Με επιτυχία το Σεμινάριο Διεύθυνσης Χορωδίας στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»

Το Σεμινάριο, διοργανώθηκε από το Πνευματικό Κέντρο Ευαγγελιστρίας Πειραιώς με σκοπό την επιμόρφωση Διευθυντών Χορωδιών και ιδιαίτερα νέων που σκοπεύουν να στελεχώσουν Χορωδίες από την υπεύθυνη θέση του Διευθυντού.

Read More


Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ στην έναρξη του «Ενορία εν δράσει» (video)

Το «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» είναι ακριβώς αυτό το μέγεθος, μέσα σε αυτήν την πολύβουη μεγαλούπολη, μέσα στην ερημία της πόλεως. Είναι ακριβώς ο Ναός του Θεού που μας καλεί να τον βλέπουμε, να τον αγκαλιάζουμε, να τον γευόμαστε, να τον βιώνουμε.

Read More


π.Βαρνάβας Γιάγκου: Ο πλούτος της αγάπης Του Θεού (video)

...επίσης έχει μία έλλειψη σοφίας και διακρίσεως. Γιατί δεν μπορείς να κρίνεις τα γεγονότα και τις καταστάσεις και δεν μπορείς να ξέρεις τα βάθη της καρδιάς του άλλου ανθρώπου,άρα δεν έχουμε μέτρο δικαιοσύνης. Η κρίση μας είναι μιά προβολή της δικής μας καταστάσεως...

Read More


«Ενορία εν δράσει 2017»: Η εναρκτήρια εκδήλωση (video)

Την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2017 στο Πνευματικό Κἐντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς πραγματοποιήθηκε η εναρκτήριος εκδήλωση και ο Αγιασμός ενάρξεως του προγράμματος «Ενορία εν δράσει».
Την επίσημη έναρξη πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
Σκέψεις για την εμπειρία του συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Ενορία εν δράσει» τα πέντε προηγούμενα χρόνια ανέπτυξε ο κ. Ηλίας Λιαμής, Θεολόγος-Μουσικολόγος.
Στο Πιάνο έπαιξε μελωδίες η κα Φωτεινή Κονδύλη-Δασιγένη ενώ τις προοπτικές του φετινού προγράμματος παρουσίασε ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Γεωργακόπουλος.

Read More


«Κάναμε τις Εκκλησίες κάστρα, αντί να βγούμε έξω» (video)

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος μιλά στο φακό της "Πεμπτουσίας" για το νόημα της Παράδοσης απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις και την ελπίδα που οφείλει να δώσει η Εκκλησία στις δυσκολίες της ζωής

Read More


Η ασυμφωνία χαρακτήρων και τα παιδιά στην οικογένεια

π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός.
Ένας από τους λόγους διαζυγίου, παλαιότερα  και σήμερα, είναι η «ασυμφωνία χαρακτήρων» μεταξύ του ζευγαριού. Η σχέση βαδίζει προς μία ανεπιστρεπτί φθορά όταν ο καθένας σύζυγος συνειδητοποιεί  ότι ο χαρακτήρας του, οι απαιτήσεις του, οι ιδέες του δεν μπορούσαν να ταυτιστούν με τον χαρακτήρα και τις θέσεις του άλλου.

Read More


Γιατί όχι σε σένα ρε φίλε;

π. Λίβυος.
Καθιερωμένος πλέον βραδινός περίπατος. Χωριό. Ήσυχοι δρόμοι. Έρημοι, αλλά με μια βαθιά ανθρωπιά, μια και περπατήθηκαν με σεβασμό από τις αγωνίες των ανθρώπων. Στην επιστροφή ανηφόρα. Νιώθω το αριστερό μου πόδι και πάλι να μην υπακούει.

Read More


Παρουσίαση του Τόμου «Μωυσέως Ωδή»

Τρία έτη μετά την προς Κύριον εκδημία του μακαριστού Γέροντος Μωυσέως Αγιορείτου, που συνέβη την 1η Ιουνίου του 2014, η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου αποφάσισε να εκδώσει Αφιερωματικό Τόμο προς τιμήν του με τον τίτλο «Μωυσέως Ωδή». Στον Τόμο συμμετέχουν 95 συγγραφείς και περιλαμβάνει χαιρετισμούς εκκλησιαστικών προσώπων, εργοβιογραφικά του τιμωμένου προσώπου, θεολογικές και λοιπές επιστημονικές μελέτες.

Read More


Γίνε ταπεινός

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Γίνε ταπεινός, και θα εξαφανίσεις τις πολλές σου αμαρτίες. Σού το αποδεικνύει η Γραφή με την παραβολή του τε.
λώνη και του Φαρισαίου.

Read More


Μη κοιτάς το παιχνίδι… Παίξε!

Κώστας Ζουρδός.
Δεν έχει σημασία αν είσαι βασιλιάς του παιχνιδιού. Δεν πρέπει όμως να είσαι πιόνι. Και ο βασιλιάς και το πιόνι στο τέλος στο ίδιο κουτί μπαίνουν.

Read More