«Ενορία εν δράσει… 2017»: Αφιέρωμα στον Άγιο Λουκά τον ιατρό (Α´) (video)

Αφιέρωμα στα 140 χρόνια από την γέννηση του Αγίου Λουκά του ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας στα πλαίσια του προγράμματος «Ενορία εν δράσει» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017.

Read More


«Ενορία εν δράσει 2017»: 1ο Θεολογικό Αρχονταρίκι

Το έμβρυο των πρώτων ωρών, των πρώτων ημερών, το νεογέννητο βρέφος, το παιδί, ο έφηβος, ο νέος, ο ώριμος ή ο ηλικιωμένος άνθρωπος είναι βιολογικοί ηλικιακοί σταθμοί της ίδιας και μοναδικής ανθρώπινης ζωής.

Read More


«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει… 2017»: Αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο (video)

Μουσικό αφιέρωμα στα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια που έντυσαν τις μεγαλύτερες επιτυχίες.
Συμμετέχουν: Άννα Λιαμή τραγούδι, Ανδρέας Καραούλης τραγούδι - κιθάρα, Ηλίας Λιαμής πιάνο, Σωτήρης Γραμματικός μπουζούκι, Κορίνα Βολιώτη αφήγηση, Αλέξανδρος Καψάλης αφήγηση.

Read More


«Νέα Ενοριακή» 8 – 15 Οκτωβρίου 2017

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιοστρίας Πειραιώς.

Read More


«Νέα Ενοριακή» 1η – 8 Οκτωβρίου 2017

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιοστρίας Πειραιώς.

Read More


«Ενορία εν δράσει 2017»: 1ο Θεολογικό αρχονταρίκι (video)

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Ενορία εν δράσει" του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς και σε συνεργασία με το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πειραιώς «Κοινωνία - Πολιτισμός - Θρησκεία» την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017 συζητήθηκε το θέμα: «Σύγχρονα προβλήματα Βιοηθικής - Συμβουλευτική και Αμβλώσεις».

Read More


Μουσικό ταξείδι στο νησί των αγίων (video)

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Ενορία εν δράσει" του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς η κυπριακή ζυγιά του Κωνσταντίνου Κίκιλη (Κωνσταντίνος Κίκιλης βιολί, Γιώργος Παπαϊωάννου λαούτο, Βασιλική και Αγγελική Κίκιλη τραγούδι), σε μια σειρά κυπριακών χορευτικών και καθιστικών τραγουδιών πλαισιωμένα από κυπριακού χορούς που αποδίδουν ο κύπριος χορευτής Μιχάλης Κυπριανού και το κυπριακό χορευτικό της κας Νίκης Μιχαηλίδου. Παρουσιάζει ο Παναγιώτης Κίκιλης.

Read More


Η Εκκλησία της Ελλάδος ερευνά την ιστορία και προβάλλει τους ήρωες

Την Παρασκευή 6.10 και το Σάββατο 7.10 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα διαλέξεων του Μεγάρου της Ιεράς Συνόδου το Στ΄ Επιστημονικό Συνέδριο από τη σειρά των 10, που έχουν προγραμματισθεί με θέμα την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Ήδη έχουν εκδοθεί οι Τόμοι με τα Πρακτικά των 5 προηγουμένων Συνεδρίων από τις εκδόσεις «Αρχονταρίκι» και ο στόχος είναι να υπάρχουν 10 τόμοι με πλούσιο ιστορικό υλικό το 2021, όταν ο Ελληνισμός θα τιμά την επέτειο 200 ετών από την έναρξη της Εθνεγερσίας.

Read More