Ευ – αθανασία!

Αρχιμανδρίτου Δανιήλ Αεράκη
Κατ’ ευφημισμόν! Η λέξις ευ-θανασία κακώς χαρακτηρίζει το βίαιο τέλος του σώματος. Στην ουσία της είναι καλή λέξις, μιλάει για καλό θάνατο!

Read More


Συναντήσεις Λόγου και Τέχνης

Τη σειρά των συναντήσεων επιμελείται και παρουσιάζει ο ποιητής, δοκιμιογράφος και διευθυντής του περιοδικού Νέα Ευθύνη, Δημήτρης Κοσμόπουλος.

Read More


Ανθρώπους από δω και πέρα θα αλιεύεις…

π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός
Σκέψεις στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής.

Read More


Γαλάτεια Γρηγοριάδου – Σουρέλη (1930-2016)

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου
Έζησε με ένα συνεχή αγώνα στον εαυτό της και για την Εκκλησία και την Πατρίδα. Απεβίωσε με την αγωνία για το αύριο, που εμείς διαχειριζόμαστε. Αιωνία της η μνήμη.-

Read More


Εις μνημόσυνον Γαλάτειας Γρηγοριάδου-Σουρέλη (video)

Η τιμητική εκδήλωση για τη Γαλάτεια Γρηγοριάδου- Σουρέλη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013 στα πλαίσια του τρίμηνου προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει...» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Read More


Μαθητές του Χριστού

Χριστάκης Ευσταθίου
Η κλήση των πρώτων μαθητών από το μεγάλο διδάσκαλο Χριστό, είναι το θέμα που ξεδιπλώνει μπροστά μας η ευαγγελική περικοπή.

Read More


Ο Απόστολος της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου 2016

Αδελφοί, ὁ Θεός, ποὺ στερεώνει κι ἐμᾶς κι ἐσᾶς στὸν Χριστὸ καὶ μᾶς ἔχρισε λαό του, εἶναι ὁ ἴδιος ποὺ μὲ τὴ σφραγίδα του μᾶς ἐγγυᾶται τὸ μέλλον καὶ σὰν πρόγευσή του δίνει μέσα στὶς καρδιές μας τὸ Πνεῦμα...

Read More


Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου 2016 – Α´ Λουκά

«Μὴ φοβᾶσαι, ἀπὸ τώρα θὰ ψαρεύεις ἀνθρώπους»...

Read More


Δεν είναι καινούριο, αλλά πάντα είναι επίκαιρο…

Άφωνοι έμειναν ενενήντα περίπου φοιτητές κατά τη διάρκεια του μαθήματος Ειδικά Ρεπορτάζ στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου της Αθήνας όταν ο καθηγητής τους...

Read More


«Τῶν ὁρατῶν καί ἀοράτων» ἀπό τίς ἐκδόσεις “Ἀρχονταρίκι”

Τό νέο βιβλίο τοῦ συγγραφέα Μιχ. Λεβέντη μέ τίτλο Τῶν ὁρατῶν καί ἀοράτων εἶναι μία μικρή ἀποκάλυψη, κυριολεκτικά καί μεταφορικά.

Read More