Γιατί Ορθόδοξος σήμερα;

Βαφτιστήκαμε Ορθόδοξοι στην μικρή μας ηλικία, ακολουθούμε την πίστη των γονέων μας, ανήκουμε σε μία χώρα στην οποία η μεγάλη πλειοψηφία παραμένει πιστεύουσα στο ορθόδοξο δόγμα, χωρίς βεβαίως να εξετάζουμε αν η πίστη είναι στην πράξη ενεργός, συνεχίζουμε μία μακραίωνη παράδοση μια και είμαστε Έλληνες.

Read More


Ο Υπάτιος και ο υπαίτιος

Πολλά έχουν γραφτεί για το πολύνεκρο τροχαίο που σημειώθηκε την 26η Φεβρουαρίου 2017. Και μάλιστα πολλά θα ξαναγραφτούν μετά από επόμενο δυστύχημα…

Read More


Η νηστεία βοηθά στην καλύτερη λειτουργία μυαλού και σώματος

Στη χώρα μας το Νηστειοδρόμιο, δηλαδή οι νηστείες που επιβάλλει η θρησκεία μας γίνονται αρκετές φορές το χρόνο. Ωστόσο, τρεις από αυτές, τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και το Δεκαπενταύγουστο, τηρούνται από πολύ μεγάλη μερίδα πληθυσμού σε όλη την Ελλάδα.

Read More


Δέξου κι εμένα…

Σε δέχομαι όπως είσαι… όχι γι’ αυτά που κάνεις. Μπορεί και να μην συμφωνώ σε όλα… Σε δέχομαι για σένα. Γι’ αυτό που έχεις μέσα σου.

Read More


Ιερά Λείψανα των Αγίων Πατέρων της Όπτινα στην Ευαγγελίστρια Πειραιώς την Πέμπτη 9 Μαρτίου

Τα Ιερά Λείψανα θα μεταφερθούν στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, από την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως Σαγματά όπου και φυλάσσονται, με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα, την Πέμπτη 9 Μαρτίου, στις 7.00 μμ.

Read More


Παρουσίαση του Τόμου των Πρακτικών του Δ´ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα: «Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Διαφωτισμός»

Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος υλοποιεί κάθε χρόνο, από το 2012, την διοργάνωση 10 Διεθνών Επιστημονικών Συνέδρίων για την μελέτη της Τουρκοκρατίας και της Επαναστάσεως του 1821.

Read More


«Νέα Ενοριακή» 5 – 12 Μαρτίου 2017

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Read More


π. Ανδρέας Κονάνος: Άλλαξε η ζωή μου, αυτό θα πει Ορθοδοξία!

«Έλα να δεις», η Ορθοδοξία είναι ο χώρος που πας και βλέπεις. Πας και τα μάτια σου χορταίνουν θεάματα, οράματα και αποκαλύψεις. Δεν είναι θεωρίες αυτά που πιστεύουμε. Είναι βιώματα, εμπειρίες, οπτασίες.

Read More


«Ευαγγελίστρια 2017» Αρχιμ. Ανδρέας Κονάνος

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Αρχιμανδρίτης Ανδρέας Κονάνος κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευαγγελίστρια 2017» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Read More


Πρωτ. Γεώργιος Δορμπαράκης: Ο ίδιος ο Θεός μας δείχνει πως να στεκόμαστε απέναντι Της

Πρέπει να ζούμε σαν Εκείνη για να ξέρουμε πώς να βαδίζουμε. Και η βάδιση του ανθρώπου που κάνει το Θεό να χαίρεται και με εμάς, είναι αυτή η στάση υπακοής.

Read More