«Ενορία εν δράσει»: Αφιέρωμα στον νέο Άγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, τον Όσιο Αμφιλόχιο Μακρή (video)

Αφιέρωμα στον νέο Άγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, τον Όσιο Αμφιλόχιο Μακρή, τον Πάτμιο
Ο Ηλίας Λιαμής φιλοξενεί τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γάνου και Χώρας (πρ. Νέας Ζηλανδίας) κ. Αμφιλόχιο Τσούκο και συζητούν για τον νέο Άγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, τον Όσιο Αμφιλόχιο Μακρή, τον Πάτμιο.

Περισσότερα


«Ενορία εν δράσει 2018»: Η Ήπειρος της Αγάπης (video)

Η Ήπειρος της Αγάπης μέσα από τα στοιχεία της φύσης… Ο Ηπειρωτικός Σύνδεσμος Πειραιώς σε αφιέρωμα στην «αγάπη» όπως εκφράζεται στη δημοτική μας παράδοση, μέσω ενός μουσικο-θεατρικού δρώμενου που εξελίσσεται μέσα από τους στίχους, τους διαλόγους και τους χορούς των ηπειρωτικών τραγουδιών.

Περισσότερα


Οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν Κινέζοι; (video)

Οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν Κινέζοι;
Με τον Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνο
Δεν βλέπεις συχνά ασιάτες να είναι ντυμένοι με αρχαιοελληνικές ενδυμασίες. Η αιτία βρίσκεται στο Μουσείο Έρευνας και Επιστήμης της Σιγκαπούρης που φιλοξενεί την έκθεση για την Αρχαία Ελλάδα και τις τεχνολογικές εφευρέσεις των Αρχαίων Ελλήνων.

Περισσότερα


«Ενορία εν δράσει»: «2ο Στρογγυλό Τραπέζι» (video)

«2ο Στρογγυλό Τραπέζι»
Σε συνεργασία με το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πειραιώς «Ανθρωπιστικές σπουδές και Βιώσιμη ανάπτυξη», www.etopa.gr
«Παγκοσμιοποίηση και Ταυτότητες»

Περισσότερα


«Ενορία εν δράσει»: Μουσικό ταξίδι στα Δωδεκάνησα… (video)

Η θαλασσινή ζυγιά του Κωνσταντίνου Κίκιλη μας ταξιδεύει στον εν πολλοίς άγνωστο μουσικό πλούτο των Δωδεκανήσων. Τραγούδια, ρίμες, σκοποί και χοροί που μας οδηγούν ίσια στο Βυζάντιο.

Περισσότερα


Ήρθε νωρίς το τίποτα και ᾽πέσαν οι αντιστάσεις…

Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός
Η ευθύνη για ήθος και ποιότητα στην πολιτική ζωή, δηλαδή στην διακονία του κοινού καλού, είναι όλων μας. Η οικογένεια, το σχολείο, το πανεπιστήμιο καλούνται να προσφέρουν πολιτική παιδεία στους νεώτερους. Δεν αρκούν οι γνώσεις.

Περισσότερα


π. Γεώργιος Δορμπαράκης: Αγαπάμε τον κάθε άνθρωπο για τον κρυμμένο Χριστό, για την εικόνα του Θεού

Ο χριστιανός είναι η παράδοξη ύπαρξη, που καθιστά ενεργή και παρούσα την αγάπη του Χριστού. Διαιωνίζει «εν ετέρα μορφή» τον ίδιο τον Χριστό.

Περισσότερα


«Ενορία εν δράσει… 2018» π. Γεώργιος Δορμπαράκης (2η ομιλία) (video)

Ομιλία που πραγματοποίησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Δορμπαράκης με θέμα: « Όλους σαν ένα: Η παρακαταθήκη του Οσίου Πορφυρίου», στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018.

Περισσότερα


«Δυο στάλες κουράγιο…» στο Βόλο!

Το βιβλιοπωλείο συνδύασε την επέτειο των 40 χρόνων λειτουργίας του στο Βόλο με την εκδήλωση αυτή, στην οποία μίλησαν ο κ. Δημήτρης Καραβασίλης, Θεολόγος-Γυμνασιάρχης Ελληνογαλλικής Σχολής St. Joseph Αθηνών και ο Συγγραφέας.

Περισσότερα