”Το παραμύθι σου άνοιξε…” στη Θήβα

Οι εκδόσεις "ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ" παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του π. Σπυρίδωνα Βασιλάκου, «ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΟΥ ΑΝΟΙΞΕ... Από τα παραμύθια του χθες στην αλήθεια του σήμερα!»

Read More


Το δώρο της ζωής

Jorge Bucay. Μπορεί να μην το καταλαβαίνουμε. Όμως η ζωή που φτιάχνουμε καθημερινά είναι το σπίτι μέσα στο οποίο ζούμε.

Read More


Ο κίνδυνος της μαλθακότητας

π. Φιλοθέου Φάρου. Οι ανέσεις και οι ευκολίες δεν είναι οπωσδήποτε κάτι αρνητικό.

Read More


Στόχοι χωρίς νόημα

Μήπως πολλοί από μας στη ζωή μας κυνηγούμε στόχους χωρίς νόημα;

Read More


Ο πονεμένος δεν θέλει αναλύσεις αλλά αγάπη

π. λίβυος. Ήταν χάλια. Χλωμός, άυπνος μέρες ολόκληρες. Μάτια σε συνεχή δειλινό. Χέρια μαραμένα αδύναμα. Το απόγευμα θα την συναντούσε μετά από τόσο καιρό κι ας ήταν τόσο κουρασμένος.

Read More


Έχουμε περισσότερη θρησκεία από όση χρειαζόμαστε”

Ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου στο 4ο Συνέδριο Εκπαίδευσης & Έρευνας της Ιατρικής Σχολής του Δ.Π.Θ. στην Αλεξανδρούπολη την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017.

Read More


«Νέα Ενοριακή» 7 Μαΐου – 14 Μαΐου 2017

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Read More


«Δεκάλογος» θεολογικών προβληματισμών

Η Εκκλησία δεν ήταν και ποτέ δεν θα γίνει club εκλεκτών ανθρώπων που βαυκαλίζονται πως κρατάνε καλά τα κλειδιά της σωτηρίας για τον εαυτό τους, ξεχνώντας πως ο Θεός δεν σώζει για τις καλές μας πράξεις (προτεσταντικά κατάλοιπα του sola fide κ.ο.κ.), αλλά δια του ελέους Του, το οποίο είναι ακατανόητο, άφραστο, απερινόητο, ακατάληπτο για τα ανθρώπινα δεδομένα.

Read More


Ἁμαρτία καί μοναξιά

π. Βερνάβα Γιάγκου. Εἶναι συνηθισµένη ἡ ἀντίληψη πώς ὁ Θεός ὑπάρχει γιά νά κάνει θαύµατα, γιά νά ἀνατρέπει τά ἀρνητικά πού ἔχουµε στή ζωή μας ἤ γιά νά ὁδηγεῖ τή ζωή μας ὅπως ἐµεῖς θέλουµε.

Read More


Το ελληνορθόδοξο Βυζάντιο που δεν γνωρίζουμε

Ο Μάιος είναι ο μήνας της Κωνσταντινουπόλεως. Αυτές τις ημέρες η Βασιλεύουσα και γενικότερα το κράτος της Ρωμανίας, η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, μάς έρχονται πιο συχνά στον νου.

Read More