Τό μήνυμα τοῦ διπλοῦ Εὐαγγελισμοῦ

Ὁ μήνας Μάρτιος εἶναι ὁ μήνας τῆς Θρησκευτικῆς καί Ἐθνικῆς μας Ἐλευθερίας. Στέλνει τό μήνυμα τοῦ Οὐρανοῦ καί τῆς Ἱστορίας.

Read More


Κων. Χολέβας: Οι πρόγονοί μας αγωνίσθηκαν  για ένα κράτος με ταυτότητα Ελληνορθόδοξη και όχι ουδετερόθρησκη

Όσοι μιλούν για ουδετερόθρησκο σχολείο, δεν το κάνουν από σεβασμό στα άλλα θρησκεύματα. Θέλουν να αποκόψουν τελείως την παιδεία από κάθε χριστιανικό στοιχείο.

Read More


Νέοι και εθνικές ρίζες

Στην πατρίδα μας χρειάζεται να ξαναβρούμε το ενδιαφέρον για την παράδοσή μας. Όχι με αντιγραφή του χτες, αλλά με εγχρονισμό στο σήμερα.

Read More


Πρωτ. Ρηγίνος Σταματίου: Η περίοδος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, βοηθά πολύ τις ψυχές στην σωστή κατεύθυνση της ζωής

Δεν είναι μελαγχολική περίοδος, αλλά είναι περίοδος που έχει το στοιχείο της χαράς. Γιατί μας φέρνει πιο κοντά στον Θεό, πιο κοντά στον συνάνθρωπο, αλλά και πιο κοντά στον ίδιο μας, τον άγνωστο εαυτό.

Read More


«Ευαγγελίστρια 2017» κ. Κωνσταντίνος Χολέβας (video)

Το θέμα: «Θα ήθελαν οι αγωνιστές του ᾽21 μιαν ουδετερόθρησκη Ελλάδα; ένα ουδετερόθρησκο σχολείο;» ανέπτυξε ο Πολιτικός Επιστήμων Κωνσταντίνος Χολέβας στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Σωματείο «Ο Πειραϊκός Φάρος» την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευαγγελίστρια 2017» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας .

Read More


«Ευαγγελίστρια 2017» Πρωτ. Ρηγίνος Σταματίου (video)

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Ρηγίνος Σταματίου κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευαγγελίστρια 2017» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Read More


Πειραιώς Σεραφείμ: Το μεγάλο γεγονός, της δια βίου μαθήσεως εν Θεώ – Η τελετή λήξης των επιμορφωτικών σεμιναρίων της Ευαγγελιστρίας Πειραιώς

Με επιτυχία και πολυπληθή συμμετοχή, ολοκληρώθηκε και ο φετινός κύκλος των επιμορφωτικών σεμιναρίων που διοργάνωσε ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Πειραιώς.

Read More


Ιστορίες από το Εξομολογητάρι και όχι μόνο (12)

Παπά, σε θέλει ο Γέροντας, ο Ηγούμενος», είπε ο μοναχός στον νεαρό ιερομόναχο Νικόδημο. «Θέλει κάτι να σου πει».
«Να ‘ναι ευλογημένο», απάντησε ο Νικόδημος, κι αμέσως άλλαξε πορεία από το προγραμματισμένο διακόνημά του.

Read More


Eσύ είπες τη γνώμη σου για την πόρσε;

Τώρα που καταλάγιασε η είδηση... ας δούμε το γεγονός. Κι ο Θεός να συγχωρεί εμένα, που φταίω για όλα...

Read More


Νηστεία σημαίνει πείνα για τον Θεό

Η πείνα και η δίψα της νηστείας είναι στο βάθος της πείνα και δίψα για τον Θεό. Αυτό το ζεις πραγματικά στην εσπερινή λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων, όταν όλη μέρα πεινάς και διψάς τον Άρτο και τον Οίνο της Ευχαριστίας.

Read More