«Νέα Ενοριακή» 22 Ἰουλίου – 29 Ἰουλίου 2018

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


Γι᾽αυτούς η Μακεδονία τελείωσε για την Ελλάδα. Κρίμα!!!

Ὁ χρηματισμός δέν εἶναι μόνο τά χρήματα εἶναι καί τά λάφυρα τῆς Ἐξουσίας. Ψαχτεῖτε ἐσεῖς οἱ πολιτικές δυνάμεις γιά νά δεῖτε τί λέγατε παλαιότερα ἡ μία γιά τήν ἄλλη καί ἀφῆστε μας ἐμᾶς ἥσυχους στήν ταπεινή μας ἀγάπη γιά τήν πατρίδα μας.

Περισσότερα


Γιατί το ποδόσφαιρο;

Η Εκκλησία θα μπορούσε, χωρίς να απορρίψει την επίδραση του ποδοσφαίρου στην ζωή μας, να καταγγείλει την υποκρισία όσων την μέμφονται γιατί δεν λύνει το πρόβλημα της φτώχειας στον κόσμο, επικαλούμενη τα δισεκατομμύρια του ποδοσφαίρου με τα οποία ο κόσμος θα μπορούσε να βοηθήσει και να επισημάνει ότι ο χρόνος και το πάθος δεν θέλουν υποκατάστατα, αλλά πίστη και αγάπη. Η θεολογία είναι τελικά απάντηση σε όλες τις προκλήσεις της σύγχρονης ζωής!

Περισσότερα


Άγιος από τώρα στα χέρια του Θεού… (video)

Ο κλινήρης μοναχός Σωφρόνιος, ο οποίος πάσχει από την τερματική Νόσο Κινητικού Νευρώνος, παραχώρησε πρόσφατα μια συγκλονιστική συνέντευξη στο Crete TV, με την βοήθεια βλεμματικού συστήματος πληκτρολόγησης.

Περισσότερα


Η ζωή είναι ωραία… (video)

Η αυτοκτονία μιας μαθήτριας στην Κίνα και ο περίεργος τρόπος που οι περαστικοί αντιμετώπισαν το γεγονός είναι η αφορμή για μια συνομιλία με την εκπαιδευτικό ομογενή μας από την Αυστραλία Ρούλα Ροζακέας η οποία ζει και εργάζεται στην Ασία τα τελευταία 13 χρόνια.

Περισσότερα


«Νέα Ενοριακή» 15 Ἰουλίου – 22 Ἰουλίου 2018

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Περισσότερα


1974-2018 44 Χρόνια! Μνήμη Κατεχομένων είναι Ελευθερία Κατεχομένων!

Για να βρούμε τον εαυτό μας που χάσαμε! 
Ελευθερώστε πρώτα μας απο την ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ και δώστε μας Ομόνοια, ομοφροσύνη! 
Και ύστερα ελευθερώστε τα Άγια Κατεχόμενα μας ! 

Περισσότερα


Ὥστε να μην τους λείψει τίποτα…

Ο αποστολικός λόγος αναδεικνύει το ήθος της Εκκλησίας. Κάθε άνθρωπος και σε κάθε περίσταση της ζωής του έχει συγκεκριμένες ανάγκες. Κάθε άνθρωπος έχει τον χαρακτήρα του, τις δυνατότητές του, το περιβάλλον στο οποίο ζει.

Περισσότερα


Το παραμύθι κι η παραβολή

Σχόλιο στό βιβλίο Τό παραμύθι σου ἄνοιξε τοῦ π. Σπυρίδωνα Βασιλάκου,
ἐκδ.: ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Περισσότερα


Πώς ζούσε την παρουσία των αγίων ο Γέροντας Παΐσιος (video)

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Δορμπαράκης, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, με θέμα: «Πώς ζούσε την παρουσία των αγίων ο Γέροντας Παΐσιος», την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ενορία εν δράσει…» και στη σειρά «Γνωριμία με τους Γεροντάδες».

Περισσότερα