Η θυσία της ιερωσύνης

Η Ιερωσύνη δεν είναι για όλους, αλλά μόνον γι’ αυτούς που έχουν απέραντη θυσιαστική αγάπη μέσα τους. Και δόξα τω Θεώ, υπάρχουν αρκετοί ακόμη τέτοιοι ιερείς στην Εκκλησία μας, που χαρίζουν παραδεισένιες χαρές με το θυσιαστικό και αγαπητικό τους παράδειγμα. Εμείς λοιπόν, ολοψύχως ευχόμαστε να δώσει ο Θεός μακροημέρευση σε αυτούς τους αληθινούς ιερείς μας, που ξέρουν και θέλουν να θυσιάζονται για το ποίμνιό τους.

Read More


Εξομολόγηση και Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία: Μία θεολογική προσέγγιση στο έργο του Carl Roggers

Η αναφορά στην έννοια του προσώπου κατά την θεολογική αλλά και την προσωποκεντρική θεωρία, η εξέταση της σχέσης των προσώπων, τόσο μέσα στο μυστήριο της εξομολόγησης όσο και της ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας της ΠΠΘ, παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Read More


Ψυχή μου, μη λυγίζεις (video)

Ο συνθέτης και δημιουργός Σταμάτης Σπανουδάκης μιλάει στην Πεμπτουσία για την Συναυλία που θα δώσει στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018, όπου και θα παρουσιάσει το νέο δίσκο του με τίτλο «Ψυχή μου, μη λυγίζεις».

Read More


Παιδαγωγικές αρχές στα κείμενα των Νηπτικών Πατέρων της Φιλοκαλίας

Οι Φιλοκαλικοί Πατέρες ασχολούνταν λιγότερο με θέματα πίστεως και περισσότερο με θέματα πνευματικής ‘’θεωρίας’’, ασκητικά, ησυχαστικά και νηπτικά. Ενώ, όμως, απευθύνονται τα θέματα αυτά κυρίως στους μοναχούς, αφορούν και τον κάθε πιστό Χριστιανό που θέλει να μορφώσει μέσα του τον Χριστό και να φτάσει στην τελειότητα «εις μέτρον ηλικίας του πληρώματος του Χριστού»

Read More


Όταν νηστεύουμε…

π. Χαράλαμπος Λίβυος Παπαδόπουλος.
Καλλιεργώ την σχέση με το ίδιο μου τον εαυτό, αφού η νηστεία βιολογικά με βαθαίνει και μου επιτρέπει να δω κι άλλες πτυχές του εσωτερικού μου βίου. Μου μαθαίνει να λέω όχι σε ένα αυτοκαταστροφικό θέλημα αποδεχόμενος το θέλημα του Θεού. Η ακόρεστη επιθυμία αποκτά αληθινό αντικείμενο.

Read More


Η αυθεντική Αγάπη (video)

Με τον π. Θεοδόσιο Μαρτζούχο

Η αγάπη του Χριστού είναι μια αγάπη καθαρή από ανταποδοτικούς εγκλωβισμούς και συμφέροντα. Είναι μια αγάπη απροϋπόθετη, αέναη και έχει πάντα την ίδια απόλυτη ένταση. Ο Θεός συνεχίζει να αγαπά και όσους δεν τον αποδέχονται, όσους τον απορρίπτουν και τον αρνούνται.

Read More


Η αχαριστία στις ανθρώπινες σχέσεις

π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός

Η αχαριστία είναι στάση ζωής πολλών. Στηριγμένοι στα χαρίσματά τους, στην δύναμη του χρήματος, στην ικανότητα να χειρίζονται τους άλλους, εκμεταλλεύονται την αγάπη ή την αδυναμία που τους δείχνουν για να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις τους, χωρίς να αισθάνονται ότι οφείλουν αναγνώριση σε όσους τους ευεργετούν, σε όσους προσφέρουν. Σαν να δικαιούνται τα πάντα, ξεχνούν ακόμη και το «ευχαριστώ».

Read More


«Νέα Ενοριακή» 16 Σεπτεμβρίου – 23 Σεπτεμβρίου 2018

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Read More


Ίδιοι άνθρωποι σε διαφορετικά στρατόπεδα….

π. Χαράλαμπος Λίβυος Παπαδόπουλος.
Δυστυχώς ο,τι λάμπει δεν είναι χρυσός και στην εκκλησία ότι λάμπει δεν είναι Χριστός.

Read More


Ο μεγάλος δάσκαλος έφυγε από κοντά μας….

Ένα θλιβερό γεγονός συντάραξε τη Χορωδία ΕΠΤΑΧΟΡΔΗ ΛΥΡΑ Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου!
Ο εξαιρετικός, μοναδικός μαέστρος Δημήτριος Κανάρης, ψυχή της χορωδίας για 40 χρόνια, έφυγε από κοντά μας, ειρηνικά, μέσα στον ύπνο του!!

Read More