Μυστικά της πνευματικής ζωής

Πνευματική ζωή εἶναι ἡ ζωή σέ σχέση μέ τό ἅγιον Πνεῦμα, συνεπῶς ἡ ζωή πού ζεῖ κανείς στόν χῶρο τῆς Ἐκκλησίας καί πού περιεχόμενό της  εἶναι ὁ ἴδιος ὁ Ἰησοῦς Χριστός.

Read More


Μπαταρισμένο Καράβι (video)

Εμπνευσμένο από άρθρο του Γέροντος Γρηγορίου του Αρχιπελαγίτη.

Read More


Δεν μπορώ να πω όχι στα παιδιά μου…

Στην οικογενειακή καθημερινότητα, όπως και στην ζωή μας γενικά, το να πεις ΟΧΙ είναι δύσκολη κίνηση. Το ΟΧΙ είναι άρνηση ικανοποίησης του θελήματος του άλλου. Φέρνει δυσαρέσκεια, γκρίνια, θυμό που κάποτε γίνεται εκδίκηση. Όσα ΝΑΙ κι αν πεις, τα διαγράφει ένα ΟΧΙ. Και δεν μας αρέσει οι άλλοι να είναι δυσαρεστημένοι μαζί μας, να βλέπουμε μία αδιόρατη εχθρότητα στο πρόσωπο και στην καρδιά τους.

Read More


Ποιο είναι το στήριγμά σου;

Ιδού λοιπόν, «το στάδιον ηνέωκται» ενώπιόν μας. Μπορούμε να εισέλθουμε, αν θέλουμε. Ας δείξει ο καθένας έμπρακτα ποιό δεκανίκι διάλεξε για να στηρίξει τη ζωή του.

Read More


324 Βεβαιώσεις Παρακολούθησης στα Εκπαιδευτικά Σεμινάρια στην Ευαγγελίστρια Πειραιώς

Η τελετή λήξης των σεμιναρίων, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26 Μαρτίου. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος απένειμε τις βεβαιώσεις συμμετοχής σε όσους παρακολούθησαν με συνέπεια τα σεμινάρια.

Read More


Με λαμπρότητα η πανήγυρη του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς

Η εορτή μας προσφέρει την επίγνωση του μεγαλείου μας, ότι είμαστε παιδιά του Θεού, ο οποίος μας αγαπάει, ώστε μπαίνει μέσα στην ανθρώπινη οικογένεια δια μιας γυναικός. Και μας την προσφέρει για πάντα ως μητέρα δική μας και δική Του.

Read More


«Νέα Ενοριακή» 25 Μαρτίου – 1η Απριλίου 2018

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Read More


Πρωτ. Χριστόδουλος Μπίθας: «Ψυχή που παραδόθηκε στο θέλημα του Θεού, δεν φοβάται τίποτε» (video)

Η Παναγία σε όλη της την ζωή αποδεχόταν ελεύθερα το θέλημα του Θεού, κόβοντας το δικό της θέλημα. Το ίδιο συνέβη και στην ζωή της Οσίας Μαρίας, μετά την μεταστροφή της και την ασκητική της βιοτή στην έρημο.

Read More


Κων. Χολέβας: Το ελληνορθόδοξο πνεύμα του 1821, οδηγός μας για να ξεπεράσουμε την κρίση της εποχής μας (video)

Η Εκκλησία με τους ιεροκήρυκες, τους μοναχούς των κρυφών σχολείων και κυρίως με τους νεομάρτυρες, διέσωσε την σπίθα που άναψε την φλόγα της ελευθερίας.

Read More


Σεμινάριο: Ποιμαντική της Ναυτιλίας

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, το πρόγραμμα «Ενορία εν δράσει…» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς σε συνεργασία με το «Institute of International Nautical Studies» (Ινστιτούτο Διεθνών Ναυτιλιακών Σπουδών) υλο­ποιεί­ται στον Πειραιά, εξειδικευμένο, επιστημονικό πρό­γραμμα κατάρτι­σης, με τον γενικό τίτλο: «Ποιμαντική της Ναυτιλίας».

Read More