Ο φαύλος κύκλος της υπερανάλυσης καταστάσεων

Όταν σκεφτόμαστε υπερβολικά και καταλήγουμε να αναλύουμε τις πράξεις, τα λόγια και τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων αλλά και του εαυτού μας τότε κινδυνεύουμε από κατάθλιψη και άγχος.

Περισσότερα


Μή κλαίε…

π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός
Οι άνθρωποι στη ζωή μας συχνά πονάμε γι’ αυτά που έχουμε και χάνουμε ή γι’ αυτά που θα θέλαμε να έχουμε και δεν τα έχουμε.

Περισσότερα


Ωραία τα είπαμε…

π. λίβυος
Ο ψυχικά υγιής δεν είναι ένας άνθρωπος δίχως προβλήματα αλλά εκείνος που τα τραύματα και τις πληγές του, μπορεί, θέλει και ξέρει να τις διαχειρίζεται…..

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» 2016: Γερμανικές αποζημιώσεις, κατοχικά δάνεια… (video)

Στο Ενοριακό Αρχονταρίκι του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενορία εν δράσει…», σε συνεργασία με την Φιλολογική στέγη Πειραιώςτο θέμα «Γερμανικές; αποζημιώσεις, κατοχικά δάνεια και κλαπέντες πολιτιστικοί θησαυροί».

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» 2016: Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας (video)

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας στο τέλος της αγρυπνίας την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016 , στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενορία εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 9 Οκτωβρίου 2016 – Γ´ Λουκά

Εκεῖνο τὸν καιρό, πῆγε ὁ ᾿Ιησοῦς σὲ μιὰ πόλη ποὺ λεγόταν Ναΐν. Μαζί του ἦταν ἀρκετοὶ μαθητές του καὶ πολὺ πλῆθος…

Περισσότερα


Ο Απόστολος της Κυριακής 9 Οκτωβρίου 2016

Αδελφοί, συνεργάτες τοῦ Θεοῦ καθὼς εἴμαστε, σᾶς παρακαλοῦμε νὰ μὴν ἀφήσετε νὰ πάει χαμένη ἡ χάρη τοῦ Θεοῦ ποὺ δεχτήκατε…

Περισσότερα


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2016» ΚΑΠΗ Βασιλικού Δήμου Χαλκιδαίων (video)

Στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενορία εν δράσει…», το ΚΑΠΗ Βασιλικού του Δήμου Χαλκιδαίων, την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, παρουσίασε πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια από την Εύβοια και όλη την Ελλάδα. Υπεύθυνη της Χορωδίας η Όλγα Τσεσμενίδου και του Χορευτικού η Σπυριδούλα Σκλαβούνου.

Περισσότερα


Ιεροψαλτική διακονία: Μια πολύ σοβαρή υπόθεση

Με αφορμή το θάνατο του Αποστόλου Παπαχρήστου, Θεολόγου και Μουσικοδιδάσκαλου, αδελφού του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Περισσότερα


Τά μηνύματα (διήγημα) π. Σταύρου Τρικαλιώτη

π. Σταύρου Τρικαλιώτη
Ἕνα ἀλλόκοτο φθινοπωρινό πρωινό ξημέρωσε σ᾽ ἕνα μικρό ἀκριτικό νησί.

Περισσότερα