Σοῦ φτάνει ὁ Θεός;

Εἴμασταν τότε στὸ ξεκίνημα. Ἡ δική μου ἡ γενιὰ μετὰ τὸν Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο,διερωτηθήκαμε γιατί, μέσα στὶς ὅλες ἄλλες χριστιανικὲς ὁμολογίες, οἱ Ὀρθόδοξοι δὲν ἔχουμε μιὰ τέτοια παρουσία μιᾶς μαρτυρίας τῆς δικῆς μας πίστεως σὲ ἄλλους λαούς.

Read More


Ο πειρασμός της απελπισίας

Πολλές εἶναι οἱ δυσκολίες καί τά ἀδιέξοδα τῆς καθημερινότητάς μας. Φόβοι καί ἀνησυχίες γιά τήν πορεία μας, τήν προσωπική, ἀλλά καί τῆς χώρας μας. Ἡ ἀβεβαιότητα μᾶς πικραίνει καί ἡ ἀνασφάλεια μᾶς κλονίζει. Ἡ ἐπιβίωσή μας φαίνεται προβληματική καί πιεστική. Ὅλα αὐτά μᾶς φέρνουν λύπη καί πίκρα στήν ψυχή μας. Ὁ πειρασμός τῆς ἀπελπισίας σκοτίζει τό νοῦ μας. Σκέψεις βασανιστικές μᾶς ἀπασχολοῦν καί μᾶς θλίβουν. Ὅλα μᾶς φαίνονται δύσκολα, ἀδιέξοδα.

Read More


Πιστεύετε ότι μπορώ να πράξω αυτό που ζητάτε;

π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός.Στους καιρούς μας ας αναρωτηθούμε ποια είναι η αληθινή τύφλωση:  του σώματος ή της ψυχής που τυφλώνει την καρδιά και κάνει τον άνθρωπο άπιστο;

Read More


Επιτέλους…

π. λίβυος. Ο πιο μεγάλος αγώνας στου κόσμου την συνάφεια είναι να μην χάσεις το κέντρο σου, δηλαδή την μοναδική δικιά σου αλήθεια. Το "θέλω" και "μπορώ" να είναι δικο σου και όχι δανεισμένο από καρδιές ξένες...

Read More


«Νέα Ενοριακή» 23 Ιουλίου – 30 Ιουλίου 2017

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιοστρίας Πειραιώς.

Read More


Μία ξεχωριστή εκδήλωση στην Ελευσίνα ! (video)

Πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Φιλολόγου - Ψυχολόγου Μιχάλη Λεβέντη με τίτλο «ΤΩΝ ΟΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΟΡΑΤΩΝ», το οποίο κυκλοφορείται από τις εκδόσεις «Αρχονταρίκι».

Read More


Η καρδιά μας δεν έχει σύνορα (video)

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος μιλάει στην «Πεμπτουσία» για τη συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Θράκη, την πολιτισμική και πνευματική δυναμική της περιοχής, αλλά και για το φαινόμενο της μετανάστευσης.

Read More


Το μυαλό στενεύει την ψυχή…

π. λίβυος. Δεν είμαστε οι πράξεις μας. Ούτε οι σκέψεις μας. Είμαστε κάτι πολύ βαθύτερο και πολύ πιο πέρα από αυτό που φαίνεται με την πρώτη ματιά. Είμαστε εικόνες Θεού. Κάτι πολύ βαθύτερο απο αυτο που καταλαβαίνουμε.

Read More


Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών (Με αφορμή μια συνέντευξη…)*

Ελένης Σαμπαζιώτου-Καραμπέτσου. Η παιδεία είναι προσωπική κατάκτηση και δεν χαρίζεται σε κανένα. Είναι αξία αναπαλλοτρίωτη.

Read More


Ένα ξεχωριστό θερινό σχολείο στην Κάρπαθο, με την υπογραφή του Αρχιμανδρίτη Καλλίνικου

Ένα σχολείο διαφορετικό, για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, λειτουργεί το καλοκαίρι στην ακριτική Κάρπαθο, με μπροστάρη τον καταξιωμένο Αρχιμανδρίτη του οικουμενικού θρόνου, εφημέριο του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου στις Πύλες Καρπάθου, που ανήκει στην Ι.Μ. Καρπάθου & Κάσου, εκπαιδευτικό και καθηγούμενο της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής του Αγ. Γεωργίου Βασσών π. Καλλίνικο Μαυρολέων, καθώς και με την εθελοντική προσφορά πολλών επιστημόνων.

Read More