Ο ποιητής και ο Άγιος

Μοναχός Μωυσής ο αγιορείτης
«Τί άλλο να λέω ;». Παρά μόνο πάλιν και πολλάκις και συνεχώς :
«Κύριε, ελέησον !».

Περισσότερα


Ποια από τις δύο Παναγίες;

π. Διονύσιος Ταμπάκης

ΤΩΡΑ το χειμώνα με το κρύο παγώνει το αγνοκέρι και έτσι γίνεται δύσκολο να το πλάσσεις, να το κάμεις σαν την πλαστελίνη εύκαμπτο για  να πάρει την μορφή που ‘σύ επιθυμείς.

Περισσότερα


Μια χαμένη ευκαιρία για την Ευρώπη

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου
Στις 31 Οκτωβρίου 2017 συμπληρώθηκαν 500 χρόνια από την εκ μέρους του Λουθήρου θυροκόλληση των ενενήντα πέντε «θέσεων» του κατά του παπισμού στο ναό του κάστρου του Βίτεμπεργκ. Την ημέρα αυτή ολοκληρώθηκαν στη συγκεκριμένη πόλη οι εκδηλώσεις, με την παρουσία της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ, κόρης πάστορος, και του προέδρου της Γερμανίας Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Περισσότερα


Στο τέλος όλα καλά θα πάνε…

π. Παύλος Παπαδόπουλος
Στο τέλος όλα καλά θα πάνε. Αφού δεν πηγαίνουν «καλά», άρα ακόμα δεν είμαστε στο τέλος…

Περισσότερα


Θρηνητική ειλικρίνεια

Του Χρήστου Γιανναρά
Σε μια κοινωνία δίχως ορίζοντες ζωής άλλους από την κατανάλωση, κοινωνία που θεσμοθετεί την εθελοδουλεία της με Mνημόνια, μόνο μια ευχή χωράει: Kαλή ανάσταση.

Περισσότερα


«Νέα Ενοριακή» 7 – 14 Ιανουαρίου 2018

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


Μεθέορτος θλίψη….

π. Λίβυος
Κι όμως θα ήταν τόσο λυτρωτικό, να ομολογούσαμε, «Θεέ μου για ποιο κόσμο μας ετοίμασες και δεν μπορούνε να μερώσουνε εδώ τα όνειρα μας;»

Περισσότερα


Συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από τον θάνατο της Αννας Συνοδινού…

Πριν 2 χρόνια απεβίωσε η κορυφαία Ελληνίδα ηθοποιός και τραγωδός Άννα Συνοδινού.
Στη μνήμη της αναδημοσιεύουμε το Αφιέρωμα που πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Ενορία εν δράσει» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


Τα Άγια Θεοφάνεια του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού

π. Γεώργιος Δορμπαράκης
Εδώ και μερικές ημέρες η Εκκλησία μάς προετοιμάζει, μετά την Γέννηση του Κυρίου, για την δεύτερη (τρίτη στην πραγματικότητα μετά και την περιτομή Αυτού) μεγάλη Δεσποτική εορτή, των Θεοφανείων, της Βαπτίσεως του ενανθρωπήσαντος Θεού.

Περισσότερα


Το φανερό και το κρυμμένο

π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός
  Στην ζωή μας υπάρχουν πάντοτε δύο όψεις: το φανερό και το κρυμμένο. Όταν ταυτίζονται, τότε ο άνθρωπος είναι ειλικρινής. Όταν υπάρχει διάσταση ανάμεσά τους, άλλο δηλαδή είναι ο άνθρωπος και άλλο φαίνεται, τότε μας διακατέχει μία μορφή υποκρισίας. Η πνευματική ζωή αποσκοπεί στο να ταυτίσει το φανερό με το κρυμμένο και να οδηγήσει και τα δύο προς τον Θεό, με χαρακτηριστικό σημείο συνάντησης την αρετή. Η αρετή είναι η φανέρωση στην πράξη του κρυμμένου ήθους που διαπνέει τον άνθρωπο.

Περισσότερα