Οι βικτωριανές φυλακές του Tai Kwun (video)

Οι βικτωριανές φυλακές του Tai Kwun είναι η «ζωντανή » ιστορία της πόλης του Χονγκ Κονγκ. Για 170 χρόνια ήταν τόπος συμμόρφωσης και εκτέλεσης κακοποιών καθώς επίσης και επαναστατών και πολιτικών κρατουμένων. Από την δεκατία του 80 οι φυλακές μεταφέρθηκαν και ο χώρος έκλεισε. Σήμερα, οι φυλακές ξανάνοιξαν για διαφορετική χρήση.

Περισσότερα


Η «Ποιμαντική της Ναυτιλίας» παρουσιάστηκε στο Livemedia.gr (video)

Η «Ποιμαντική της Ναυτιλίας» είναι ένα καινοτόμο, πιλοτικό πρό­γραμμα εξει­δι­κευμένης Επιμόρφωσης. Είναι η πρώτη, σύγχρονη από­πει­ρα προσέγγι­σης στην Ελλάδα τής βιομηχανίας της Ναυτιλίας, από την πλευ­ρά τής Χριστιανικής Ορθόδοξης Θεολογίας, με τρόπο επιστημονικό, μεθοδικό και ποι­μα­ντι­κό.

Περισσότερα


«Νέα Ενοριακή» 1η Ἰουλίου – 8 Ἰουλίου 2018

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


Το παιδί του… καλόγερου!

Ἡ ἀλήθεια ἔλαμψε σέ ὅλο της τό μεγαλεῖο. Τά πρόσωπα τῶν γονέων, τοῦ ἀββᾶ καί τῶν γνήσιων φίλων του ἔλαμψαν μέσα στό φῶς. Τά σκοτεινά πρόσωπα τῶν ρυπαρῶν καρδιῶν ἔκλιναν πρός τά κάτω μέσα σέ ἀνείπωτη ντροπή!

Περισσότερα


Να λάμψει αυτό που κάποτε μας πλήγωσε…

Το στοίχημα, δεν ειναι να γίνουμε τέλειοι αλλά να ομορφύνει η ζωή μας, να διαχειριστούμε το υλικό μας. Να λάμψει αυτό που κάποτε μας πλήγωσε.

Περισσότερα


Μια συζήτηση με τον εαυτό μας

Ας προσπαθήσουμε στις δυσκολίες μας να παλέψουμε και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Λυπημένοι αλλά όχι απελπισμένοι. Πιστοί,ακόμα και στη δοκιμασία του πόνου… Για να βάλουμε κι εμείς το λιθαράκι μας. Να γίνουμε λίγο άγιοι.

Περισσότερα


Εμπιστεύσου το σενάριο, και παίξε τον «ρόλο» της ζωής σου…

Εάν θέλεις γίνεις πρωταγωνιστής στο μεγάλο «ρόλο» της ζωής σου, εμπιστεύσου τον σεναριογράφο…

Περισσότερα


Χοιρώδης περηφάνεια!

Τὸ δικαίωμα τῶν χοίρων νὰ κυλιοῦνται στὰ σκαλοπάτια τῆς Βουλῆς πότε θὰ ἐπιτραπῆ; Τὸ δικαίωμα τῶν σκύλων νὰ κοπρίζουν μέσα στὴ Βουλὴ πότε θὰ ἐπιτραπῆ;

Περισσότερα


Αναζητώντας τα όρια, με έναν Θεό που ζει εκτός αυτών και έναν κόσμο που συνεχώς προσπαθεί να τα υπερβαίνει…!

Ένας από τους παράγοντες κοινωνικοποίησης και δραστηριοποίησης του ανθρώπου, χωρίς βέβαια να είναι αυτοσκοπός, αποτελεί και η Ενορία στη ζωή του ανθρώπου-πιστού.

Περισσότερα


«Τοπία» από ψυχικές διαδρομές – 51

Αφού έγιναν φίλοι, η αλεπού και ο Μικρός Πρίγκιπας, η αλεπού λέει ένα μυστικό στον Πρίγκιπα, ένα μυστικό που αποτελεί και ένα από τα αγαπημένα μου αποσπάσματα του βιβλίου: «Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Η ουσία δεν φαίνεται με τα μάτια». Από την παιδική μου ηλικία θυμάμαι αυτό το απόσπασμα. Όμως τώρα, ο μητροπολίτης Αντώνιος προτείνει να διαβάσω τούτα τα λόγια και να βρω το βαθύτερο νόημά τους. Κι έτσι θυμήθηκα ότι η καρδιά κατέχει σπουδαία θέση στην Ορθόδοξη πνευματικότητα.

Περισσότερα