«Ενορία εν δράσει 2018: Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος (video)

Η ομιλία που πραγματοποίησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018 στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενορία εν δράσει» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Read More


Σιγκαπούρης Κωνσταντίνος: Οι ιεραποστολές ανά τον κόσμο, είμαστε μικρά κεράκια… (video)

Τα πάντα ανήκουν στον Θεό. Εμείς απλά αισθανόμαστε ευλογημένοι που ο Θεός μας επιτρέπει να συμμετέχουμε στο έργο Του.

Read More


Εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος «Ενορία εν δράσει 2018» – Επίδοση πιστοποιητικών του προγράμματος «Ποιμαντική της Ναυτιλίας»

Η Εκκλησία δεν είναι μια ελίτ ευσεβιστών ή διανοουμένων, αλλά είναι μία κοινωνία μεταποιουμένων αμαρτωλών, που έχουν εκεντρισθεί στο Σώμα του Κυρίου Ιησού Χριστού. Αυτή η θεοφιλής διακονία του «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» προσφέρει την αλληλοπεριχώρηση των προσώπων μέσα στο ένα Σώμα του Χριστού.

Read More


«Ενορία εν δράσει 2018»: Εκ βαθέων με τον Σεβ. Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνο (video)

Ο Ηλίας Λιαμής, Δρ θεολογίας - Μουσικολόγος - Συγγραφέας σε ελεύθερη συζήτηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνο.
Η εκδήλωση πραγματοποποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «Ενορία εν δράσει 2018» στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018.

Read More


Μάνα πήρα το πτυχίο (video)

Με τον Μητροπολίτη Συγκαπούρης κ. Κωνσταντίνο.
Η Σουμάτρα στην Ινδονησία είναι γνωστή για τα εξαιρετικά χαρμάνια του καφέ. Όμως για μας είναι γνωστή και για την Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή. Έχει και όνομα: "Απόστολος Παύλος". Λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια και φέτος 59 φοιτητές μετά από 4 χρόνια σπουδών παίρνουν το πτυχίο τους. Και η τελετή αποφοίτησης διαρκεί 5 ώρες!

Read More


Η έναρξη του προγράμματος «Ενορία εν δράσει 2018» (video)

Επίσημη έναρξη του Προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ... 2018» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.
Αγιασμός υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. 
Ανασκόπηση περσινού προγράμματος.
Απονομή Βεβαιώσεων Παρακολούθησης σε όσους συμμετείχαν στο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Ποιμαντική της Ναυτιλίας».

Read More


«Νέα Ενοριακή» 30 Σεπτεμβρίου – 6 Οκτωβρίου 2018

Ενημερωτική έκδοση Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Read More


Χωρίς να περιμένω!

π. Θεμοστοκλής Μουρτζανός .
Η Εκκλησία προσπαθεί να αποδείξει και στους καιρούς μας ότι δεν είναι ίδια με τον αμαρτωλό κόσμο. Μεταχειρίζεται όμως όλους τους τρόπους του κόσμου, κάποτε χάνοντας το αλάτι της εμπιστοσύνης σ’ Αυτόν που μας λέει: «Μην περιμένετε!». Φοβάται να δείξει την αμαρτία που υπάρχει στον κάθε άνθρωπο, επομένως και σε όλους όσους ανήκουμε σ’ Αυτήν. Ότι, σαν να αμφιβάλλουμε για τον λόγο και το παράδειγμά Του, παίζουμε στα σίγουρα, στο γήπεδο της ανταπόδοσης. Το νόημα όμως βρίσκεται στην έξοδο στο μονοπάτι του «δεν περιμένω»! Κι Εκείνος θα ρίχνει το φως Του, όταν ο φόβος της μοναξιάς, της αδικίας, αλλά και της αδυναμίας να νικήσουμε τον εαυτό μας θα μας περιτριγυρίζει.

Read More


Στο Τιμόρ θα έχουμε Ορθόδοξο Ιερέα (video)

Με τον Σεβ. Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνο.

Το Δυτικό Τιμόρ είναι εκεί που φαντάζεστε. Δυτικά στην Ινδονησία, στην μέση του πουθενά! Και όμως εκεί υπάρχει μικρή ορθόδοξη κοινότητα... τώρα και ιερέας.

Read More


Αφιέρωμα στον π. Αμφιλόχιο Μακρή (video)

Για την εκπομπή ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ επισκεφθήκαμε το νησί Πάτμος, στην καρδιά των δωδεκανήσων (στην Ελλάδα). Σε αυτό το νησί ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος και Ευαγγελιστής είχε το όραμα της Αποκάλυψης. Εδώ έζησε και ένας μεγάλος πνευματικός πατέρας των καιρών μας, ο Αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος Μακρής.
Επισκεφθήκαμε το Μοναστήρι του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ, γυναικεία Μονή την οποία ίδρυσε ο ίδιος.

Read More