχετικά με το ζήτημα της προσευχής στα σχολεία είναι μία ακόμη μαρτυρία της απόστασης που χωρίζει τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος κατανοεί τη ζωή της Εκκλησίας.

Read More


Ο άλλος δεν είναι ο “Θεός” σου….

π.Λίβυος

O άλλος δεν είναι ο Θεός σου, είναι απλά ο άνθρωπος σου. Με ότι σημαίνει αυτό. Λάθη, αδυναμίες, σφάλματα...

Read More


«ΕΝ ΧΩΡΑ ΖΩΝΤΩΝ» Ύμνοι από την Ακολουθία των Κεκοιμημένων

Οι Εκδόσεις Κλείθρον κυκλοφόρησαν την ακολουθία των κεκοιμημένων σε ένα καλαίσθητο βιβλίο με 2 cd και τον τίτλο «Εν χώρα ζώντων», με τη φιλοδοξία να αποτελέσει βάση και αφετηρία σπουδής της ακολουθίας, συμβάλλοντας στην ανάδειξη του πνευματικού χαρακτήρα της.

Read More


Τα κάστρα έπεσαν στο Βυζάντιο, αλλά ο πολιτισμός άνθησε (video)

Ο φιλόλογος και συγγραφέας Κωνσταντίνος Γανωτής, στο πρώτο μέρος της ομιλίας του, στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Οσίας Ξένης Κ. Πατησίων, τονίζει ότι, παρά την προϊούσα παρακμή της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας κατά την μεσοβυζαντινή περίοδο, με την παρουσία μεγάλων μορφών στις τέχνες, τα γράμματα και κυρίως στην Εκκλησία στερεώθηκε η πίστη, εξανθρωπίστηκε η νομοθεσία, το κράτος έγινε σταδιακά ελληνικό και χριστιανικό, ενώ άνθησαν οι τέχνες και τα γράμματα, δημιουργώντας μια θαυμαστή πνευματική παράδοση.

Read More