Μην πέσει η σκυτάλη…

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου
Μένει σε εμάς να διαλέξουμε τί θα κάνουμε με τη σκυτάλη μας.

Περισσότερα


Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος: «Εάν θέτουμε υπό περιορισμό ή υπό διωγμό την γλώσσα μας, θέτουμε υπό διωγμό και την ελευθερία μας»

Η αρχαία ελληνική γλώσσα είναι η ίδια γλώσσα που μιλάμε και σήμερα. Μεταφέρει βιώματα, αισθήματα, σχέση με τους άλλους, σχέσεις με το περιβάλλον, με ένα έθνος, σχέση με την πατρίδα.

Περισσότερα


Η ψυχή έχει άλλους χρόνους…

π. λίβυος

Είναι όπως την θάλασσα που μονάχα όταν ηρεμήσει η φουρτούνα ξεβράζει στις ακτές τα πτώματα των εραστών της….

Περισσότερα


Αιωνία η μνήμη σου, ήρωα της αγχόνης Ανδρέα Παναγίδη

MSc Ζήνα Λυσάνδρου-Παναγίδη
«Οι ήρωες μένουν πάντα νέοι», μας έλεγαν οι δικοί μας καθηγητές, κι εγώ με τη σειρά μου το επαναλάμβανα στους δικούς μου μαθητές.

Περισσότερα


Πανήγυρις της Παναγίας Παντάνασσας στο Πόρτο Λάγος (video)

Η Πανήγυρις της Παναγίας Παντάνασσας στο μετόχι του Αγ. Νικολάου στο Πόρτο Λάγος, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος και συνιερουργούντων του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ, Βατοπαιδινών ιερομονάχων και ιερέων της περιοχής.

Περισσότερα


Η Μητρόπολη Δημητριάδος τίμησε τον απόδημο Κληρικό της π. Απόστολο Μαλαμούση

Η Ι. Μ. Δημητριάδος τίμησε τον Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου Απόστολο Μαλαμούση, εκ Μουρεσίου Πηλίου καταγόμενο, ο οποίος για σαράντα (40) και πλέον χρόνια διακονεί ευδοκίμως την Ορθόδοξη ενορία του Μονάχου της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας.

Περισσότερα


Με το βλέμμα σου απέναντι…

Στην διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2015-2016 πραγματοποιήθηκαν εικαστικά εργαστήρια από καλλιτέχνες, μέλη του Ορίζοντα Γεγονότων, με μαθητές, εκπαιδευόμενους του ΣΔΕ Φυλακών Κορυδαλλού. Η δράση ολοκληρώθηκε και παρουσιάζεται στην έκθεση «με το βλέμμα σου απέναντι»

Περισσότερα


Λαμπρά τα εγκαίνια της Έκθεσης της Σχολής Αγιογραφίας «Διά χειρός»

H Εκκλησία μας έχει ζωντανό πολιτισμό, που είναι και η τέχνη της Αγιογραφίας, που συνεχίζεται και προοδεύει.

Περισσότερα


Εκδήλωση για τους Κρατούμενους και τους Αποφυλακισμένους στον Άγιο Γεώργιο Αργυρουπόλεως

Γεώργιος Β. Τσούπρας
Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου το βράδυ πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση της Α΄ Ομάδας Συμπαραστάσεως Κρατουμένων και Αποφυλακισμένων της Ι. Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης, στο φιλόξενο ενοριακό πνευματικό κέντρο του Αγίου Γεωργίου Αργυρουπόλεως.

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» 2016: Γιατί χρειαζόμαστε τα Αρχαία Ελληνικά; (video)

Στο Ενοριακό Αρχονταρίκι του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενορία εν δράσει…», σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Πειραιώς, ο Πολιτικός Επιστήμων Κωνσταντίνος Χολέβας, συζήτησε το θέμα «Γιατί χρειαζόμαστε τα Αρχαία Ελληνικά;» με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσών κ. Μάρκο και τον Φιλόλογο-Νομικό Παναγιώτη Μητροπέτρο, την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016.

Περισσότερα