Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Θεοδωρόπουλος: “Η Παναγία μας, είναι ο πιο ελεύθερος άνθρωπος του κόσμου” (video)

Είναι Αυτή που μας δείχνει τον δρόμο για να ανεβούμε κι εμείς στον ουρανό. Δεν αρκεί μόνο ο Θεός να κατεβαίνει, χρειάζεται κι εμείς λίγο να ανεβαίνουμε.

Read More


Αρχιμ. Δανιήλ Αεράκης: “Αν δεν υπήρχε το θαύμα, δεν θα γινόταν το μυστήριο” (video)

Θαυμάζουμε την ακτινοβολία και την λάμψη της αγιότητας Της. Θαυμάζουμε Εκείνη, που τα φτερά της αγιότητας δεν πληγώθηκαν ποτέ από την πληγή της αμαρτίας.

Read More


Αρχιμ. Θεόκλητος Λεγάτος: “Το έργο της Παναγίας είναι πολύ μεγαλύτερο από των Αγγέλων” (video)

Είναι ανάγκη να μιμηθούμε το ευλογημένο παράδειγμα της Παναγίας και των Αγγέλων. Καλούμαστε να βιώσουμε τη ζωή μας δοξολογώντας τον Κύριο και διακονούντες τους αδελφούς μας.

Read More


Η απαισιοδοξία των καιρών μας και η σαρακοστή της Εκκλησίας

Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από μία διάχυτη απαισιοδοξία. Μόνο τα παιδιά και οι έφηβοι, οι οποίοι είναι στραμμένοι στον δικό τους κόσμο, κρατούνε μία νότα ευχάριστης αφέλειας που τους οδηγεί στο να είναι ήσυχοι για το μέλλον τους.

Read More


Ο Θεός δεν φοράει κονκάρδα….

Δυσκολευόμαστε αφάνταστα, να καταλάβουμε οτι ο Θεός εισέρχεται στην ζωή μας, με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, πολλές φορές παράδοξους, που ξεπερνάνε την δική μας"θρησκευτική" λογική. Το μεγάλο πρόβλημα είναι οτι έχοντας τόσο πολύ περιορίσει μέσα μας, τον τρόπο παρουσίας του Θεού στην ζωή μας, δεν αντιλαμβανόμαστε, οτι είναι ήδη εκεί μέσα στην καθημερινότητα μας, με πολλές μορφές και τρόπους.  

Read More


Η αγάπη για το βιβλίο ξεκινά από την οικογένεια!

Κάθε μέρα, όλο και περισσότερο πληθαίνουν οι φωνές που μιλούν για την ασφυκτική κατάσταση που δημιουργείται στη ζωή των παιδιών μας, από τις λογής - λογής «σειρήνες» που τα περιβάλλουν.

Read More


Aναζητώντας χρόνο…

Ο χρόνος, σκέφτομαι, ίσως είναι μια αργοπορημένη τιμωρία – για ποιο πανάρχαιο σφάλμα! Βράδιαζε. Άνοιξα το παράθυρο κι αφουγκράστηκα μακριά το αιώνιο παράπονο του κόσμου. Έτσι συνήθως χάνουμε τα πιο ωραία χρόνια μας, από ‘να τίποτα: ένα αύριο που άργησε ή ένα λυκόφως που κράτησε πολύ….

Read More


Η βραδυνή προσευχή ύστερα από μια κουραστική μέρα…

Το βράδυ, κατάκοπος καθώς είμαι από το μόχθο της ημέρας, δεν έχω όρεξη για προσευχή.
Άλλωστε, γιατί να προσευχηθώ;...
Μα πως είναι δυνατό!

Read More


Συγχωρώ… άρα υπάρχω!

Θα  ήταν σωστό να πούμε ότι η αυθεντική συγχώρηση μπορεί να καθαρίσει όλες τις αμαρτίες και να οδηγήσει στη σωτηρία, όχι δυνάμει κάποιας ηθικής ανωτερότητας, αλλά εξ αιτίας του οντολογικού δυναμισμού της.

Read More


Η θρησκευτική και διανοητική μόρφωση των παιδιών

Ο πιο αρμόδιος τρόπος, με τον οποίο μπορεί να επιτευχθεί η πνευματική (διανοητική) και η θρησκευτική μόρφωση του ανθρώπου, είναι εκείνος που ξεκινά από αυτή τη βρεφική ηλικία.

Read More