«Ενορία εν δράσει 2017»: 1ο Θεολογικό Αρχονταρίκι

Το έμβρυο των πρώτων ωρών, των πρώτων ημερών, το νεογέννητο βρέφος, το παιδί, ο έφηβος, ο νέος, ο ώριμος ή ο ηλικιωμένος άνθρωπος είναι βιολογικοί ηλικιακοί σταθμοί της ίδιας και μοναδικής ανθρώπινης ζωής.

Αναγνωρίζοντας την σημαντικότητα και το εύρος της ποιμαντικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, το πρόγραμμα “Κοινωνία – Πολιτισμός – Θρησκεία” του Εργαστηρίου Τοπικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΟΠΑ), του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς συμμετέχει στο φετινό πρόγραμμα “ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…” με μια σειρά συζητήσεων, υπό τον γενικό τίτλο “Θεολογικό Αρχονταρίκι”, που θα πραγματοποιούνται ανά δεκαπενθήμερο.

Στις συζητήσεις θα συμμετάσχουν επιστήμονες διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων. Η πρώτη συζήτηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού με κεντρικό θέμα «Σύγχρονα προβλήματα Βιοηθικής – Συμβουλευτική και Αμβλώσεις».

Από αριστερά: κ. Ισίδωρος Παχουνδάκης, κ. Χαράλαμπος Χωραΐτης, κα Ναταλία Σκαρμούτσου και κα Ζαχαρούλα Καλλιαντζή

Στη συζήτηση συμμετείχαν η κα Ζαχαρούλα Καλλιαντζή, Αρχαιολόγος- M.Sc. Phil. & Θεολογίας, η κα Ναταλία Σκαρμούτσου, Νηπιαγωγός και ο κ. Χαράλαμπος Χωραΐτης, Θεολόγος Msc. Ιατρικής.

Τον συντονισμό είχε ο κ. Ισίδωρος Παχουνδάκης, Υπεύθυνος Εκπαίδευσης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΔΩ